Evenimente astrologice OCTOMBRIE 2024. Ultimul drum al lui Pluto în Capricorn, eclipsă inelară de Soare

Pe măsură ce pășim în luna octombrie, nu putem să nu observăm sfârșitul anului la orizont. Timpul tinde să se accelereze, iar cu cerurile cosmice aglomerate în această lună, este probabil să simțim un impuls puternic care ne împinge înainte
Alina Costache
27 sept. 2024, 07:28
Evenimente astrologice OCTOMBRIE 2024. Ultimul drum al lui Pluto în Capricorn, eclipsă inelară de Soare

Evenimente astrologice OCTOMBRIE 2024. La începutul lunii, suntem adânc în mijlocul sezonului de eclipse. S-ar putea să ne simțim blocați între două stări sau ca și cum ne îndreptăm spre ceva la care încă nu putem ajunge.

Odată cu sosirea eclipsei solare la începutul lunii, pe 2 octombrie, suntem întâmpinați cu o energie proaspătă și nouă. S-ar putea să ni se deschidă un nou drum sau să simțim că rezultatele muncii noastre din ultimele șase luni încep, în sfârșit, să prindă contur. Această eclipsă solară este conectată la eclipsele din martie și aprilie din acest an, astfel că orice intenții sau semințe au fost plantate atunci ar putea în sfârșit să încolțească în octombrie.

Pe măsură ce ajungem la Luna plină din Berbec, pe 17 octombrie, valurile planetare se vor intensifica, aducând o avalanșă de activitate cosmică! Va fi important să ne întoarcem la energia Soarelui în Balanță și să încercăm să găsim un echilibru. Nu putem face totul, nu putem fi peste tot și, cel mai important, nu putem fi totul pentru toți, așa că va trebui să alegem ce merită cu adevărat timpul nostru. Până la sfârșitul lunii octombrie, s-ar putea să ne simțim puțin inspirați, puțin agitați și puțin obosiți! Ascultarea corpului și prioritizarea odihnei cât mai mult posibil ne va ajuta să facem față acestei perioade!

Horoscop octombrie 2024. Zodiile care primesc protecţie divină, au oportunităţi financiare sau primesc inelul

Să aruncăm o privire asupra principalelor date astrologice din octombrie:

Evenimente astrologice OCTOMBRIE 2024. 1 octombrie – Conjuncția Soare-Mercur
Mercur și Soarele se unesc, aducând iluminare și claritate! Aceasta este o zi puternică în ciclul lui Mercur. Dacă ai avut neînțelegeri în timpul ultimului Mercur retrograd, această aliniere poate ajuta la rezolvarea și netezirea lucrurilor. Este posibil ca problemele din luna trecută să înceapă să aibă mai mult sens. Mintea ta poate fi mai ascuțită astăzi!

 

Evenimente astrologice OCTOMBRIE 2024. 2 octombrie – Eclipsă solară în Balanță
O puternică eclipsă solară inelară sau „inel de foc” va întuneca cerul nostru de zi, amintindu-ne de magia cosmosului! Această eclipsă reprezintă noi începuturi și promite schimbări. Poate activa noi căi în viața noastră și ne poate pregăti pentru o nouă călătorie. Putem simți o eclipsă ca aceasta cu o lună înainte și o lună după sosirea ei, așa că este posibil să avem deja câteva indicii despre ce nou început se conturează la orizont. Această eclipsă este legată de eclipsa solară din Berbec din aprilie. Orice intenții setate atunci sunt susceptibile de a se materializa acum.

Evenimente astrologice OCTOMBRIE 2024. 9 octombrie – Jupiter retrograd
Jupiter, planeta abundenței și expansiunii, intră în retrograd în semnul Gemeni. Jupiter a intrat în Gemeni în luna mai, iar aceasta este prima retrogradare pe care o experimentăm. Jupiter va călători de la 21 de grade din Gemeni înapoi la 11 grade. În timpul acestui retrograd, teme din perioada mai-septembrie 2024 pot reveni.

11 octombrie – Pluto direct
Pluto, planeta morții și renașterii, iese din lumea subterană în Capricorn. Este ultima dată când Pluto va fi în Capricorn în timpul vieților noastre! Pe măsură ce Pluto își încheie ultimul său drum în acest semn, am putea fi transportați înapoi în 2008, într-un fel. Este posibil să descoperim că temele din acea perioadă ajung la o încheiere oficială sau că, în sfârșit, simțim pace în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Pluto va reintra în Vărsător pe 20 noiembrie, unde va rămâne până în 2043.

5 zodii experimentează horoscoape grozave în acest weekend

Evenimente astrologice OCTOMBRIE 2024. 12 octombrie – Cuadratură  Soare-Marte
Aceasta este o energie pe care am simțit-o crescând pe parcursul întregii luni. Soarele în Balanță va face o cuadratură cu Marte în Rac, aducând o acumulare de tensiune. Dacă ne-am simțit suprasolicitați sau epuizați, s-ar putea să atingem limita astăzi. Emoțiile pot deveni intense, determinându-ne să reacționăm impulsiv.

17 octombrie – Lună plină în Berbec
Luna plină din Berbec este o Super Lună, ceea ce înseamnă că va fi foarte aproape de Pământ și vom simți efectele sale puternic. Este o Lună plină bazată pe acțiune.

Luna plină din Berbec ne va inspira să preluăm inițiativa și să avansăm într-o direcție care ne face să ne simțim bine. S-ar putea să simțim nevoia să ne punem „masca de războinic” și să ne asumăm responsabilitatea într-o anumită situație. Deși emoțiile vor fi intense, suntem încurajați să acționăm și să devenim lideri. Această Lună plină este, de asemenea, strâns legată de eclipsa de Lună nouă din Berbec, care a avut loc în aprilie. Este posibil să vedem teme sau modele similare între aceste două evenimente. Intențiile setate sub această eclipsă pot acum să înceapă să se concretizeze în realitate.

Mai multe detalii, pe sfatulparintilor.ro

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Mașina care ar putea concura serios cu Dacia Spring. E mult mai ieftină, iar designul ei generează mare interes în Europa deja
Capital.ro
Simona Halep, anunț FINAL la 33 de ani: Ăsta e planul acum!
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Cu cât s-ar putea majora pensiile de la 1 ianuarie. Simulare de calcul
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Rețetă de bulion cu roșii și ardei. Îl poți folosi la prepararea ciorbelor și a sosurilor pentru paste
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Alertă în Tulcea după un nou atac cu drone la granița Ucrainei cu România. Autoritățile au emis mesaje RO-Alert
Cancan.ro
Vine iarna în București. Pe ce dată cade prima zăpadă în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
România plânge și acum! A fost cea mai elegantă doamnă a muzicii românești. A murit prea devreme
StirileBZI
Acești pensionari vor primi 100 de lei în plus din octombrie! În ce condiții se aplică majorarea
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Robinul de mare: pește cu membre deosebite care detectează prada prin gust
MediaFlux
RĂZBOI NUCLEAR în EUROPA! RUSIA a ANUNȚAT CLAR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore