EXCLUSIV / Daniel Băluță, candidatul PSD la Primăria Sectorului 4, explică ce vrea să facă pentru Capitală după alegeri: „Doar așa putem aduce o schimbare reală pentru cetățeni”

Daniel Băluță, candidatul Partidului Social Democrat, a vorbit despre planurile pe care le are, alături de echipa lui, pentru Sectorul 4, dar și pentru Capitală.
Alina Costache
06 iun. 2024, 19:56
EXCLUSIV / Daniel Băluță, candidatul PSD la Primăria Sectorului 4, explică ce vrea să facă pentru Capitală după alegeri: „Doar așa putem aduce o schimbare reală pentru cetățeni”
EXCLUSIV / Daniel Băluță, candidatul PSD la Primăria Sectorului 4, explică ce vrea să facă pentru Capitală după alegeri: „Doar așa putem aduce o schimbare reală pentru cetățeni”

Se știe că, pe timpul admninistrației lui Daniel Băluță, Sectorul 4 s-a dezvoltat foarte mult, aducând plus valoare Capitalei țării. Acum, în prag de alegeri, candidatul PSD susține că încă are planuri foarte mari pentru porțiunea de oraș pe care o cârmuiește de peste un deceniu.

Citește și: Daniel Băluţă vrea să construiască împreună cu Gabriela Firea un aeroport în sudul Capitalei. Proiectul face parte din programul lor electoral

Daniel Băluță explică ce vrea să facă pentru Capitală după alegeri

Invitat la România TV, înainte cu doar câteva zile de alegerile locale, Daniel Băluță, primar al Sectorului 4 în funcție, a vorbit despre cele mai arzătoare subiecte ale momentului.

Șeful de la Sectorul 4 susține, despre scandalul semnăturilor false în care este implicat George Simion și Silvestru Șoșoacă, că nu este nimic altceva decât un joc pentru a atrage simpatia alegătorilor din postura de victimă.

„Din păcate, reacția pe care o are este una generată de momentul campaniei, încearcă să o exploateze din punct de vedere electoral și să se victimizeze. De-a lungul timpului au fost multe cazuri de semnături falsificate. Mi se pare o idee bună ca într-un astfel de moment să fie tras un semnal de alarmă și astfel de situații, dacă justiția constată că sunt reale, trebuie sancționate ca atare pentru a nu se mai întâmpla așa ceva”, a declarat Daniel Băluță la România TV, în cadrul emisiunii moderate de Violeta Romanescu.

El a vorbit și despre supozițiile privind retragerea lui Cristian Popescu Piedone, îmbrățișând tăria predecesorului său de la Sectorul 4 de a continua lupta electorală.

„Este un lucru extraordinar ca domnul Piedone nu s-a retras pentru că ar fi fost o competiție profund alterată. Din punctul meu de vedere, cel mai potrivit primar pentru Capitală este Gabriela Firea și aștept cu nerăbdare ziua de 9 ca să fim convinși că bucureștenii au fost convinși de ceea ce a făcut. Apreciem valorile unei competiții, faptul că avem capacitatea de a ne prezenta programele, de a scoate în evidență punctele forte, dar și lucrurile care nu sunt potrivite poate în programele pe care ceilalți contracandidați o au. Doar așa putem aduce o schimbare reală”, a mai afirmat Băluță.

Întrebat despre intenția de a fi candidat la Primăria Capitalei, Daniel Băluță a spus că a preferat să rămână la cârma Sectorului 4 pentru a-și continua proiectele pe care le-a pregătit pentru cetățeni.

„Au fost momente când am luat în calcul, dar eu fac parte dintr-o echipă în care am foarte mare încredere. Sunt unele lucruri care te determină să ai continuitate în proiectele pe care le ai. Am 8 ani de experiență de primar și încă 4 ani ca viceprimar la Sectorul 4 astfel încât, continuitatea este cheia progresului unei comunități. Este important să continui ceea ce am început, este păcat să se blocheze proeicte de o mare anvergură pentru sector și pentru oraș. Am considerat că, în această formulă, asa cum Sectorul 4 este capitala capitalei, sunt convins că, împreună cu această echipă, cu Robert Negoiță, cu Gabi Firea, vom reuși să facem acest oraș să arate cum arată Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 6.

Alaltăieri am semnat contractul pentru M4, Gara de nord – Gara progresul, avem linia de finanțare, o să începem lucrările în toamnă. Termenul de execuție este de 7 ani, 13 stații. Avem M2 pe care ne dorim să o prelungim, sperăm să scoatem la licitație anul acesta extensia până în comuna Berceni. Avem un proiect important, aeroportul din zona Sudului.

Unul dintre cele mai importante proiecte este de a lărgi orașul. Nu aș fi putut să fac stația M2 de metrou dacă nu a fi existat consiliile județene. Am terminat într-un an și 6 luni, mai puțin decât i-a luat lui Nicușor Dan să refacă scările de la Universitate.

Este primul spital de stomatologie în ultimii 40 de ani. Din 14 iunie va primi primul pacient. Am început construcția unei maternități la Spitalul Sfântul Ioan. Este o maternitate nouă, construită de la 0, va funcționa de sine stătătoare. În parteneriat cu Spitalul de pneumoftiziologie Marius Nasta, am început lucrările pentru încă un spital cu o capital de 100 de paturi”, a mai explicat primarul bucureștean.

Citește și: Primul centru de consiliere pentru consumatorii de droguri a fost inaugurat în Sectorul 4 din București. Daniel Băluță: „Trebuie să oferim respectul cuvenit”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a primit o româncă după ce și-a comandat meniul zilei în Neptun. A rămas dezgustată de litoralul românesc
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Adăpostul Tei Toboc – Steaua Speranței își deschide porțile pentru vizitatori
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!