EXCLUSIV Dana Budeanu pune tunurile pe preşedintele României: „În zece ani, nu a ştiut să negocieze nimic, a schimbat nu ştiu câţi premieri. Singurul prim-ministru care i-a făcut treabă lui Iohannis a fost Ciolacu”

Creatoarea de modă Dana Budeanu a participat luni seară la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu la România TV, unde a făcut o analiză a situaţiei politice la zi, când mai sunt puţin mai mult de două luni până la alegeri.
Mircea Filipescu
10 sept. 2024, 10:44
EXCLUSIV Dana Budeanu pune tunurile pe preşedintele României:

Pentru a deschide dicuţia pe teme politice, Victor Ciutacu i-a prezentat Danei Budeanu ultimul sondaj realizat de SOCIOPOL, în care Marcel Ciolacu este creditat cu 26% dintre voturi, 19% George Simion, 14% Mircea Geoană, 14% Elena Lasconi, 10% Nicolae Ciucă, 9% Diana Şoşoacă, 7% Cristian Diaconescu şi 1% Kelemen Hunor.

„Nu ma suprinde. Fireste ca Marcel Ciolacu este pe primul loc, este normal. Acum ma voi contrazice cu tot spectrul de comunicare din politica, care sustine ca atunci cand esti la guvernare, in general scazi. Ma bucur ca am avut dreptate, ca eu fac pariuri cu lumea, pe care le castig tot timpul si de fiecare data am pariat ca intrarea PSD la guvernare, cu care eu nu am fost de acord, sa se asocieze cu pensatii, care a insemnat doar ca PSD va cara in spate niste neica nimeni.

PNL a avut trei guverne si nu a facut nimic. Nu o spun eu, este dovedit. Daca faceau orice bine, erau in continuare la guvernare, nu sunau la PSD, „veniti, ma”.

Suntem inainte de prezidentiale, au avut loc alegerile europarlamentare si locale, alta strutocamila. PSD lua acelasi scor si fara PNL, PNL s-ar fi dus in cap, este opinia mea. Ei sunt carati la propriu in spate de catre PSD. Asa au decis institutiile de forta ale statului. In al doilea rand, cand a fost chemat PSD la guvernare, era dezastru. PSD a intrat si ca sa faca treaba si din acest punct de vedere a fost bine. Eu am spus atunci ca din acel moment, PSD va creste incontinuu pana la alegeri. S-a intamplat. De ce? Pentru ca ei au venit dupa un dezastru si, de cand au venit, in situatii de criza care s-au tinut lant, PSD a crescut, pentru ca a rezolvat.”, a spus Dana Budeanu, la România TV.

Citeşte şi: Dana Budeanu îl desființează pe Nicolae Ciucă după publicarea cărții. ”Am citit doar primul paragraf”

Întrebată dacă nu ar fo fost mai bine pentru PSD, din perspectivă electorală, să rămână în opoziţie până la alegeri, Dana Budeanu a răspuns: „Nu cred ca ar fi crescut mai mult din opozitie, deoarece tot institutiile de forta au decis sa nu lase niciun partid sa ajunga la o majoritate covarsitoare. De aceea, oamenii trebuie sa aleaga solutia care e cea mai ok pentru tara. Dupa parerea mea cea mai buna va fi in continuare o alianta. Vor cara PNL in spate, ca si acum. Asta daca nu se intampla vreo mare miscare la PNL, dar asta ar insemna sa schimbe toata conducerea, care oricum este socialista.

Spune-mi unu din PNL care sa fie liberal. Toti numai la stat. Domnul Ciuca, militar, pensie speciala. Cum sta Rares in birou cu Ciuca, ca Rares are ceva cu pensiile speciale, nu? Pai ce ficat ai, ba?

Pai Ciuca nici nu a vrut in politica, a scris si in carte ca a fost sunat si ce sa faca, a acceptat ca Iohannis este comandantul suprem al fortelor armate si el a crezut ca e un ordin. Va dati seama, sa fii pus cu forta, in loc sa stai sa gatesti, cum a facut ieri, sa stai cu familia, sa te bucuri de pensia speciala si de liniste, ti-au facut mascarada asta. „Ba, te lasam un an premier, ca dupa aia trebuie sa vina astia sa faca treaba”. Bine, si cand era Ciuca premier, tot PSD conducea, dar asta e alta treaba.”.

Poate creşte Ciuca destul cât să ajungă presedinte?

Nu are cum. Pai are 10%. Hartman a spus un lucru foarte smart: daca isi lanseaza cartea inainte de alegeri, e terminat. Cartea asta a fost scrisa intr-o saptamana, ei nu aveau cartea. A scris-o un Gigel. Ce carte sa scrii ca sa-l urci?

Cu cine se bate Ciolacu in turul doi?

Momentan cu Simion. Daca ne lasa cu casele si cu aberatiile. Va rog sa comparati programele electorale. Si nu e vorba ca tin cu Ciolacu, eu zic de acum, de azi tin cu el. Comparati campaniile electorale. Ciolacu imi spune ca va continua ce a inceput. Nu-mi promite, lucrurile sunt deja incepute. Nu trebuie sa-ti placa de Ciolacu, ca nu stai cu el la masa.

Apoi, Ciuca. Ce sa-mi spuna? Ai fost prim-ministru? Ce ai facut? Nimic. De ce? Ca nu stii. Nu ai de unde sa stii, dar nu ca esti prost, nu ai de unde sa stii, nu esti om politic, nu esti economist.

Ciolacu vrea sa faca treaba. El este un negociator fantastic, intelege, ca face asta de 30 de ani. Tu cand ajungi ministru, prim-ministru, primar, tu nu stii, tu trebuie sa-ti aduci consilieri. Pai Ciuca nu stia nici procedurile si el era presedintele Senatului.

Lasconi este un alt Rares, care este venit de la biroul asta. E cum ai veni tu acum sa fii prim-ministru. Aia vine de la Master Chef sau ce reporter era ea. Pai cum sa conduca ea Romania, cand ea nu conduce USR-ul. In momentul asta USR e impartit in sapte parti. Uitati-va la Cosette Chichirau, care povesteste ce e in USR.

Pai cum conduci tu Romania, sa zicem ca iesi presedinte cumva. Majoritatea o are PSD, ce faci? Servicii secrete, militia, sa negociezi majoritati. E penibil! Uitati-va la Iohannis. In zece ani nu a stiut sa negocieze nimic, a schimbat nu stiu cate guverne. Singurul prim-ministru care i-a facut treaba lui Iohannis a fost Ciolacu.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „S-a închis la non-stop, România nu are dezbateri televizate la prezidenţiale”

Spynews
Cine sunt tinerele ucise cu sânge rece pe litoral, de cel supranumit Șacalul. Denisa avea 28 de ani, iar Delia 34. Ambele femei fuseseră date dispărute / FOTO
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
De ce se îngălbenesc castraveții, de fapt. Metoda simplă prin care poți salva întreaga recoltă
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
Playtech.ro
Detalii șocante despre moartea stewardesei românce găsită moartă în Japonia. Ce au aflat anchetatorii
DailyBusiness
Cât trebuie să muncești ca să ai o pensie decentă? Salariile mari din România se luptă cu pensiile mediocre
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Despărțire surprinzătoare în showbiz! Au pus punct relației după șase ani, deși aveau planuri de căsătorie
Spynews
Ce răspuns a dat Cristina de la Insula Iubirii la întrebarea: "De ce mai ai poze cu Andrei pe Instagram?" Care e, în prezent, relația foștilor concurenți / VIDEO
Evz.ro
Nuntă mare în octombrie. Valeriu Gheorghiță cu Monica Bârlădeanu și-au ales nașii
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
Mormântul Denisei Răducu a ARS ca o torță!!! Imagini șocante de la cimitirul din Ștefănești, părinții ei sunt devastați
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Adio, maestre! A murit cel mai iubit ACTOR al românilor. A fost idolul a generații întregi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Situația militară în Donețk: presiune crescută în Pokrovsk și Vuhledar
MediaFlux
NOUL PRAG de IMPOZITARE a PENSIILOR! SIMONA BUCURA OPRESCU a anunțat EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...