Romaniatv.net a atras atenţia în legătură cu numirea lui Bogdan Pătru la conducerea Loteriei Române, o persoană foarte puţin cunoscută publicului, fără istoric, fără CV, fără prezenţă pe reţelele sociale, prototipul funcţionarului bun de paravan pentru personaje mai influente, bine ancorate la banul statului fie că e vreme de pace, fie că e vreme de război, şi timpul dovedeşte că am avut mare dreptate.
La solicitarea RomâniaTv.net, reprezentanţii Loteriei Române nu au dat detalii despre criteriile de performanţă pe baza cărora a fost desemnat Bogdan Pătru în funcţia de director, oferind doar un răspuns sec.
„Numirea domnului Bogdan-Laurențiu-Doru Pătru în funcția de Director General al C.N. Loteria Română S.A. s-a făcut de către Consiliul de Administrație al CNLR-SA, în baza Deciziei nr. 6/28.02.2022, pentru o perioadă de 4 (patru) luni, începând cu data de 02.03.2022”, a fost răspunsul Loteriei Române.
Faptele de arme ulterioare arată cât de multe interese se ţes în jurul acestui personaj. Pânza a început deja să se ţeasă prin concursuri care par organizate cu dedicaţie. Concret, Loteria Română scoate la concurs un post pe 24 martie, după care anulează concursul și scoate alt post la concurs, în același domeniu, pe 28 martie. Surprinzător sau nu, concursul programat pe 24 martie s-a anulat fără explicații, așa cum apare comunicat pe site-ul Loteriei. ”Concursul pentru ocuparea postului vacant de specialist resurse umane principal I prin procedura de recrutare externă se anulează”, anunța oficial compania.
Foarte ciudat, concursul de pe 24 martie s-a anulat fără explicații, așa cum apare comunicat pe site-ul Loteriei. ”Concursul pentru ocuparea postului vacant de specialist resurse umane principal I prin procedura de recrutare externă se anulează”, anunța oficial compania.
Pe același site al Loteriei Române s-a făcut rocada cu un alt anunț, care privește angajarea pentru funcția importantă de Șef Serviciu Resurse Umane (funcție diferită de prima scoasă la concurs, care era ”Specialist resurse umane principal I”) care urmează să se desfășoare luni, 28 martie, anul curent.
Conform informaţiilor Romaniatv.net, Minodora Duneață (foto), o fostă învăţătoare din județul Dâmbovița, ultima oară angajată în cadrul Primăriei Capitalei, ca expert Birou Exproprieri la Direcția Patrimoniu, este foarte aproape de a trage lozul câştigător la acest concurs, organizat cu dedicaţie.
Din cea mai recentă declaraţie de avere, cea din 2020, Minodora Duneaţă avea funcţia de expert superior la Direcţia de Patrimoniu, Serviciul al Exproprieri din cadrul Primăriei Capitalei, în mandatul Gabrielei Firea.
minodora dovlete declaratie avere 2020În prezent, postul este ocupat de Raluca Elena Băjinaru. Absolventă a Liceului Ienăchiță Văcărescu din Târgoviște, Minodora Duneață afirmă că a absolvit Universitatea Valahia din același oraș, unde s-a specializat în domeniul administrației publice. În 2008, însă, pe vremea când era învăţătoare la o școală din județul Dâmbovița, Minodora Duneață, pe atunci Dovlete, a fost implicată într-un scandal care a făcut mare vâlvă în toată presa.
Contactată de RomaniaTV.net, Minodora Duneaţă a fost de-a dreptul şocată de telefonul primit de la jurnalişti. Printre bâlbe şi ezitări, vizibil surprinsă de faptul că informaţia aranjamentelor puse la cale a devenit publică, ea a încercat din răsputeri să minta şi să nege într-un mod de-a dreptul pueril evidenţele.
„Nu ştiu de unde aveţi aceste informatii. Mai mult ca sigur este o confuzie de nume. Nu cred ca e vorba despre mine, cine v-a spus? Nu am nicio legatură şi nicio relaţie cu domnul Bogdan Pătru.
N-aţi înţeles bine. Eu nu sunt ceea ce se zice (şefă a Serviciului de Resurse Umane, n.red).” a fost reacția ei nervoasă.
Când jurnalistul RomaniaTV.net i-a menţionat doamnei pe scurt câteva dintre dovezile clare din care reieşea că minte şi a întrebat-o despre experienţa profesională, atunci Minodora Duneaţa a închis telefonul. Ulterior, nu a mai putut fi contactată în niciun fel.
Pe pagina ei de Facebook, Minodora Duneaţă dă de înţeles că este adepta conspiraţiilor despre noua ordine mondială şi nu ezită să-şi exprime punctul de vedere cu privire la conflictul din Ucraina. Se declară împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi susţine că „putinistul, rusofilul, dușmanul poporului este acea persoana cu gândire liberă”.
Iată câteva capturi cu mesajele din care dă de înţeleg c-ar fi o admiratoare a regimului lui Vladimir Putin.
Pe 21 noiembrie 2008, sub titlul ”O învăţătoare din Dâmboviţa este acuzată că îi bate şi îi terorizează pe elevi”, erau aduse acuze grave profesoarei care vrea să tragă lozul cel mare la Loteria Romana. Minodora Dovlete, devenită ulterior Duneață, era acuzată și de părinții copiilor, și de cadrele didactice, de rele tratamente aplicate elevilor. ”Scandal la o şcoală din Dâmboviţa, unde o învăţătoare este acuzată de părinţi că-i înjură pe micuţi şi îi bate cu mătura. Femeia, care a fost mutată disciplinar de la o altă şcoală, neagă acuzaţiile şi spune că directorul ar fi de vină. Ceilalţi profesori susţin însă varianta părinţilor şi au propus inspectoratului şcolar să-i desfacă învăţătoarei contractul de muncă. Directorul recunoaşte şi el că învăţătoarea îi agresează pe elevi atât fizic, cât şi psihic. ”Nu ne-ar deranja dacă le dădea doar o palmă, ustura puţin şi le trecea, dar răspunsul la teroarea asta psihică o să-l vedem peste mulţi ani”, susţinea directorul instituţiei. ”A venit directorul şi mi-a dat o palmă, e plângere la poliţie”, s-a apărat învăţătoarea Minodora Dovlete.
Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa a primit 18 plângeri de la părinţi, dar şi propunerea consiliului profesoral de desfacere a contractului de muncă. ”Dânsa a mai avut probleme. Există un dosar întocmit anul trecut. Păreau că s-au rezolvat problemele, dar doamna a recidivat”, a precizat Maria Dragomir, inspector şcolar adjunct, ISJ Dâmboviţa”, nota realitatea.net despre cazul Minodorei Dovlete, profesoara care și-ar fi agresat elevii.
Apoi, pe 21 iunie 2010, ziarul Adevărul publica un amplu material sub titlul ”Clientelismul este în floare la Primăria Târgovişte”, în care apărea din nou numele Minodorei Dovlete (Minodora Duneață de azi), recent angajată în cadrul Primăriei Târgoviște, și tot într-o postură nefericită.
”În administraţia târgovişteană au fost angajate persoane apropiate primarului sau colaboratorilor acestuia. Juriştii Primăriei Târgovişte au găsit chichiţe prin care să fenteze ordonanţele Guvernului Boc de blocare a posturilor publice.
Minodora Dovlete a fost angajată pe 16 martie 2009, când opera Ordonanţa nr. 223/31 decembrie 2008, prin care se suspenda ”ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante, inclusiv a posturilor scoase la concurs sau examen, dar a căror procedură de ocupare nu s-a finalizat”. Probabil, la baza angajării a stat excepţia prevăzută în alineatul 3, articolul 1: ”La propunerea ordonatorilor principali de credite, Guvernul poate aproba exceptarea de la prevederile alin. 1”.
Secretarul Cătălin Chiru Cristea susţine că la data angajării Minodorei Dovlete posturile nu erau blocate, raportându-se doar la Ordonanţa 34/14 aprilie 2009. A pierdut însă pe drum Ordonanţa 223/31 decembrie 2008. Minodora Dovlete a lucrat ca învăţătoare la Şcoala Râncaciov, de unde a plecat cu mare tam-tam, fiind acuzată de părinţii copiilor şi de unii colegi de serviciu că avea un comportament abuziv faţă de elevi. Cazul său a fost tratat la vremea respectivă în toată mass-media naţională”, amintea și ziarul Adevărul la acea vreme. Acum, Minodora Duneata, fostă Dovlete, vizează un post extrem de important în structura unei institutii a statului român.
Vă reamintim că în scandalul numirii lui Bogdan Pătru la conducerea Loteriei ar fi fost implicat şi fostul deputat PMP Sebastian Moise. RomaniaTV.net a dezvăluit că negocierile se purtau de mai multă vreme şi că toţi cei implicaţi în aceasta afacere a numirii lui Bogdan Pătru ca director general al Loteriei Române aşteptau doar momentul potrivit pentru a pune planul la cale. Implicat în această mega-combinaţie nu este doar Amiran Dzanashvili, patron al casinoului Mariott, ci şi Vicepreşedintele PMP, Sebastian Moise (foto), el fiind omul de legătură dintre Amiran şi consilierul de la Ministerul Economiei care ar fi încasat deja cei 1.000.000 de euro pentru a asigura numirea în funcţie a lui Bogdan Pătru. Bineînţeles, aceste suspiciuni şi bănuieli urmând a fi investigate atent de DIICOT.
Contactat de Româniatv.net, Sebastian Moise a dezminţit toate acuzaţiile.
„N-am auzit de dânsa (de Minodora Duneaţă, n.red) până acum. N-am nicio legătură cu această numire. Fac parte din PMP şi partidul nu mai este unul parlamentar. Nu are cum să propună oameni în nicio funcţie posibilă, mai ales o funcţie guvernamentală.
Dumneavoastră o să spuneţi probabil că şi eu sunt din Târgovişte. Acolo m-am născut.
Pe domnul Pătru îl cunosc, dar nu am nicio treabă cu numirea lui”, a declarat Sebastian Moise, fost deputat PMP, pentru Româniatv.net.
Condiţii de participare la concurs. Vă încadraţi şi n-aţi ştiut?
Mai multe detalii despre concurs, pe site-ul Loteriei
Condiţii generale pentru candidaţi :
Condiţii specifice de ocupare a postului:
Acte necesare pentru înscriere :