EXCLUSIV | Elisabeta Lipă jubilează după performanţa uluitoare a lui David Popovici. „Demonstrăm că se poate. Cei care au pixul şi hârtia în mână să decidă în favoarea sportului românesc”

Elisabeta Lipă a intervenit, luni, la România TV, după ce David Popovici a devenit campion mondial la 200 de metri liber, la Mondialul de Natație din Ungaria. Președintele Federației Române de Canotaj a explicat că "în spatele acestui talent se regăseşte extrem de multă muncă" şi a solicitat ca demnitarii "care au pixul şi hârtia în mână să decidă în favoarea sportului românesc".
Filip Stan
20 iun. 2022, 20:32
EXCLUSIV | Elisabeta Lipă jubilează după performanţa uluitoare a lui David Popovici.

Elisabeta Lipă, declarată în anul 2000 cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj, a comentat performanţa obţinută de David Popovici la Campionatul Mondial din Ungaria.

„Felicitări, David! Felicitări echipei care stă în spatele lui David, de la antrenori secunzi, maseuri, kineto, medici. Este o armată care se învârte în jurul unui sportiv.

Felicitări Federaţiei Române de Canotaj! Am avut şansa să stau alături de David şi după ce a venit pe un loc patru la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

David este un copil extrem de talentat, dar în spatele acestui talent se regăseşte extrem de multă muncă. Are o disciplină de fier pentru că David are un program foarte strict, având 17 ani şi la un liceu meritoriu. David se trezeşte foarte de dimineaţă, face antrenamente, se duce la şcoală. În spatele acestei medalii se regăsesc mii de ore de muncă.

Ce mi-aş dori. Vedeţi cât de mult ne bucurăm de succesul unui sportiv român. Nataţia masculină nu a avut parte până în zilele noastre de un titlu mondial.

Demonstrăm că suntem un popor talentat şi că se poate. Mi-aş dori ca sportului românesc să i se dea ceea ce merită pentru că ne aduce atât de multe satisfacţii. Ne umple inima de bucurie!

Asta înseamnă că putem, dar nu putem doar că vrem. Avem nevoie de ajutor. Avem nevoie de medicină sportivă, de cercetare, avem nevoie de specialişti, de o finanţare pe măsură care să ţină sprijinul nostru şi care să ne ajute să facem cu aceşti tineri talentaţi, cum este David şi cum sunt mulţi alţii care nu sunt descoperiţi, să umple sufletul de bucurie când reprezintă România la cele mai înalte competiţii”, a declarat Elisabeta Lipă, la România TV.

Citeşte şi: David Popovici, campion mondial la 200 de metri liber, la doar 17 ani! / Robert Glință, locul 8 în finala 100 de metri spate

Elisabeta Lipă, despre subfinanţarea sportului românesc. „Avem federaţii subfinanţate şi totuşi din talent, nu ştiu reuşim astfel de minuni”

„Preocuparea statului este aproape de zero. Avem cluburi sportive şcolare care sunt aproape inexistente, avem cluburi sportive municipale care trăiesc de pe o zi pe alta. Avem federaţii care sunt subfinanţate şi totuşi din dorinţă, din talent, nu ştiu reuşim astfel de minuni.

David, în afară că este o minune, a reuşit să facă minuni şi demonstrează să se poate”, a mai precizat Elisabeta Lipă.

Președintele Federației Române de Canotaj a amintit că David Popovici va trebui să înceapă pregătirile pentru Jocurile Olimpice.

„David al nostru, gândiţi-vă că are doar 17 ani. E junior. Are un drum atât de frumos. Tot staff-ul dacă ştie să gestioneze aceste talent, va face minuni, nu doar la Paris.

Peste câteva luni intrăm în febra calificărilor, a Jocurilor Olimpice.

Îmi doresc ca cei care sunt în măsură să decidă. Cei care au pixul şi hârtia în mână să decidă în favoarea sportului românesc, să investească în sport pentru că merită. Sport nu înseamnă numai performanţă, sport înseamnă sănătate. Să credem în copiii noştri, să crească frumos, sănătos pentru că sportul dezvoltă multe calităţi”, a concluzionat Elisabeta Lipă.

Citeşte şi: David Popovici a dezvăluit „secretele” din spatele succesului său: „Așa vei ajunge cel mai bun”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cinci zodii au parte de schimbări radicale și noroc major. Din 15 iulie primesc tot ce își doresc, bogății, relații noi și succes garantat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Coaliția va discuta calendarul alegerilor prezidențiale joi la ora 9:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?