EXCLUSIV Cât costă o plimbare cu gondola în Veneția, unul dintre cele mai romantice orașe din lume. Prețul nu este deloc unul accesibil

Cât costă o plimbare cu gondola în Veneția, unul dintre cele mai frumoase și mai cunoscute orașe ale Italiei. De asemenea, este considerat și unul dintre cele mai romantice orașe din lume. Faimoasa gondolă venețiană este singura care te poate ajuta să iei cu adevărat pulsul orașului.
Anca Toma
21 iul. 2023, 14:41
EXCLUSIV Cât costă o plimbare cu gondola în Veneția, unul dintre cele mai romantice orașe din lume. Prețul nu este deloc unul accesibil
Cât costă o plimbare cu gondola în Veneția

Cât costă o plimbare cu gondola în Veneția. Orașul se află de fapt pe 117 insule mici care sunt conectate printr-o serie de poduri și separate printr-o rețea de canale. Cu o populație de aproximativ 250.000 de locuitori, Veneția nu este unul dintre cele mai mari orașe din Veneto, dar este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din țară.

Citește și: Veneţia, primul oraş din lume care introduce bilete de intrare de 10 euro pentru turiştii de o zi. Amenzi uriaşe pentru cine nu respectă noile reguli

Cu toate că a atras critici pentru prețurile sale mari și aglomerație, vizitatorii au fost totuși captivați de priveliștile „magice” și de arhitectura unică, clasându-l pe locul doi în topul celor mai frumoase destinații în 2023. A fost evaluat cu cinci stele pentru pentru atracțiile sale turistice, care includ celebra Piață San Marco, Palatul Dogilor și posibilitatea de a explora canalele orașului cu gondola, potrivit The Sun.

Piața San Marco poate fi considerată „centrul centrului” orașului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se găsește Bazilica San Marco, Palatul Ducal și clopotnița bazilicii. Un alt simbol al orașului este Podul Rialto, pe care se găsesc magazine. Alte monumente venețiene importante sunt: Arsenalul, Bazilica Santa Maria della Salute și Bazilica Santa Maria Gloriosa dei Frari.

Dacă ajungi în Veneția, trebuie neapărat să te plimbi cu gondola, fie ziua, ori seara. Iată câteva informații utile, pe care ar trebui să le știi înainte.

  • Într-o gondolă încap până la cinci persoane (inclusiv copii), fără gondolier. Numărul depinde de greutatea maximă acceptată, astfel încât să nu fie afectată navigația.
  • Cele mai multe gondole venețiene te lasă în același loc în care te-ai îmbarcat.
  • O plimbare cu gondola în Veneția durează în general în jur de 30 de minute, dar sunt și variante de 40-60 minute.
  • Unele tururi cu gondola includ și serenadă. În cele mai multe cazuri, cei care cântă sunt poziționați într-o altă gondolă.
  • Dacă vrei să eviți cozile lungi de așteptare la bilete, ar fi bine să rezervi din timp plimbarea cu gondola.
  • În caz de vânt sau de vreme urâtă, gondolierul poate hotărî schimbarea traseului sau excursia se poate reprograma sau anula.
  • În gondolă nu sunt permise animalele de companie sau bagajele voluminoase.

Cât costă o plimbare cu gondola în Veneția

În linii generale, prețul unei plimbări cu gondola în Veneția pentru anul 2023 este:

  • 80 de Euro/gondolă pentru o plimbare de 30 minute în timpul zilei (între orele 09.00 și 19.00);
  • 100 de Euro/gondolă pentru o plimbare de 35 minute în timpul nopții (între orele 19.00 și 03.00).

Se pot achiziționa bilete la fața locului, la acest tarif, însă, dezavantajul poate consta în cozile lungi sau timpul mare de așteptare. De aceea, este mai avantajos și mai comod să rezervi bilete online. Există mai multe companii care oferă această posibilitate, iar serviciile incluse sunt variate.

Pont: plimbare cu gondola la 2 Euro

Ei bine da, există și această variantă. Nu durează 30 de minute și nici nu este chiar o plimbare – este de fapt o traversare a Canal Grande, care durează doar câteva minute. Poate fi însă o alternativă pentru o excursie în Veneția în care nu ai buget de cheltuit pe plimbări cu gondola, dar vrei totuși să simți măcar un pic gustul acestei experiențe.

Aceste gondole sunt mai late decât cele tradiționale și sunt conduse de doi gondolieri. Sunt numite gondole traghetto și sunt folosite de fapt de localnici în viața de zi cu zi, pentru a traversa Canal Grande. Ei plătesc 0,7 Euro/pers., dar prețul pentru turiști este de 2 Euro.

Stațiile gondolelor-traghetto (le găsești actualizate pe site-ul Primăriei din Veneția) sunt:

  • Dogana (09.00-18.00)
  • Santa Maria del Giglio (09.00-18.00)
  • San Toma (L-V: 08.30-19.00, S-D și în zilele de sărbătoare: 09.00-18.30)
  • Carbon (L-V: 09.00-12.00)
  • Santa Sofia (L-V: 08.30-19.00, S-D și în zilele de sărbătoare: 09.00-18.00)

Curiozități despre Veneția

  • Veneția este cunoscută pentru podurile sale. Există 417 poduri în Veneția, iar 72 dintre acestea sunt private.
  • Casele din Veneția sunt numerotate în funcție de cartiere, nu de străzi, ceea ce face dificilă găsirea adreselor, chiar și pentru poștași. Regula de bază este să cauți un monument, un magazin sau un punct de reper în imediata apropiere.
  • În Veneția sunt aproximativ 350 de gondole și 400 de gondoleri. În medie, gondolele au 11 metri lungime și cântăresc în jur de 600 de kilograme.
  • În 1608, Consiliul celor Zece a aprobat purtarea măștilor doar în timpul carnavalului. Cei care au încălcat legea au fost aspru pedepsiți. Pedepsele variau de la doi ani de închisoare până la bătaia publică și legarea de stâlpul rușinii.
  • Există 177 de canale în Veneția. Marele Canal în formă de S este cel mai mare și împarte orașul în două. Turnul-clopotniță San Marco a fost construit în secolul al XII-lea și s-a prăbușit în 1902.
  • Turnul a fost reconstruit pentru a fi exact același cu cel anterior. Are 98,6 metri înălțime, ceea ce îl face al cincilea cel mai înalt turn clopotniță din Italia.
  • Veneția se scufundă cu 1-2 milimetri pe an.
  • Populația Veneției scade constant. Unii experți cred că Veneția ar putea fi un oraș fantomă până în 2030, cu doar turiști care vizitează ziua.
  • Prima femeie din lume care a absolvit o facultate s-a născut la Veneția în 1646.
  • Primul cazinou public din lume a fost deschis la Veneția în 1638.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Insula ieftină și superbă din Grecia. Marea e mereu limpede aici, iar multe dintre plaje sunt pustii
Capital.ro
TESTARE pentru șoferii din România. NOILE REGULI se vor aplica în toată țara
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Vești bune pentru fermierii români! Aceștia vor primi mai mulți bani de la stat!
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Un îndrăgit actor a murit subit la nici 30 de ani. Cauza decesului
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Rassemblement National al lui Bardella, aproape de o victorie istorică în al doilea tur al alegerilor legislative franceze
MediaFlux
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!