Beatrice Mahler, avertisment privind antiviralele pentru tratarea coronavirusului. Managerul de la Institutul Marius Nasta spune că în acest moment sunt două tratamente cu antivirale care pot fi administrate celor infectaţi cu COVID-19.
Managerul de la Marius Nasta a avertizat miercuri seară, la România Tv, că deşi varianta Omicron nu este la fel de agresivă ca Delta, nu este cazul să ne relaxăm. De asemenea, medicul trage un semnal de alarmă privind antiviralele folosite pentru tratarea celor infectaţi cu coronavirus.
„Din informatiile care vin din străinătate, cazurile Omicron sunt cazuri usoare, care pot fi tratate acasă. Este singurul lucru care ne linisteste. Nu inseamna ca trebuie sa ne relaxam, pentru că avem categorii vulnerabile, avem varstnicii care sunt mult mai vulnerabili.
La populatia vaccinata, riscul de internare in spital este foarte mic. Să nu uităm că România are jumatate din populatie vaccinata, iar o mare parte din populatie a trecut deja prin boală.
In acest moment sunt 2 tratamente antivirale dedicate covid-19, care au eficienţă crescută dacă sunt adinistrate in primele cinci zile de boală. E de menţionat ca acest tratament, daca nu se administreaza sub supraveghere medicală, are efecte adverse poate mai serioase decât vaccinul”, a explicat Mahler la România Tv.
Citeşte şi Alertă OMS: „Tsunami de cazuri” prin circulaţia simultană a tulpinelor Delta şi Omicron
Varianta Omicron generează în prezent o creştere puternică a cazurilor de COVID-19 în numeroase ţări europene, dintre care unele bat recorduri de la începutul pandemiei.
În Franţa, această cifră a depăşit pentru prima dată pragul de 200.000 de cazuri în 24 de ore, potrivit cifrelor dezvăluite miercuri de ministrul sănătăţii francez Olivier Veran.
Numărul infectărilor a început să crească şi în România. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 29 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.271 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 57 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
De asemenea, au fost raportate 35 de decese dintre care 2 anterioare. În Bucureşti, incidenţa cazurilor este staţionară, 0,61 cazuri COVID la mia de locuitori.