EXCLUSIV Cei 7 miliardari care l-au amanetat pe Mircea Geoană. SOV mai bagă o fisă la prezidenţiale

Amanetarea României! Gruparea Coldea-Geoană, întâlnire cu cei șapte miliardari. Cum pregătesc cei mai controversați miliardari campania prezidențială a lui Mircea Geoană? Bogătașii lui Florian Coldea fac jocurile politice în România. Urmăriți acum o amplă anchetă România TV despre cum se încearcă preluarea resurselor în România.
Filip Stan
24 iun. 2024, 22:42
EXCLUSIV Cei 7 miliardari care l-au amanetat pe Mircea Geoană. SOV mai bagă o fisă la prezidenţiale

Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat penal și informator al Securității, mai incearcă o dată să ajungă la resursele țării suţinându-l pe Mircea Geoană la președinția României. Sorin Ovidiu Vîntu face campanie electorală pentru Geoană trăgând speranțe că va pune prin Geoană mâna pe putere. „Geoana va fi presedintele romaniei cu sprijinul PSD .Geoana va bate tot din primul tur si, sincer sa fiu, cred ca va fi un bun presedinte chiar daca nu are carisma politica are creier”

Prietenia dintre Vîntu și Geoană este una foarte veche. La alegerile prezidențiale din 2009, Vîntu a fost un factor decisiv pentru înfrângerea lui Geoană. Cu câteva zile înainte de votul din acel an, Mircea Geoană a mers seara acasă la Vîntu. Traian Băsescu a aflat de această întâlnire și a folosit informația în dezbaterea finală din campania electorală.

Mircea Geoană folosește abuziv, în campania pentru prezidențialele din România, însemnele și logo-ul NATO

„Domnu Geoana nici aseara nu v-a placut intalnirea cu domnul Vantu? Azi noapte cand a aflat ca e arestat domnul Popa Nicoale v-a chemat in urgenta. Am avut aseara o intalnire cu domnuo Vantu azi noapte da? da”, sunt replicile care au făcut istorie pe vremea când se mai făceau dezbateri electorale

In prag de alegeri, Mircea Geoană s-a inrudit cu neamurile unui milionar american de oriogine poloneza supravietuluior al holocasutului, Barry Cayton,care si-a construit averea prin investitii imobiliare. Nunta spectaculoasă, de lux, a durat trei zile și trei nopți, ca în povești. Oaspeții au beneficiat de cazare într-unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Veneția.

Evenimentul a costat 2 milioane de dolari dar la milioanele lui Garrett, ginerele lui Geoană n a contat.

„Sper sa vina acasa, a fost un momentfrumos, emotie, noi am organizat logodna langa Bucuresti, s-a ocupat Mihaela, au venit jumate din invitati colegii de facultate, apoi s-au dus prin Transivlania. Parintii lui, care sunt mai instariti ca noi, au organizat o nunta foarte frumoasa, au afaceri in California”, spunea Mircea Geoană.

Unul dintre milionarii aflați în spatele lui Mircea Geoană este Radu Dimofte căruia afacerile in România i-au adus o avere de 240 de milioane de euro, avere ce-i asigură un trai liniștit și luxos la Monaco. Un personaj discret dar controversat cu legături extrem de importante. Dimofte a fost implicat în Ferma Băneasa ca fiind chiar partenerul apropiat al lui Remus Truică.

Afaceristul a știut în cele mai mici detalii care erau operațiunile de valorificare ale terenurilor obținute de Remus Truică sub pretextul retrocedării acestora către Prințul Paul. Mâna dreaptă a lui Truică, Cristian Relu Aparaschivei, spunea că influența lui Radu Dimofte nu se rezuma la afaceri, ci ar fi mers până la vârfurile sistemului românesc de justiție. Așa se face că Dimofte nu a fost inculpat de procurori. Totuși Radu Dimofte este verificat de către Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității pentru legături cu fosta poliție politică comunistă. Între timp, afaceristul, cunoscut ca proprietar al francizelor KFC și Pizza Hut în România pregătește acum un nou tun financiar, două blocuri turn de 11 etaje construite in centrul Capitalei.

Citește și: Marcel Ciolacu glumește pe tema unei posibile candidaturi la prezidențiale a lui Mircea Geoană susținută de PSD: „Geoană nu e din afara partidului! E unul dintre cei mai longevivi președinți de partid ai PSD. Partidul va lua o decizie politică!”

Controversatul Bogdan Neidoni, care are implicații directe cu generalul în rezervă, Florian Coldea, îl aduce în prim-plan și pe Rareș Mănescu care este șeful de campanie a lui Mircea Geoană. Ei bine, surse apropiate lui Geoană sugerează că banii pentru campania lui Mircea Geoană ar proveni de la oameni de afaceri controversați, membri ai așa-numitului grup de la Monaco.

Rareș Mănescu, este fostul primar liberal al Primăriei Sectorului 6 București și membru de bază al grupului de la Monaco. Despre acesta se știe că a fost cercetat într-un dosar penal instrumentat de IPJ Constanța, după ce a fost implicat într-un scandal. Acesta a venit la Constanța pentru a-și face dreptate, după ce fiul său a fost agresat de patronul restaurantului Asado, totul pornind de la un loc de parcare.

Neluțu Varga este un alt personaj controversat care se află în spatele lui Mircea Geoană, patronul celor de la CFR Cluj, șef pus chiar de.. generalul în rezervă, Florian Coldea. Vorbim aici despre caracatița grupului de la Cluj, în care se află și Ioan Rus, fost ministru de Interne, dar și al Transporturilor. El este cel care se află în spatele lui Neluțu Varga, care are multe afaceri imobiliare în Cluj. Varga apare și în dosarul retrocedărilor Paltin Sturdza, în care apare și Ștefan Berciu, implicat și el în proiectul Transilvania City. Cei doi, Varga și Berciu, au fost acuzați inițial pentru deturnare de fonduri și fals, într-un dosar de 300 de milioane de euro, dar au fost achitați. Neluțu Varga este și cel care a dat 20% din echipă interpusului lui Coldea.

Un alt personaj care îl susține pe Mircea Geoană este nimeni altul decat..Marian Alecu, unul dintre cei mai importanti antreprenori din domeniul Horeca, fost sef al Mc Donalds. În luna februarie a acestui an, soția lui Mircea Geoană a dat o adevarată petrecere de ziua ei. A fost o adunare selectă în zona de nord a Capitalei, precum cele de la cartierul general al NATO. Marian Alecu a participat și el si a fost surprins în timp ce o felicita pe doamna Mihaela Geoană. După aproape un an în care a călătorit mult în Caraibe, pe Coasta de Azur sau la Viena, Alecu vorbeşte însă despre alte proiecte. În prezent acesta se ocupa de consultanţă în retailul alimentar şi pe piaţa luxului de ceasuri şi îmbrăcăminte. Încă de pe vremea când conducea operaţiunile McDonald’s la nivel local, Alecu era implicat, alături de fratele său, în afaceri imobiliare. A construit două imobile, unul în Predeal şi unul în Bucureşti, ale căror apartamente le închiriază în prezent cu câteva sute de euro pe lună, iar anul acesta a deschis Club Safir, un hotel cu 16 apartamente în staţiunea Venus din Constanţa.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Lista localităților care vor primi apă potabilă doar câteva ore pe zi. Limitările durează până pe 31 august
Capital.ro
NOUL Cod Rutier. Îți pierzi permisul auto. În 3 ZILE trebuie să-l predai
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Elena Udrea, strigăt de disperare. Urmărită încă de Kovesi și Coldea
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
Nu ai voie să tai acest copac! Interzis prin lege pentru românii care au casă la curte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Furtună devastatoare în Maramureș: zeci de copaci doborâți și acoperișuri smulse de vânt
MediaFlux
ATENȚIE! Anunț pentru toți elevii care dau bacul de la edu.ro
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?