EXCLUSIV | Anca Dragu şi familia ei au folosit salonul prezidenţial de la Aeroportul Otopeni din bani publici. „Închirierea e plătită de Senatul României, dar fără acordul Biroului Permanent”

Alin Şerbănescu, consilierul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut dezvăluiri, joi seara, în direct la România TV, despre scandalul în care este implicată Anca Dragu (senator USR). Pe când era preşedinte al Senatului, ea a folosit angajaţii şi maşinile instituţiei, precum şi salonul oficial de la Aeroportul Otopeni care a fost închiriat din bani publici pentru o deplasare privată.
Filip Stan
23 dec. 2021, 23:19
EXCLUSIV | Anca Dragu şi familia ei au folosit salonul prezidenţial de la Aeroportul Otopeni din bani publici.

Consilierul lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a fost întrebat cine a plătit pentru închirierea salonului prezidenţial de la Aeroportul Otopeni în cazul deplasării efectuate de Anca Dragu.

„Închirierea este plătită de Senatul României, dar fără acordul Biroului Permanent. Această factură la Aeroport e plătită de Senat, nu de doamna Anca Dragu”, a declarat Alin Şerbănescu, în direct la România TV.

Şerbănescu a dat de înţeles că „nu s-a pus problema” şi nici nu a existat vreo sugestie din partea Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) pentru ca Anca Dragu şi familia ei să utilizeze salonul prezidenţial.

„Nu s-a pus problema să primească la Aeroportul Otopeni un astfel de document. Singurul document primit este cel de la Senatul României. Când sunt astfel de riscuri la adresa unui demnitar, procesele sunt cu totul altele. Nu e anunţat aeroportul. Dispozitivul de pază este astfel calibrat pentru demnitarul care reprezintă ţara.

Nu ştiu care era dispozitivul standard al doamnei Dragu, dar dispozitivul de pază bănuiesc că era cel pe care-l avea cotidian. Practic, delegaţia respectivă din care fac parte şase persoane şi cu dispozitivul aferent demnitarului”, a menţionat Alin Şerbănescu.

Citeşte şi: Gabriela Firea tună și fulgeră în privința legii certificatului verde: „Guvernul a pierdut încrederea oamenilor. Nu trebuie să fie invaziv”

Anca Dragu şi familia ei au folosit salonul prezidenţial de la Aeroportul Otopeni din bani publici. „Nu s-a deplasat avionul la salonul oficial, ci s-a dus delegaţia la avion cu maşina”

De asemenea, Alin Şerbănescu a explicat că, în cazul demnitarilor de rang înalt, există două proceduri pentru îmbarcarea în avion.

„Sunt două tipuri de proceduri în funcţie de nivelul delegaţiei. Sunt delegaţiile oficiale prezidenţiale când avionul este tras şi sunt aeronave speciale.

Procedura la aeronavele speciale este cea de tragere la salonul oficial, dar procedura pentru avioanele de linie este ca aeronava să aştepte pe pistă în locul în care este alocat şi delegaţia se deplasează cu maşina”, a afirmat el.

Consilierul lui Sorin Grindeanu a menţionat că în cazul Ancăi Dragu „nu s-a deplasat avionul la salonul oficial, ci s-a dus delegaţia la avion cu maşina”.

Cât costă închirierea salonului oficial de la Aeroportul Otopeni

„Pentru delegaţiile oficiale costă suma stabilită cu celelalte instituţii. Dacă e o persoană fizică, e o sumă destul de mare, undeva la 9.000 de lei.  La delegaţiile oficiale preţurile sunt stabilite de protocoalele între instituţii”, a mai precizat Şerbănescu.

Întrebat dacă şi manelişti celebri, precum Adi Minune sau Vali Vijelie, ar putea închiria salonul oficial, Şerbănescu a dat de înţeles că nu „neapărat oricine” poate avea acces la această facilitate rezervată demnitarilor de rang înalt.

„Să ne înţelegem. O persoană particulară, persoană fizică, nu înseamnă neapărat oricine vrea să se ducă şi are bani. Trebuie o justificare. Poţi să vorbeşti despre o delegaţie economică, de lucruri care prezintă necesitate. Tot pe aeroport există şi salonul de business”, a mai spus consilierul lui Sorin Grindeanu.

Potrivit G4media, pentru amatori alții decât demnitari, există posibilitatea închirierii, contra unui tarif de 900 de lei, a salonului oficial de genul celui utilizat de delegația familiei Dragu în iulie-august 2021.

Citeşte şi: Anca Dragu a folosit angajaţii Senatului, maşinile şi salonul oficial pentru familie şi prieteni. Reacţia uluitoare a senatoarei USR

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Serialele ‘Shogun’ și ‘The Bear’ conduc în topul nominalizărilor pentru premiile Emmy
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'