EXCLUSIV | Creşterea vârstei de pensionare, desfiinţată de Alexandru Athanasiu, fost ministru al Muncii. „Unde să-i ducem pe pensionari? Doar la cimitir direct de la serviciu”

Alexandru Athanasiu, fost ministru al Muncii, a criticat în termeni duri proiectul Guvernului ce vizează posibilitatea creşterii vârstei de pensionare la 70 de ani. În direct la România TV, fostul senator PSD a susţinut că măsura este dovada unui "cinism teribil" deaoarece loveşte în "bătrânii acestei ţări, de care, în folosofia progresistă, nu mai e nevoie".
Razvan Mihalascu
27 mai 2021, 22:45
EXCLUSIV | Creşterea vârstei de pensionare, desfiinţată de Alexandru Athanasiu, fost ministru al Muncii.

Alexandru Athanasiu  a vorbit despre iniţiativa ce prevede creşterea vârstei de pensionare, prin care românii pot opta să lucreze până la 70 de ani. Fostul ministru al Muncii în Guvernul condus de Victor Ciorbea a amintit că „în anul 2001, România avea una dintre cele mai mari vârste de pensionare”.

„Azi România este în primele 10 ţări în privinţa vâstei stardard de pensionare. Unde să-i ducem pe pensionari ca să poată beneficia de propria lor contribuţie? Cred că doar la cimitir direct de la serviciu, adică să scurtcircuităm perioada inactivă a vieţii a pensionarilor prin transportul lor direct la locul lor de veci.

Aşa cum s-a spus şi se susţine fără să se ştie, cum spune doamna ministru, că trebuie să mărim această vârstă ţinând cont de speranţa de viaţă. Speranţa de viaţă care se ia în calcul ca indicator pentru evaluarea unui sistem de pensii este speranţa de viaţă la vârsta de pensionare, nu la naştere”, a declarat Alexandru Athanasiu, în direct la România TV.

Citeşte şi: Un fost deputat PNL ironizează majorare vârstei de pensionare: „Eu nu vă mai dau bani la fond, voi nu îmi mai dați pensie”

Fostul senator PSD în legislatura 2004-2008 a precizat că „se ia în calcul media de viaţă care rezultă din statistică pe care la pensionare beneficiarul o mai poate să o mai trăiască după ce a fost pensionar”.

„În România, după Eurostat, la bărbaţi avem 72 de ani, la femei ceva mai mult. Ne plasăm sub media UE”, a spus Athanasiu.

Citeşte şi: Dan Barna: „Vârsta de pensionare trebuie calibrată cu speranţa de viaţă. Sunt convins că fiecare român înţelege”

De altfel, Athanasiu, care a fost şi ministru al Educaţiei în Guvernul Năstase, a criticat şi actuala conducere a Ministerului Muncii despre care a spus că „nu cunoaşte materia” în privinţa vârstei de pensionare.

„Oficialii din Minister nu cunosc materia. Ignoranţa în această materie nu e scuzabilă, ci blamabilă.

E o minciună, e o propagandă, un adevăr siruit cotidian care se dă românilor, cu speranţa de a acoperi incompetenţa în exerciţiul guvernamental şi totodată o dovadă de un cinism teribil, lovind în puţinele categorii care chiar nu au niciun mijloc de apărare: bătrânii acestei ţări, de care, în folosofia progresistă, nu mai e nevoie”, a conchis Alexandru Athanasiu.

Citeşte şi: Gabriela Firea, avertisment despre creşterea vârstei de pensionare. „Va fi un genocid social în momentul în care îl obligi pe om să lucreze până la 70 de ani”
 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!