Cezar Mihail Bucur lucrează la Poliţia Locală a Capitalei, instituţie în care, potrivit afirmaţiilor sale, se loveşte de comportamente discriminatorii şi antisemite venite din partea colegilor sau şefilor săi.
„Există atât acte de discriminare, cât şi acte de antisemitism. Conducerea instituţiei mi-a spus în nenumărate rânduri să nu mai port kipa (scufia tradiţională cu care evreii îşi acoperă creştetul capului – n.red.), am avut perciuni evreieşi conform Leviticului şi Torei pe care m-a pus directorul general adjunct să îi tund pentru că sunt mizerii.
Şeful serviciului de comunicare al Poliţiei Locale care purta coadă mi-a spus de ziua mea de naştere: „Evreule, câţi evrei încap într-o maşină?” I-am spus: „Conform certificatului de înmatriculare”. Mi-a spus: „Greşit, evreule! 55 de evrei: 5 în maşină şi 50 în scrumiera maşinii”.
Acele poze, pentru că de aici a plecat această dorinţă a mea să îmi fac dreptate, sunt făcute acum 3 ani, într-un birou al unui director, care stătea cu şeful serviciului logistic şi unde venea şi acest director Horia Scarlat care m-a lovit în sediul instituţiei, în acest an. Există o plângere penală depusă la Parchet, la care este ataşată înregistrarea în care se vede cum mă loveşte după ce mă ameninţă cu pumnul şi spune în faţa martorilor: „Dacă nu eram cu poliţia, te uscam cu bătaia”.
Ulterior, când am vrut să-mi fac dreptate şi l-am întrebat de ce procedează astfel, unul dintre colegi mi-a zis: „Vezi că te şi bate”. M-am dus spre maşină când pleca şi mi-a spus: „Te execut, te dau afară”. În aceeaşi zi, mi-a spus: „Nesimţitule”, pentru că eu purtam unghiile făcute.
Ca urmare a acelor forme de protest ale mele s-a făcut un regulament profund discriminatoriu pe care l-am contestat la CNCD pentru că prevedea că bărbaţilor le este interzis să poarte cercei, numai la bărbaţi s-a instituit un cod de culori, bărbaţii trebuiau să poarte tricouri polo de parcă trebuia să le tăiem cele cu anchior să le punem nasturi, bărbaţii trebuia să poarte numai pantofi, am sesizat că este profund ilegal pentru că este o dublă discriminare: structurile neoperative poartă numai pantofi bărbaţii, iar cei de la structurile operative pot purta şi ghete şi bocanci.
Şi mi-a venit răspunsul că acest cod vestimentar este cu titlu de recomandare, deşi în cuprinsul lui există cuvântul INTERZICE”, a povestit celebrul poliţist în fustă la România TV.
Cezar Mihail Bucur acuză şi faptul că acelaşi director care, recent, l-a agresat, cu trei ani în urmă îl încuraja. Poliţistul crede că interesul acestui director care atunci îl încuraja a fost acela de a-i dovedi superiorului său – directorul general al instituţiei – că nu-şi poate controla subordonaţii.
„Acum merg cu unghiile făcute şi au fost făcute 3 sesizări, toate 3 clasate de Comisia de Disciplină ca nejustificate pentru că unghiile le fac de regulă în negru, în alb sau în albastru. Şi Ronaldo îşi face unghiile cu negru.
Am avut de suferit în 2021 în momentul când m-am dus cu fustă, pentru că am făcut o formă de protest, şi acel director care m-a şi lovit în acest an în acea perioadă mă sprijinea pentru că voia să arate că directorul general al instituţiei pe care ar fi dorit cumva să-l dea jos din funcţie şi să vină dumnealui nu are autoritate asupra mea. M-a sprijinit, am fost un vârf de lance pentru a arăta că nu respect ceea ce zice directorul.
Mă băga prin anumite încăperi, este o poză care este dată în media în care ridic fusta pentru că mi-au spus în birou: „Ridică mai la talent să vedem şi ciorăpeii”. Toate acele poze sunt făcute acum 3 ani, iar în această perioadă mi s-a spus să nu mai vin în fustă pentru că voi fi dat afară„, a povestit poliţistul local la România TV.
Cezar Mihail Bucur, care suferă de disforie de gen, a declarat că urmează să se supună unei operaţii de schimbare de sex, dar abia după ce finalizează terapia de feminizare. Acesta susţine, de asemenea, că la toaletele publice merge întotdeauna la bărbaţi şi că îi plac femeile.
„Operaţia de schimbare de sex o voi face numai după ce voi avea rezultatele asupra trupului prin terapia de feminizare. În februarie 2022 am depus documente la instituţie în care un psiholog, un psihiatru şi un endocrinolog certificau cu documente medicale că am disforie de gen, care este declasificată, nu mai este considerată tulburare sau afecţiune. Deocamdată nu am bani […]
În toaletele publice merg la bărbaţi pentru că mentalul colectiv este tributar, suntem una dintre ţările cele mai transfobe, ar însemna să dau naştere unor conflicte şi sunt o persoană care deocamdată nu are aspectul de femeie […]
După ce am fost lovită de acel director, în aceeaşi zi a afirmat de faţă cu mine în biroul resurse umane: „Colegilor, feriţi-vă de domnul Bucur deoarece m-a pipăit pe fund în toaleta bărbaţilor”, ceea ce nu s-a întâmplat, mie îmi plac femeile, iar în aceeaşi zi a dat şi un mesaj pe grupul de Whatsapp în care a spus că l-am pipăit pe fund şi să fiu testat psihologic. Dar mie îmi plac femeile. Sunt înclinat spre lesbianism„, a conchis celebrul poliţist în fustă.
Cazul poliţistului Cezar Mihail Bucur a apărut în spațiul public în contextul unei dezbateri naționale recente, generată de un caz similar, în care un lector de la Universitatea din București a mers la Universitate îmbrăcat în haine de damă.
Conform informațiilor prezentate de jurnalistul Robert Turcescu, celebrul poliţist în fustă lucrează în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București și a fost văzut la serviciu îmbrăcat în fustă. Deși superiorii săi i-au solicitat să se conformeze unor standarde vestimentare adecvate, polițistul a răspuns că se simte discriminat și continuă să-și desfășoare activitatea conform propriului stil de îmbrăcăminte.
„Faceți cunoștință cu polițistul local Bucur Cezar Mihail, absolvent al Academiei de Poliție, actual angajat al DGPLCMB (Directia Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București), responsabil cu pregătirea polițiștilor locali.
De altfel, declarația lui de avere de pe site-ul instituției începe cu “SubsemnatA Bucur Cezar Mihail…”. Mi interesant, deși în declarația de avere de pe site-ul Directiei Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București), bărbatul se declară “Subsemnata”, din același document reiese că bărbatul este căsătorit”, se arată în postarea de Facebook.