Burger King pregătește deschiderea unui nou restaurant la Piața Victoriei din București. Va fi situat lângă Starbucks Victoriei, în vechiul sediu Bancpost.
Restricțiile dure impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus au dus la închiderea multor restaurante, baruri, cafenele și alte locații din țară. Unele au ajuns să dea faliment, altele încă se zbat să-și mențină echilibrul. Domeniul HoReCa a fost extrem de afectat în toată această perioadă și încă continuă să ducă o bătălie între viață și moarte. Totuși, există și cazuri fericite, precum Burger King care e în deplină ascensiune.
În septembrie 2019 lanțul de restaurante Burger King a revenit în România, după ce a absentat aproape șapte ani, și a reușit ca în doar un an de zile să-și atingă toate obiectivele. Primul restaurant Burger King s-a deschis în Mega Mall și a fost primit cu brațele deschise de către fanii fast-food, iar apoi, chiar în starea de urgență, s-a deschis cel de-al doilea: Burger King Universitate. Ceea ce inițial se credea a fi o mișcare catastrofală, având în vedere numeroasele restricții, s-a dovedit a fi, de fapt, un mare succes.
În doar un an de zile, Burger King a reușit să deschidă șase noi restaurante, trei dintre ele fiind deschise într-o singură lună. Restaurantele Burger King se află în Mega Mall, AFI Cotroceni, Piața Universității, Promenada, Băneasa Mall, Piața Sudului, iar următorul va fi la Piața Victoriei. BK a revenit în țara noastră prin AmRest (un business consolidat pe piața din România prin prezența acestuia cu Starbucks).
Pe lângă deschiderea unei noi locații, lanțul fast – food a mai venit recent cu o veste bună pentru consumatori. A introdus și produse noi în meniul său: nuggets şi whopperi pe bază de plante. Aceste produse Plant-Based fac parte din meniul lanţului de restaurante şi sunt adresate fanilor BK şi flexitarienilor care preferă produsele fără carne, dar doresc totuşi să simtă gustul şi consistenţa cărnii.
Plant-Based Whopper este realizat dintr-o chiftea pe bază de plante şi include roşii, salată proaspătă, maioneză, ketchup, castraveţi muraţi şi ceapă feliată. Toate se regăsesc într-o chiflă cu seminţe de susan. Chifteaua este pregătită pe un grătar cu flacără, iar savoarea este aceeaşi ca la un whopper cu carne. Acest tip de chiftea este în general realizată din proteină de mazăre şi/sau năut, soia.
În cazul Plant-Based Nuggets avem de-a face cu o imitaţie de nuggets de pui, cu acelaşi look, dar şi acelaşi gust. Fără carne de pui totuşi… Noile Plant-Based Nuggets au o crustă aurie, consistenţa specifică unei carni de pui, dar la interior avem soia. Noile preparate au fost concepute împreună cu The Vegetarian Butcher, un specialist în dezvoltarea produselor Plant-Based.
Reprezentanții Burger King au privit intrarea în starea de urgență ca pe o mare oportunitate pentru un brand aflat la început de drum, iar astăzi se mândresc cu faptul că și-au atins toate obiectivele propuse pe 2020: acoperirea punctelor – cheie ale Capitalei, deschiderea a șase noi restaurante.
„Deși nu a fost ușor la început, noi am luat starea de urgență ca pe o mare oportunitate pentru un brand aflat la început de drum. Ne-am reorganizat, am căutat soluţii și le-am implementat rapid. Concomitent ne-am concentrat și pe grăbirea procesului de includere a serviciului de food delivery, pe care am reușit să îl implementăm în doar trei zile de la închiderea restaurantelor. A urmat rapid serviciul de take away iar când lucrurile au devenit oarecum mai relaxate am oferit şi serviciul de pick-up”, a declarat Alin Nenciu, Marketing Manager Burger King România, pentru Forbes.
Frecvența de consum, implicit și vânzările, au urmat un trend ascendent în pandemie, excepția fiind lunile martie și aprilie ale anului trecut.
„A fost o perioadă în care piața de Horeca și QSR au avut de suferit. Însă cu excepția lunilor martie și aprilie când s-a putut observa o încetinire în ceea ce privește frecvența de consum, în restul timpului am avut un trend ascendent. Noi am venit cu o nouă abordare și ne-am concentrat pe oportunitățile pe care ni le oferea un brand aflat la început, în dezvoltare”, a adăugat Nenciu.
Primul restaurant din acest lanț a fost inaugurat în țara noastră în aprilie 2008, ajungând cu 13 ani mai târziu față de McDonald’s, principalul său concurent la nivel mondial. În 2011 a închis trei restaurante, intrând în 2012 cu doar cinci unități pe piața locală. Din nefericire, a intrat în insolvență la cererea centrului comercial Liberty Center, iar în iunie 2012 compania Atlantic Restaurant System, operatorul francizei Burger King, și-a închis ultimele două locații pe care le mai avea în România, moment care a marcat la vremea aceea ieșirea de pe piață.
BK a fost înființat în 1953, în Florida, având inițial numele de Insta-Burger King. În momentul de față deține peste 17.800 de locații în 100 de țări, două treimi din ele aflându-se în Statele Unite ale Americii. Burger King ocupă locul trei în topul celor mai mari companii fast food din lume, după ce în 2011, a fost surclasat de Wendy’s.