Potrivit sursei citate, la probele scrise pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, s-au prezentat 28.373 de candidaţi, respectiv 80,04% din totalul celor înscrişi. Dintre aceştia, 40 de candidaţi au fost eliminaţi ca urmare a unor tentative de fraudă, iar 2.843 de candidaţi s-au retras – 2.607 din motive personale, iar 236, din motive medicale.
Examenul s-a desfăşurat în 1.161 de centre de examen, iar lucrările vor fi evaluate de comisii specializate, organizate pe discipline, la nivel naţional, în 12 centre de evaluare, precizează MECTS.
Contestaţiile vor fi înregistrate în perioada 7-8 august, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene, rezultatelor finale urmând să fie afişate în 10 august.
Repartizarea pe posturi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 7,00 se va realiza, la nivelul centrelor de concurs, în 13 august, iar a celor care au luat cel puţin 5,00, în 16 august, potrivit MECTS.
La examenul de titularizare sunt disponibile 6.692 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată şi 31.539 de posturi didactice/catedre vacante/rezervate pentru angajare pe perioadă determinată.
Promovabilitatea la titularizare a fost, anul trecut, de 70,31%.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat recent că intenţionează să ridice „ştacheta” la examenul de titularizare de anul viitor, anul acesta fiind prea târziu să modifice media cu care acesta poate fi promovat.