Eveniment organizat special pentru Ana Maria Bărbosu! Gimnasta a primit titlul de Ambasador al municipiului Focșani

Ana Maria Bărbosu, în vârstă de 18 ani, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, a primit titlul de Ambasador al municipiului Focșani.
Filip Stan
15 aug. 2024, 23:48
Eveniment organizat special pentru Ana Maria Bărbosu! Gimnasta a primit titlul de Ambasador al municipiului Focșani

Ana Maria Bărbosu, gimnasta care a depus contestație la TAS după finala de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris a primit, joi, 15 august, titlul de Ambasador al municipiului Focșani. Tânăra a avut onoarea de a-i fi înmânat acest titlu în cadrul unui eveniment care i-a fost dedicat și care a avut loc în Piața Unirii din centrul orașului Focșani.

Ana Maria Bărbosu, desemnată Ambasador al municipiului Focșani. Gimnasta va deveni și Cetățean de Onoare

La evenimentul special organizat pentru Ana au participat aproximativ o mie de persoane, iar alături de gimnastă a fost și Alin Moldoveanu, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra, din anul 2012.

„Am iniţiat anul acesta o distincţie aparte din partea Consiliului Local şi al primăriei municipiului Focşani, titlul de Ambasador al municipiului Focşani. Şi astăzi, daţi-mi voie să ofer acest titlu gimnastei noastre, Ana Maria Bărbosu. Se acordă titlul de Ambasador al municipiului Focşani campioanei olimpice Ana Maria Bărbosu, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice e la Paris 2024”, a spus pe scenă primarul Cristi Valentin Misăilă.

În același timp, primarul a vorbit și despre situația nedreaptă prin care Ana a trecut în cadrul competiției de la Jocurile Olimpice. Acesta a făcut referire la decizia TAS de a-i retrage americancei Jordan Chiles medaliza de bronz, aceasta ajungând ulterior la Ana Bărbosu.

„Sper că s-a făcut dreptate şi va rămâne aşa. Cred că un rol important l-a jucat marea noastră gimnastă Nadia Comăneci”, a mai spus Cristi Valentin Misăilă.

Edilul urmează să propună în cadrul următoarei ședințe a Consiliului Local Focșani acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Focșani pentru Ana Maria Bărbosu. Mai mult, primarul dorește și să propună acordarea unui premiu financiar atât pentru gimnastă, cât și pentru anterenorii săi.

Citește și: TAS a publicat motivarea deciziei prin care Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia Olimpică de bronz în proba de sol. De ce nu se acordă trei medalii de bronz

În urmă cu aproape o săptămână, pe 10 august, Federația Internațională de Gimnastică a confirmat că Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice. Inițial, românca a terminat concursul de la Jocurile Olimpice pe ultima treaptă a podiumului, cu un punctaj de 13.700, însă echipa din SUA a făcut contestație iar nota americancei Jordan Chiles a fost mărită, luându-i locul Anei Bărbosu. Sportiva a apelat la TAS, iar judecătorii au decis că americanii au făcut contestația în afara timpului regulamentar, un minut. În acest mod, Chiles a rămas cu nota inițială, iar românca a primit bronzul înapoi.

Citește și: Ana Bărbosu, prima reacție după anunțul deciziei TAS: „Mi s-au înmuiat din nou picioarele. A fost un şoc”

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...