EXCLUSIV Cum vrea Piedone să convingă electoratul tânăr să-l voteze, făcând promisiuni greu de îndeplinit: „Se vor construi blocuri pentru tineri. Primarul General este Stăpânul Inelelor pe case în București”

Cristian Popescu Piedone, candidat la funcția de primar la Primăria Capitalei, a vorbit despre o parte dintre probleme cu care Bucureștiul se confruntă în prezent și ce soluții are pentru a transforma orașul într-o adevărată capitală europeană, în direct la România TV.
Alina Costache
27 mai 2024, 21:18
EXCLUSIV Cum vrea Piedone să convingă electoratul tânăr să-l voteze, făcând promisiuni greu de îndeplinit: „Se vor construi blocuri pentru tineri. Primarul General este Stăpânul Inelelor pe case în București”
Cristian Popescu Piedone, în direct la România TV

Cristian Popescu Piedone, candidat la funcția de primar la Primăria Capitalei,  susține sus și tare, în continuare, că este persoana potrivită care să stea în vârful administrației locale a Municipiului București. Acesta a dat ca exemplu mandatele sale de primar la sectoarele 4 și 5, unde, spune el, și-a lăsat puternic amprenta.

„Sunt în rezonanță cu orașul, cu întreg orașul, nu doar cu cele două sectoare unde am fost primar și sunt încă. Orașul trebuie să-l simți, să stai în el. E adevărat, avem echipe, avem oameni care dau soluții. Acolo stau, între oameni.

Problema a început să se accentueze cu timpul. Sunt anumiți primari performanți la sectoare. La Sectorul 4 este domnul Băluță, care a dus sectorul mai departe. Pot spune că este cel mai performant sector, dar am contribuit, am fost pionierul, mi-am lăsat amprenta acolo”, a declarat Piedone, în direct la România TV, în emisiunea România la raport, moderată de Andreea Crețulescu.

Întrebat care este cea mai mare problemă cu care se confruntă Bucureștiul în acest moment, Piedone a socotit că traficul este de departe una dintre cele mai mari hibe ale Capitalei: „Traficul, nervii de dimineață când te trezești odihnit, când te duci la școală cu copilul și nu beneficiezi de o oră de somn că trebuie să o petreci în trafic”.

Citește și: Ultimul sondaj dă peste cap calculele pentru Capitală. Firea în cădere liberă, Piedone nu prinde podiumul, cine va fi noul primar

Cristian Popescu Piedone are planuri mari și pentru școlile din fiecare sector al Capitalei. Candidatul la funcția de Primar General al Municipiului București susține că, dacă va fi ales la șefia Capitalei, Poliția Locală va fi cea care se va ocupa de siguranța elevilor, nu firmele private de securitate, așa cum se întâmplă în prezent.

„Din păcate, o spun, nu știu problemele raportate la Sectorul 5, nefiind siguranță în școli, în mare parte din școlile din Municipiul București. Noi suntem diar administratorii clădirilor. Proprietarii sau angajații sunt ai ministerului Educației.Paza este asigurată de primărie: poliția locală. Eu spun și voi fi precursorul a ceea ce ar trebui să fie o normalitate. Ar fi cazul, dacă tot plătim acele salarii, care nu sunt puține. Acolo, când te duci cu o firmă de pază în școală, nu asigură siguranța. Ești obligat prin lege sp asiguri paza, dar pe ei nu îi interesează. Intră cine vrea, cum vrea. Dacă intri așa, poți să intri oricând, nu au siguranță în clădire. Soluția este de a rentabiliza Poliția Locală, să renunțăm la contractele cu firmele private și să colaborăm cu Poliția Locală. Dacă acolo se întâmplă ceva, tot în capul meu cade”, a mai spus Piedone, în direct la România TV.

Mai mult, acesta promite că în Sectorul 5 vor fi construite blocuri pentru tineri și susține că este primul primar care intenționează să facă ceva în acest sens.

„Sunt primul primar care construiește pentru tineri din fonduri locale nerambrusabile. În Sectorul 5, în maxim două săptămâni se eliberează terenul pe Șoseaua Viilor cu trafic greu, unde se vor construi șase blocuri P+10, pentru tineri. Fondul imobiliar nu aparține primăriilor de sector, ci Primăriei Capitalei. Niciun primar de sector nu are o cărămidă să poată să dea. Sunt primul care construiesc și vreau să dau pentru tineri. Sunt primul. Domnul Primar General, oricare ar fi el, este Stăpânul Inelelor pe case în București”, a mai spus Piedone.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, soluții pentru problema termoficării în București: ”Este o tehnologie inovatoare”

O altă problemă cu care se confruntă Bucureștiul este lipsa stațiilor pentru taximetriști. Deși recunoaște că nu există spațiu nici măcar pentru a construi parcări pentru mașinile bucureștenilor, Piedone crede că există soluții pentru a crea spații speciale pentru serviciile de taximetrie.

„Sunt lezați. În primul rând, licențele de transport pentru taximetriști se dau de către Primăria generală raportat la un număr de licențe. Ei au o problemă cu Uber, cei care practică taximetria la vedere. Trebuie să le faci, nu există stații de taxi, în primul rând stații de taxi, care să nu încurce traficul. Făcute alveole. Dacă există implicare, există soluții”, a continuat Cristian Popescu Piedone.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Vin acasă la pensionari din 15 august. Decizie pentru 4,7 milioane de bătrâni
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Vremea a făcut ravagii în România: Pompierii au interveni în 42 de localități. Mai mulți copaci au fost doborâți în București din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar a fost blocat
Capital.ro
Se dă iar ordin UE pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. România va fi obligată să aplice legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Avertizare cod galben de furtuni în mai multe județe până la ora 23:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?