Principul de bază este acela că nu trebuie să faci niciodată foamea. Nu trebuie să adopți măsuri extreme pentru a-ți menține o anumită greutate corporală, deoarece excesele și extremele au efecte reversibile.
Motiv pentru care este recomandat să ai o alimentație corespunzătoare și constantă.
Mâncatul fructelor, la desert
Specialiștii recomandă a se consuma înainte de orice masă un fruct, fie le poți consuma dimineața pe stomacul gol însă niciodată după felurile principale. Și în nici un caz seara deoarece fructoza din ele se transformă rapid în țesut adipos.
În plus, fructele au nevoie de diferite enzime pentru a fi digerate corespunzător, motiv pentru care cantitatea de zahăr din portocale sau prune se digeră mai greu.
Citeşte şi Ce nu ştiai despre regulile de bune maniere la masă. Lucruri de care trebuie neapărat să ţii seama
Fumatul după masa copioasă
În mod normal după ce ai mâncat ar trebui să aștepți până la 2-3 ore pentru a-ți aprinde mai apoi o țigară, și asta deoarece ele conțin nicotină, substanță care inhibă oxigenul atât de necesar digestiei.
Unii specialiști afirmă că o singură țigară fumată imediat după masă este echivalentul a 6 țigări fumate o dată și astfel îți crește șansa de a dezvolta celule canceroase în special la nivelul intestinelor.
Ai luat cina și te grăbești să faci un duș pentru a ieși în oraș? Mare greșeală, dușul făcut după masă nu va face nimic altceva decât să crească tensiunea arterială, fapt ce va slăbi și mai mult activitatea sistemului tău digestiv și cel mai probabil te vei confrunta și cu dureri abdominale.
Află mai multe despre tabieturile pe care trebuie să le eviți după masă AICI.