EXCLUSIV Cum l-a convins Simion pe Becali să intre în AUR: „Face ce n-am putut să fac eu la vremea mea. Dacă tot mi-a dat Dumnezeu capitalul ăsta de imagine, atunci de ce să nu îngrop talantul?”

Recent, Gigi Becali, care, cu câțiva ani în urmă anunțase că nu va mai desfășura altă activitate în afară de acelea care au legătură cu biserica, a anunțat că reintră în politică. Și nu oriunde, ci chiar în partidul AUR.
Alina Costache
19 oct. 2024, 23:35
EXCLUSIV Cum l-a convins Simion pe Becali să intre în AUR:

George Simion a reușit să îi câștige rapid încrederea lui Gigi Becali, intrându-i la suflet pentru că este patriot. Într-un interviu la dublu pentru România TV, Becali a recunoscut că Simion l-a convins prin faptul că este foarte implicat în ceea ce face, că este credincios și, desigur, că își iubește țara.

Ce l-a determinat pe Gigi Becali să intre în AUR

Dar cel mai mult și cel mai mult Becali admiră la Simion faptul că este smerit, smerenia fiind o trăsătură pe care afaceristul spune că nu a avut-o, având, însă, trufie. Latifundiarul din Pipera a decis, astfel, să candideze pe listele AUR pentru Camera Deputaților și spune că îl va susține din umbră pe Simion în toate demersurile sale.

Cum am ajuns să intru în AUR? L-am văzut pe Simion atunci când a câștigat și a intrat in Parlament și m-am interesat de el. Si acum am oameni care lucreaza la clinica mea, directori, sau la asociatii, care il cunosteau, sau seful de santier care lucreaza la mine.

Citeste si Scandal pe bani după ce AUR a publicat lista pentru alegerile parlamentare 2024. Ce poziţii ocupă George Simion şi Gigi Becali

El era sef asociatie din tinerete cand umblau si faceau asociatii crestine, pro Basarabia cu Romania, el a fost tot timpul un revolutionar. Mi-au spus ei. Si un patriot. El mai tanar decat ei, el era stapanaul, conducatorul. Atunci mi-am dat seama ca nu e fals, ca ceea ce spune e din inima lui si are in sange patriotismul.

Ceea ce eu nu am putut sa fac la vremea mea. Probabil la mine a fost si o doza de mandrie, trufie intrand in politica. El a luat-o de mic cu asta, a ramas in el asta. Nu l-a interesat vedetismul. Eu am avut-o si pe asta.

Daca tot mi-a dat Dumnezeu si am castigat capitalul asta de imagine, atunci de ce sa nu ingrop talantul? De ce sa nu continui ceea ce am putut sa fac si eu si sa faca unul tanar? Acum, la varsta mea, nu mai merge. Am zis așa: Dumnezeu mi l-a scos pe ăsta, hai sa-l ajut si să îi dau capitalul meu.

După aia, vorbind cu el, mi-am dat seama că e sincer din toata inima lui. Si din toate discutiile avute si raspunsurile, mi-am dat seama ca e sincer, ca e patriot si vrea sa faca si poate, ca e puternic. Parca il vad pe el cand eram eu tanar. E mai puternic ca mine, e mai patriot ca mine.

La mine era o doza de patriotism combinata cu trufie, cu mandrie, celebritate. La el nu e asta. La el e numai patriotism. De aia Dumnezeu I-a ajutat si a crescut la procentele pe care le are. Acum el intra in turul doi […]

M-am decis să candidez si de atunci am spus: George, te voi ajuta. Nu am stiut atunci, doar a fost un gand. Am spus, daca o sa fie nevoie, o sa si candidez. Dar acum se pare ca e nevoie ca oamenii au incredere si ce spun oamenii: tot ce am spus eu, am și facut. Am spus ca fac 70 de case, am facut 300.

Citeste si George Simion și Gigi Becali s-au rugat împreună la moaștele Sfintei PARASCHEVA – VIDEO

Eu si garantez. Nu le-a convenit, dom’ne, cum sa faca, e ipocrit. O sa le demonstrez ca o sa faca casele cu 35.000 euro. Ca nu vor ei? Pai exista legi. Ursula face case pentru tineri, case ieftine. George a luat-o inaintea Ursulei. Pai lasa ca luam si bani de acolo si facem fara deloc 35.000 si le dam gratis. Dam si lege: daca ai familie si copii, iti dam gratis casa. Vedem. Lor nu le convine, ca de ce castige George, ca e ipocrit. Ce, dom’ne, Banca Nationala nu e a romanilor? Cica avem 100 de miliarde.

Pai daca avem 100 de miliarde, pai nu sunt banii românilor? Nu ii luam cadou, dar sa garanteze la CEC. Si oamenii tineri care fac case sa ia cu 2% pe an, nu cu 7%, 10%”, a spus Becali în interviul oferit România TV.

George Simion: „Nu pot in fiecare zi, dar incerc in fiecare duminica sa merg la Sfânta Liturghie”

Și pentru că tot fusese deschis subiectul SMERENIE, George Simion și-a amintit și de recentul pelerinaj la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, la care au venit să se închine toți candidații la prezidențiale. „Au venit cu avion privat. Noi am mers cu cursă de linie„, a ținut să menționeze liderul AUR.

Acum daca si-a amintit nea Gigi cum ne-am cunoscut, cand am vorbit, și eu mi-am adus aminte la Sfânta Parascheva, am fost la multe biserici, am participat la Sfânta Liturghie, eu incerc. Nu pot in fiecare zi, dar incerc in fiecare duminica sa merg la Sfânta Liturghie.

Am fost la o sfintire de biserica in Teleorman si atunci nea Gigi traia slujba, altii au venit sa isi bage capul in poza. Nea Gigi, față de acum 10, 15 20 de ani, a capatat ceva ce ar trebui sa capete orice crestin – smerenie. Mandria e un mare pacat si o avem cu totii„, este de părere Simion.

Citeste si Ce cadou impresionant i-a făcut Gigi Becali lui Mihai Neșu. ”Toată lumea îl respectă”

Becali recunoaște, la rândul său, că de mândrie nu poate scăpa și că a strecurat și puțină mândrie, oricât de mult și-ar fi dorit să nu o facă, în dorința sa de a ajunge deputat.

O mai am si acum, nu scap de ea. Sa îți mai spun un lucru. E si ajutorul, dar e si un fel de mandrie ca mai vreau sa fiu inca un mandat de deputat, e si o doza de mandrie sa dovedesti.

Nu e numai ajutor, e mandria care pe mine ma sacaie. Nu stiu cand o sa tai radacina aia, probabil doar cand o sa intru in cosciug. Mandria aia nu poti sa o tai definitiv […]

Eu cand spun batran ma refer la ani. Nu mai am forta aia, dar leul are, leul e leu are forta tot timpul. Eu sunt leu”, spune Becali.

Simion le bate obrazul contracandidaților săi care s-au dus cu avion privat la Sfânta Parascheva

La rândul său, George Simion a ținut să-și taxeze colegii de candidatură la prezidențiale care au mers să se închine la racla cu moaștele Sfintei Parascheva cu avion privat. A fost un prilej pentru liderul AUR să readucă în discuție vânzarea unor companii românești precum Tarom sau CFR străinilor.

Eu m-am bucurat să-i văd la Sfânta Parascheva și pe ceilalti contracandidati. După-aia au aparut informații ca au venit cu un avion privat. Noi am mers cu cursa de linie Iași-București.

Si Taromul, si Otopeniul au fost distruse. In loc sa avem o mandrie națională, sa avem niste simboluri ca Tarom, CFR, acestea si alte simboluri sunt terfelite, duse catre dizolvare.

Citeste si EXCLUSIV George Simion și Gigi Becali, întrebare pentru autorități: ”Dacă nu se poate face un apartament cu 35.000 de euro, cum pot oamenii să-și reconstruiască casele cu 10.000 de lei?”

Cate privatizari mai trebuie sa vedem ca sa intelegem ca nimeni nu ne vrea binele? Daca nu il vrem noi. Noi, romanii, si pentru a genera bogatie acasa. Eu sunt tanar, nascut in 86. Am vazut in anii 90 tot procesul in care ni se spunea ca industria Romaniei e un morman de fiare vechi si nu ne descurcam sa fim stapani in tara noastra, sa ne gestionam.

Romanii sunt unii dintre cei mai inteligenti, capabili oameni. Stam prost la capitolul unitate si incredere unii in altii. Putem face lucruri. Noi am inventat avionul cu reactie, am construit Transfagarasanul. Acum ni se spune ca nu mai sunteti capabili sa construiți case.

E datoria generatiei mele sa arate ca poate. Acum, in seara asta, in fata televizorului, stau parinti care si-au crescut bine copiii de varsta mea, copii inteligenti care merita o sansa in tara lor. Nu sa comande multinationalele, ambasadele„, a mai spus George Simion la România TV.

Mama lui Gigi Becali s-a opus reintrării fiului în politică

Mama lui Gigi Becali nu a fost decloc înântată de decizia fiului său de a se reîntoarce în politică. Bătrâna și-a reamintit calvarul prin care acesta a trecut în anii în care a fost în închisoare.

Mamei, de exemplu, nu-i convine, ca nu ai vazut ce ai patit, ca poate iar. Ce a fost n-are sa mai fie. Nu o sa mai fie un om Coldea. Nu o sa mai existe cineva care să îi permita sa faca ce a facut. Nu sunt eu linia unu, eu sunt sa il ajut pe un om, lui sa ii faca ceva nu au cum.

Citeste si George Simion, protest în stradă împotriva respingerii listelor AUR la alegerile parlamentare: „Nu cred că mai trăim într-o țară democratică”

Daca aveai 9, 8, dar cand treci de 30, ca partidul acolo va ajunge la alegeri. Eu i-am spus ca trebuie sa depasim PSD-ul, sa dam guvernul. Ca putem sa facem. Daca nu ai guvernul, cum sa faci case?

[…] Coldea nu va mai avea nicio putere, e vai de capul lui, e haituit, numai el stie. Noi ce trebuie sa facem, si asta sa inteleaga toata lumea, din Parlament se conduc românii, nu din servicii. Trebuie sa avem oameni puternici in servicii, dar sa avem grija.

Trimite-l la un control. Nu trebuie sa vedem? Daca nu au vazut, l-au lasat si ai vazut ce a facut? Omul daca are un defect nu trebuie să il pui in conducere ca o ia razna cum a luat-o. Eu spun – noi trebuie sa conducem. Eu in Parlament, George se baga mai mult ca mine, nu o sa mai existe asa ceva.

Coldea nu mai stie cum sa scape el de belelele lui. Daca făceau milioane, nu ii bagai la puscarie. Ce ai tu cu Becali sa ii trimiti mascatii? Dimineata la 6… mi-a distrus familia. La 6 dimineata. In casa perchezitie. Trimite o citație. Nu se poate asa ceva.

Mama a inteles că nu mai au putere. Nu mai poate sa faca. Nu le mai permite Europa. Daca nu eram in Europa, eram amarati acum„, a conchis Gigi Becali.

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Locul în care rușii și ucrainenii trăiesc în pace. E aproape de România, ambele tabere au proprietăți aici, statul face parte din NATO
Capital.ro
Interzis în UE din 15 februarie 2025. S-a dat ordin României. Nimeni nu mai vinde
Playtech.ro
Un nou cutremur a lovit România! Câte grade a avut. S-a simțit cel mai tare la...
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Clipe de groază în Turcia. Un resort din Antalya plin cu turiști români a fost cuprins de flăcări
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Semnele care îți arată cine ai fost într-o viață anterioară
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Ea este Camelia, românca găsită fără suflare lângă o gară din Italia. Ce au descoperit anchetatorii pe corpul femeii
Cancan.ro
Top 50 vedete jucăușe și provocatoare în poziții care mai de care! Iuliana Luciu, Geanina Ilieș și Bianca Drăgușanu s-au mângâiat pe posterioare!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A murit marea prezentatoare TV a României. Zi de doliu național
StirileBZI
Această băutură te lasă fără permisul de conducere! Provoacă un rezultat fals pozitiv la DrugTest
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Miniștrii apărării din G7 acuză Rusia de agresiune brutală și ilegală
MediaFlux
Pensii 2025. Ministerul Muncii anunță cine sunt românii care NU vor primi bani în plus
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Sfaturi simple la îndemâna oricui: mic tratat despre comportamentele inadecvate față de anumite specii animale