Examenul de Bacalaureat continuă cu evaluarea competențelor lingvistice. Când vor fi comunicate rezultatele finale

Bacalaureat continuă marţi cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională care se va finaliza pe 27 iunie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.
Filip Stan
25 iun. 2024, 08:22
Examenul de Bacalaureat continuă cu evaluarea competențelor lingvistice. Când vor fi comunicate rezultatele finale

Peste 134.000 de candidaţi sunt înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2024.

Te-ar putea interesa și Bacalaureat 2024. Taxe mai mari pentru absolvenții de liceu care nu promovează BAC-ul

Până în momentul de față a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) pentru elevii din partea minorităţilor naţionale, şi evaluarea competenţelor digitale (proba D).

Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, dar şi a celor digitale se realizează, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori (cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă şi un alt cadru didactic de aceeaşi specialitate din unitatea de învăţământ).

În cazul în care această condiţie nu poate fi îndeplinită sau în cazurile în care cadrele didactice se află în incompatibilitate, profesorii examinatori vor fi selectaţi din alte şcoli.

Rezultatele obţinute de fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională se exprimă prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător, în concordanţă cu grilele naţionale sau europene (aşadar, nu se acordă note sau calificative de tip admis /respins).

Pe lângă cele menționate anterior, rezultatele evaluării la proba de evaluare a competenţelor digitale se exprimă prin stabilirea nivelului de competenţă în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu şi în conformitate cu prevederile metodologiei de examen.

„Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/ comunicare.

Încălcarea dispoziţiilor privind introducerea de materiale interzise în sălile de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă respectivele materiale au fost sau nu au fost utilizate”, susţin reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Dacă un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se consideră că acesta nu a susținut proba.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie

Potrivit calendarului examenului naţional de Bacalaureat, probele scrise din sesiunea iunie – iulie 2024 încep luni, 1 iulie (Limba şi literatura română).

Proba obligatorie a profilului este programată marţi, 2 iulie, fiind urmată joi, 4 iulie, de proba la alegere a profilului şi specializării.

Probă la Limba şi literatura maternă se va desfăşura vineri, 5 iulie. Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12,00), iar contestaţiile se pot depune în intervalul orar 12,00 – 18,00, în aceeaşi zi, conform Edupedu.ro.

Citește și Bacalaureat 2024. Luni, 17 iunie, începe BAC-ul. Absolvenții de liceu vor da proba orală la Limba Română

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Un candidat este declarat promovat la examenul naţional de bacalaureat dacă îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise şi a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obţinând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Dramă în familia selecționerului Edi Iordănescu. A murit după meciul România – Slovacia!
Capital.ro
Statul VREA BANII de la români. Guvernul a dat ordin vineri, 28 iunie
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
DailyBusiness
Guvernul a luat decizia! Cum vor fi distribuite deciziile de recalculare a pensiilor
Adevarul
Coșmar în Turcia. Un român a murit strivit de o mașină, de față cu soția și copilul de doar 3 ani: „Se mergea cu viteză, muzică tare”
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Schimbări importante pentru polițiști. Ce nu mai au voie să facă
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
wowbiz.ro
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024
Cancan.ro
Edi Iordănescu, în doliu! A murit imediat după meciul România-Slovacia 😢
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Cristian Molnar a fost depus la capela din Tarna Mare. Motivul pentru care rudele și prietenii au venit îmbrăcați în costume populare
Capital.ro
S-a schimbat legea. Îți blochează sau ridică mașina pe loc. Se aplică șoferilor prinși în mers
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
substantial.ro
Guvernul modifică Statutul polițistului: Interdicții pentru tatuaje și noi reglementări pentru protecția juridică
MediaFlux
AVERTISMENTUL lui BOLOȘ privind PLATA PENSIILOR
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?