EXCLUSIV Ce spune Emilian Imbri despre introducerea certificatului verde în biserici: „Mi se pare o aberaţie!”

Emilian Imbri a declarat, joi seară, la România Tv, că certificatul verde reprezintă, de fapt, o metodă prin care autorităţile încearcă să-i convingă pe români să se vaccineze. Cu toate acestea, medicul consideră că este o aberaţie ca certificatul verde să fie introdus în biserici.
Loredana Brumă
02 dec. 2021, 19:29
EXCLUSIV Ce spune Emilian Imbri despre introducerea certificatului verde în biserici:

Emilian Imbri a explicat la România Tv că certificatul verde nu este o metodă de discriminare. Medicul spune că acest document va fi util mai ales persoanelor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun sau care lucrează în medii aglomerate.

Emilian Imbri: „Nu cred ca s-ar pune problema sa fie nevoie de certificat verde la biserica. Mi se pare o aberatie”

Citeşte şi Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate şi pregăteşte obligativitatea vaccinării

Premierul Nicolae Ciucă a discutat joi cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte despre introducerea certificatului COVID în biserici. Emilian Imbri consideră această măsură aberantă.

„Certificatul verde nu este o metoda prin care sa discriminezi, este o metoda prin care sa împingi lumea să se vaccineze.Nu cred ca s-ar pune problema sa fie nevoie de certificat verde la biserica. Mi se pare o aberatie.

Foloseşti certificatul verde în condiţiile în care vrei ca o anumita categorie de persoane, adică cei care merg cu mijloacele de transport in comun, care stau intr-un birou in care lucreaza mai multe persoane, să fie protejate. In aceste conditii cred ca acest certificat verde te impinge sa te vaccinezi, ca sa nu mai stai toata ziua sa-ti faci teste ca sa dovedesti ca nu esti un periocol pentru ceilalti.

La locul de munca este optiunea angajatorului. Este vorba de a te feri pe tine si de a-i feri pe ceilalti. Am aflat ca si cei vaccinati transmit si că si ei o sa se îmbolnaveasca. Diferenta este că nevaccinatii au forme mai severe”, a declarat medicul la România tv.

Referitor la noua tulpină a coronavirusului, medicul susţine că aceasta nu ar fi mai cruntă decât delta.

„Eu, personal, nu cred ca noua tulpina o sa fie mai crunta decat delta. Omicron a aparut la o populatie numeroasa, slabita imunitar. Acolo a patruns, acolo s-a dezvoltat si acolo s-a multiplicat”, a mai spus medicul.

Până acum au fost confirmate circa 70 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron în 13 țări membre UE. La nivel global sunt 352 de cazuri în 27 de ţări. ECDC avertizează că Omicron ar putea deveni varianta dominantă în UE în următoarele luni.

„Datele preliminare sugerează un avantaj substanţial” al noii variante Omicron asupra variantei Delta, în prezent dominantă, iar modelele matematice arată că „Omicron ar putea provoca mai mult de jumătate din infecţiile cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2 în UE în lunile următoare”, arată ECDC într-un comunicat de presă.

Citeşte şi Alexandru Rafila, noi detalii despre primele cazuri de Omicron în România: „Pacienţii testaţi pozitiv se simt bine”

 

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Vijelii puternice în România. Vântul a mișcat mașinile care erau parcate. Imagini incredibile / FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul rar, surprins alături de trei pui în pădurile României. Se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Oamenii îl consideră drăgălaș, dar e cel mai mare prădător din Europa, după urs și lup
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferi. Trebuie achitată în 2025. Amendă de până la 4.500 de lei
Playtech.ro
Pensiile vor scădea drastic în următorii ani. Ce trebuie să facă viitorii pensionari, conform experţilor
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Convorbiri interceptate. Soldați ruși blocați pe front mănâncă medicamente și câini. „Au mâncat chiar și Theraflu!”
wowbiz.ro
Fratele Minervei, interviu cu ochii în lacrimi! Valentin Dima, amintiri cu Gabriela: „Mi-aaș dori ca toată lumea să aibă o soră cum am avut eu” | EXCLUSIV
Spynews
Robert Lele anunță despărțirea de Andra Volos? Mesajul ciudat pe care l-a postat și l-a sters imediat: ”Ne-am separat” | FOTO
Spynews
Armin Nicoară, prima imagine cu fiul său, Amir Efrem. Micuțul a venit pe lume cu puțin timp în urmă / FOTO
Evz.ro
Anunț despre autostrada așteptată de toți românii. Impactul colosal al proiectului
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
kanald.ro
Cine e Georgiana Lobonț. Biografie, CV și familie. Cum a ajuns pe culmile succesului și câți copii are artista
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
E zi de doliu în România. Ne-a părăsit un mare nume al țării. Memoria sa va rămâne vie veșnic
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
stirilekanald.ro
Detalii terifiante din vila în care românca Andreea Mottram a fost ucisă de fiica adoptată. Ce a găsit soțul româncei: În jurnal scria negru pe alb cât își detesta mama
Horoscop de weekend 11–13 aprilie 2025. Este o perioadă încununată de succes
MediaFlux
Lovitură pentru pensionari la nivel european. Țara care nu-și mai permite să mențină neschimbat sistemul de pensii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Se schimbă regulile pentru portarea numerelor de telefon. Ce trebuie să ştii