EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone: „PNL se dezice de Nicuşor Dan ca de Satana. Te-a făcut de râs? Nu poţi să arunci cu lături pe el după ce l-ai văzut că nu a dat randament”

Primarul de la sectorul 5 spune că "el centrează, el dă cu capul" în campania electorală, că nu are şefi, vorbeşte cu respect de medicul Cîrstoiu, căruia nu-i dă şanse în administraţie, şi îl mitraliază pe Nicuşor Dan, celălalt contracandidat cotat cu şanse în sondaje.
Filip Stan
30 mart. 2024, 20:23
EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone:

În exclusivitate la România TV, Cristian Popescu Piedone a spus că vrea să-i scape pe bucureşteni de „balaurul politic”, deşi el însuşi candidează din partea unui partid: „Avem nevoie de umanitate, suntem oameni, trebuie să rezonăm cu oamenii. Eu sunt o mică maimuţă sau pisicuţă politică faţă de aceşti balauri politici. Trebuie să există politică, dar noi suntem administraţie, noi dăm cu mătura. Politica să lase administraţia locală cetăţeanului. Nicuşor Dan vine de la o fundaţie, Salvaţi Bucureştiul, susţinută de partide politice. Acum PNL se dezice de el ca de Satana, mergi cu el, dacă ţi-ai asumat un lucru, mergi, nu te dezice de el. Te-a făcut de râs? Să fie sănătos şi cei care l-au susţinut la fel. Nu poţi să arunci cu lături pe el după ce l-ai văzut că nu a dat randament. Ăsta e politic de casă de toleranţă, să ne lase în pace aceast politic de casă de toleranţă. Să ne lase pe noi măturătorii de străzi”.

„Cu dl Cîrstoiu, pot fi paralel şi echidistant. Coboară de undeva de unde eu am fost acum 30 de anni, din Olimpul lui, cu mănuşi albe, sterilizate, unde nu înţelege nici limbajul, nici rezonanţa fizică, nici cu cetăţeanul. El vine dintr-o lume virtuală a lui, e profesionist şi-l respect, să rămână în profesia lui, dar nici nu poţi să înveţi abecedarul coborând în junglă, să întrebi unde e pantera, leul, dacă pe maimuţă o mănâncă elefantul”, a comentat Piedone, în exclusivitate la România TV despre celălalt contracandidant. „La vîrsta mea, fizicul meu, eu sunt manechin, el e doar o uniformă”, a adăugat Piedone, precizând că el este propriul său şef de campanie: „Eu centrez, eu dau cu capul, eu sunt o metaforă. Dl Cîrstoiu e steril, ca ustensilele lui din cabinet. M-au făcut prost, analfabet, dar i-au făcut pe susţinătorii mei. Dai în mine, dai în fabrici şi uzine, aşa că n-au decât să atace în continuare”.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, venise anterior cu replici dure şi pentru Cătălin Cîrstoiu, după ce medicul susținut de PSD și PNL la Primăria Capitalei a declarat că este mai „mult mai șarmant” decât Piedone.

„Nici frumos până la 20 de ani n-am fost, nici cuminte până la 30 și nici bogat până la 60 nu m-am făcut, vorba aia! Dar sufletul mi-e tânăr și inima zglobie! De-ți par bătrân, atât îți spun: ca tine, doar dacă strănut, depășesc, pe zi, peste o mie!”, spune Piedone.

Cîrstoiu: Piedone cred că e singurul primar care nu mi-a răspuns niciodată la telefon. Probabil că plimba roaba. Sunt mult mai şarmant decât domnul Piedone. Nicuşor Dan e inteligent, dar un primar de nota 4

„Tălică ești țanțoș și ai dulapul ticsit cu mantale și vestoane. Tălică ești chiparos’ ca chiparosu’ îndrăgăstosu’ : rever călcat la dungă, mătase până la rotulă, privirea câș, stofă d-aia fină în jerseu, (cum obișnuia “nașu”, cândva, să-și împingă roaba de rom la cherhana) și-ar fi fost păcat să le șifonezi aplecat pe roaba cu gazon! Te și murdăreai pe unghiuțe… ori, Doamne ferește, sluteai ancora aia de pe ghiul”, a adăugat primarul.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a declarat, marţi, despre sondajul care îl dă câştigător pe Cristian Popescu Piedone, că o să vedem la vot. El a precizat că mai sunt mai bine de 10 săptămâni de campanie preelectorală şi electorală, iar oamenii au timp să se informeze, astfel că rămâne optimist.

”O să vedem la vot, bineînţeles. Mai avem mai bine de 10 săptămâni de campanie preelectorală şi electorală, oamenii au timp să se informeze despre fiecare dintre candidaţi. Rămân optimist”, a spus primarul Capitalei.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, pregăteşte un decalog pentru Bucureşti: „Am identificat 10 domenii prioritare, cu 10 măsuri imediate pentru fiecare”
Despre candidatul PSD, medicul Cătălin Cîrstoiu, primarul a afirmat că nu este analist. ”Eu nu sunt analist, eu sunt optimist că bucureştenii se vor informa, vor compara ce am făcut noi într-o administraţie de trei ani, faţă de ce a făcut administraţia PSD în cei 12 ani anteriori, şi vor vota în cunoştinţă de cauză”, a mai spus Nicuşor Dan.

Cristian Popescu Piedone ar obţine 42% din voturi, fiind urmat de Nicuşor Dan, cu 27% din voturi şi de Cătălin Cîrstoiu, cu 16%, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei, conform unui sondaj Avangarde, la comanda Digi24. Cristian Popescu Piedone conduce şi în topul încrederii, urmat de Robert Negoiţă şi de Nicuşor Dan.

Piedone, la strâns de semnături cu măsuţa roz: „Să nu-mi călcaţi pe adidaşii roşii, da vă rog eu, ca să nu mă deoache lumea!”

Principalii candidaţi la Primăria Capitalei au profitat, sâmbătă, de vremea frumoasă şi de faptul că numeroşi bucureşteni au ieşit din case, politicienii mergând printre oameni, în acţiuni cu iz electoral. Primarul în funcţie Nicuşor Dan s-a aflat în parcul Circului, la un târg de adopţii de câini, unde s-a şi adresat unui patruped, întrebându-l „Salut, vrei să te duci într-o familie? Ia spune!”. Candidatul PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, a mers în parc, însoţit de echipe de la cele două partide care îl susţin, i-a criticat pe Nicuşor Dan şi Clotilde Armand şi a anunţat ”ofensiva verde”, iar Cristian Popescu Piedone a ieşit la strâns de semnături, însoţit de un tânăr care purta o icoană a Sfântului Gheorghe. Candidatul a folosit-o pentru a jura în faţa alegătorilor că nu îi va deamăgi.

Nicuşor Dan şi-a făcut apariţia în Parcul Circului unde Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a organizat un târg de adopţii.

Cristian Popescu Piedone a ieşit, alături de echipa sa de la PU-SL, la strâns de semnături. Candidatul a avut la el „măsuţă roz” şi a completat el însuşi listele cu susţinători. În tot acest timp, la dreapta sa a stat un tânăr care purta icoana Sfântului Gheorghe.

„Cum a scăpat Sfântul Gheorghe de balaur, aşa VOM scăpa şi NOI, Bucureştiul, de balaurii politici! Cu şoşonii mei cei roşii, să nu mă deoache invidioşii, iau oraşul la pas, să-i ascult pulsul, vocea şi necazul!”, scris Pideone, pe Facebook.
Pe teren, el a jurat pe icoană că nu îi va dezamăgi pe alegători.

„Să nu-mi călcaţi pe adidaşii roşii, da vă rog eu, ca să nu mă deoache lumea! (…) Voi sunteţi puterea mea! Doamne ajută, vă mulţumesc oameni buni! Nu o să vă dezamăgesc! (…) Energia voastră, puterea voastră mă face să fiu cine sunt astăzi. Jur pe icoană că nu am s vă dezamăgesc!”, a spus candidatul.
Piedone a împărţit o ciocolată cu un alegător: „Dă ţigara aia jos din gură, am muşcat eu jumate, ia şi tu jumate!”.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Detalii șocante din ancheta accidentului de la Suceava: Tahograful autobetonierei era manipulat
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?