Evghenia Medvedeva, infectată cu coronavirus. “Toamna am suferit o accidentare din cauza căreia nu m-am putut antrena o lună. Am petrecut mult timp în spital înainte să încep să mă simt bine. Însă imediat după ce mi-am reluat antrenamentele normale, m-am infectat.
Nu m-am antrenat în noiembrie şi la începutul lui decembrie din cauza bolii. Am fost spitalizată pentru că plămânii mei erau foarte afectaţi. Acum mă simt mai bine, dar am revenit pe gheaţă abia în 8 decembrie”, a spus sportiva, potrivit rt.co, citat de News.ro.
Citeşte şi: Rusia respinge apelul „iresponsabil” lansat de Maia Sandu
Medvedeva a câştigat titlul mondial la patinaj artistic în 2016 şi în 2017, iar în 2019 a obţinut bronzul mondial. La Campionatul European, ea a urcat pe prima treaptă a podiumului în 2016 şi în 2017, iar în 2018 a obţinut argintul.
Evghenia Medvedeva a participat şi la Jocurile Olimpice în 2018, ea obţinând medalia de argint.
Rusia susţine că vaccinul Sputnik V, aflat în faza a treia a testelor clinice, are o eficacitate de 92%. Moscova nu a prezentat deocamdată vreo documentaţie ştiinţifică despre acest vaccin, dar cei care l-au conceput au promis că cercetarea va fi publicată curând ”într-una dintre principalele reviste medicale din lume” şi va putea fi evaluată de alţi experţi.
Şi alte vaccinuri împotriva COVID-19 dezvoltate de alte laboratoare ruseşti sunt în prezent în faza testelor clinice.
Citeşte şi: NATO avertizează în legătură cu Rusia: „Încalcă integritatea şi suveranitatea Republicii Moldova”
Rusia a înaintat la sfârşitul lunii octombrie Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) o cerere de precalificare şi autorizare rapidă a vaccinului Sputnik V, botezat după numele primului satelit sovietic lansat pe orbită şi care, potrivit Moscovei, a fost deja administrat mai multor responsabili ruşi de rang înalt.
Premierul Viktor Orban a anunţat că Ungaria va achiziţiona vaccinuri împotriva noului coronavirus din ţări neoccidentale, precum Rusia sau China, dacă sunt disponibile înainte în cantitate mare, deşi Comisia Europeană a avertizat că numai produselor autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) pot fi folosite în statele membre ale UE.