EXCLUSIV George Simion, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat: „Peste cadavrul meu, mă leg cu lanţuri de tribuna Parlamentului. Nu a prins funcţie nici la NATO, nici la UE, nici la FIFA sau UEFA”

Preşedintele AUR, George Simion, a intervenit telefonic în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, pentru a comenta informaţia potrivit căreia PNL ar încerca un artificiu legal, pe modelul celui folosit de PDSR pentru Iliescu, care să-i permită să candideze pe lista liberalilor pentru Senat.
Filip Stan
18 sept. 2024, 21:27
EXCLUSIV George Simion, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat:

George Simion a a vut o reacţie vehementă, anunţând că nu va permite ca preşedintele Iohannis să ocupe, după alegerile parlamentare, funcţia de preşedinte al Senatului şi a avertizat PSD că, dacă va susţine legea propusă de liberali, va pierde mare parte din voturi.

„Privesc cu ingrijorare faptul ca nu ne va parasi acest ţaţ cu inima de piatra, care in loc sa se ingrijeasca de romanii inundati, se preocupa sa ramana senator pe viata.

Peste cadavrul meu, ma leg cu lanturi de tribuna Parlamentului, nu vreau sa-l mai vad in viata publica. Nu stiu cine va mai vota PSD si PNL, daca sustin aceasta lege. Ii anunt ca nu vor intra niciunul in turul doi, e cea mai mare greseala politica. Nu exista asa ceva, nimeni nu a vrut sa-i dea vreo functie, nici la NATO, nici la Uniunea Europeana, nici la FIFA SAU UEFA, si acum isi bate joc de romani, vrea sa fie presedintele Senatului. Ii are cu ceva la mana pe Marcel si pe Nicu, altfel nu-mi explic.

Trebuia sa scapam de mult de el, dar nu a vrut PSD, s-a dus la guvernare.”, a spus George Simion, în dialog cu Victor Ciutacu.

Întrebat dacă s-ar alia cu USR ca să oprească legea propusă de liderii PNL, Simion a recunoscut că ar face acest compromis, deşi acuză USR că l-a susţinut pe actualul preşedinte la alegerile trecute.

„USR l-a sustinut sa ajunga presedinte, dar cu siguranta semnez cu oricine cu care pot impiedica ca acest turist sa ajunga senator. Mi se pare si o bataie de joc la adresa PSD, sa treaca asa o lege cu sustinerea PSD, ar insemna ca toata lumea sa considere ca Ciolacu a ajuns la brelocul lui Iohannis.”, a adăugat liderul AUR.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre proiectul PNL: Klaus Iohannis are o experienţă care nu se iroseşte, trebuie valorificată

Pornind de la ideea că PNL şi PSD ar susţine iniţiativa legislativă şi astfel ar pierde voturi, George Simion a comentat şi ipoteza în care s-ar lupta în turul al doilea cu Elena Lasconi.

„Doamna Lasconi e ocupata cu problemele de la Campulung, iar dansa a fost sustoinatoare a lui Iohannis. Eu nu mai vreau ca oamenii astia, care ne-au condamnat la saracie cu acest Werner Iohannis, sa fie la putere. Eu nu am putut sa votez nici pe Ponta, nici pe Iohannis. Domnul Ponta a asistat si el la inundatii si nu a luat nicio masura, deci nu am putut sa-l votez, dar nici Iohannis nu mi-a inspirat incredere. Sper ca de data asta romanii sa isi deschida larg urechile si sa nu il voteze nici pe Iohannis, nici coalitia toxica pe care acesta a impus-o.

Sa nu perpetuam coalitia Klaus Werner Iohannis si nici asa zisa coalitie a stabilitatii. Eu nu cred ca PNL mai trece pragul in Bucuresti, va trebui sa isi faca planul foarte bine, ca domnul Iohannis are domiciliul in Bucuresti. Omul acesta uraste proifund poporul roman, se crede superior, nu mai merita o demnitate publica.”, a tunat Simion.

George Simion a dezvăluit că se află în comuna gălăţeană Pechia, puternic afectată de inundaţii, unde va rămâne până duminică.

„Nimeni nu a construit nenorocitul ala de baraj, daca mai traia Ceausescu il facea el intr-un an si nu mai erau aceste probleme.”, a spus acesta.

Citeşte şi: PNL forţează candidatura lui Iohannis la parlamentare. Liberalii au depus un proiect de modificare a legii electorale, care să îi permită preşedintelui intrarea în Senat. Anunţul lui Ciucă: „Nu îi dăm un job”

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Elena Udrea e în culmea fericirii! Anunț minunat despre ieșirea din închisoare
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore