EXCLUSIV! Cum reacţionează marile companii româneşti la modificările fiscale! Cazul CrisTim – salariile muncitorilor răman neatinse! Patronul Radu Timiş Jr. : „Aşa mi se pare corect! Ştiam că nu va ţine la infinit”

Guvernul Ciolacu şi-a prospus să elimine sau să diminueze ponderea "specialilor", fie că vorbim de pesnionari, fie că vorbim de categorii socio-profesionale. Măsura a stârnit controverse, dar reacţiile din economie se dovedesc pozitive.
Romania TV
03 aug. 2023, 13:13
EXCLUSIV! Cum reacţionează marile companii româneşti la modificările fiscale! Cazul CrisTim - salariile muncitorilor răman neatinse! Patronul Radu Timiş Jr. :
EXCLUSIV! Cum reacţioneaza marile companii românesti la modificările fiscale! Cazul CrisTim - salariile muncitorilor răman neatinse! Patronul Radu Timis Jr. : “Aşa mi se pare corect! Ştiam că nu va ţine la infinit"

Reintroducerea contribuțiilor la sistemul de sănătate publică pentru angajații din IT, construcții și agricultură a stârnit un val de reacții din partea societății civile, ale clasei politice și a experților în domeniu. Deşi a fost criticată de Opoziţie, măsura care ar urma să aducă echitate socială nu se dovedeşte rea pentru angajaţii afectaţi, deoarece  costul suplimentar va fi suportat de patronat. Dovadă este mesajul intern al unuia dintre cei mai importanţi agenţi economici din domeniul alimentar, care a ajuns în posesia Romaniatv.net.

Marcel Ciolacu, veste pentru milioane de români în şedinţa de Guvern. Ce se întâmplă cu preţul alimentelor şi măsurile de austeritate
Patronatul CrisTim suportă contrubuţia CASS de 10% a angajaţilor

Vă rugăm să citiți acest mesaj foarte important din partea Directorului General Grup Cris-Tim, Radu Timiş Jr.:

„Dragi colegi,

Deoarece în presa și în rubricile de știri au apărut informații noi despre intentia guvernului actual de a aduce modificări codului fiscal, și anume, că angajații din industria alimentară vor plăti și ei contribuții la asigurările sociale de sănătate (CASS), de 10%.”, îmi doresc să vă anunţ pe această cale că, am decis ca, în cazul în care vom fi nevoiţi să plătim contribuția la asigurările de sănătate, compania va suporta această cheltuială suplimentară din veniturile sale, ceea ce înseamnă că, salariul net al membrilor echipei nu va fi diminuat în niciun fel. Prin urmare, vă rugăm să rămâneți la fel de pozitivi și să faceți aceeași treabă minunată ca şi până acum!

Compania este alături de voi!

Marcel Ciolacu ia de la bogaţi. Premierul cere plafonarea salariilor lui Mugur Isărescu și ale altor șefi de instituții

Contactat de Romaniatv.net pentru a confirma veridicitatea mesajului intern, Radu Timiş ne-a declarat în exclusivitate: „Aşa mi se pare normal si corect! Ştiam că nu va ţine la infinit…Şi e normal să plăteşti o taxă de care beneficiezi ca cetăţean când ai nevoie„.

radu Timiş, CrisTim

Reamintim că mai multe modificări fiscale importante referitoare la contribuția la sănătate (CASS) se regăsesc într-un proiect de OG aflat în lucru la Ministerul Finanțelor. Acestea acoperă atât veniturile salariale, cât și veniturile independente.

Proiectul de OG încă este în lucru, astfel că măsurile cuprinse în acesta ar putea să se schimbe în forma ce va apărea în dezbatere publică. Momentan, iată care sunt cele mai importante măsuri din sfera CASS pe care le propun autoritățile:

1. O primă măsură vizează salariații care activează în domeniul construcțiilor și în domeniul agroalimentar. Aceștia nu vor mai fi scutiți de plata CASS, astfel încât angajatorii vor trebui să achite pentru ei contribuția începând cu veniturile aferente lunii septembrie 2023. În mod normal, scutirea de CASS ar trebui să se aplice până la finalul anului 2028.

2. A doua măsură importantă pentru salariați este în privința tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță, pentru care urmează să se datoreze inclusiv CASS. În momentul de față, angajatorii care acordă aceste beneficii nu trebuie să achite CASS. Măsura se va aplica începând cu veniturile aferente lunii septembrie 2023.

3. Mai departe, o a treia măsură din sfera CASS este adresată lucrătorilor independenți. Practic, PFA-urile ce obțin venituri independente vor trebui să achite CASS indiferent de nivelul veniturilor pe care le obțin. Asta spre deosebire de situația actuală în care CASS se plătește numai dacă veniturile independente ating echivalentul a șase salarii minime brute pe țară. În acest fel, autoritățile vor să pună salariații și lucrătorii independenți pe picior de egalitate – cel puțin când vine vorba de asigurarea la sănătate. Schimbarea se va aplica începând cu veniturile aferente anului 2024.

4. În fine, o a patra măsură importantă vizează veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, din asocierea cu persoane juridice, din chirii, din activități agricole, silvicultură și piscicultură, din investiții și din alte surse. În cazul acestora se va introduce un al patrulea plafon anual privind CASS – unul de 36 de salarii minime brute pe țară. În aceste cazuri, baza anuală de calcul a CASS va fi de 36 de salarii minime brute pe țară, dacă veniturile realizate sunt cel puțin egale cu 36 de salarii minime brute pe țară. Măsura se va aplica începând cu veniturile aferente anului 2024.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Cea mai bună metodă de desfundat scurgerile. Pont de aur pentru orice român de la bloc
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...