EXCLUSIV George Simion, despre mitingul AUR: „Noi vrem un protest paşnic. În primul rând, să-l dea jos pe Virgil Popescu. Au termen până în duminică”

Copreşedintele AUR George SImion a fost luni invitatu lui Victor Ciutacu, în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, prilej cu care a anunţat că se aşteaptă la zeci de mii de oameni la mitingul organizat pe 27 februarie.
Filip Stan
21 feb. 2022, 22:16
EXCLUSIV George Simion, despre mitingul AUR:

George Simion a declarat că se aşteaptă ca politicienii din coaliţia de guvernare să facă tot posibilul pentru a împiedica oamenii din toate colţurile ţării să ajungă în Bucureşti pentru a participa la miting.

„Este foarte posibil sa avem zeci de mii de oameni in strada. Daca nu le plac facturile, starea de alerta, pretul RCA, inflatia, trebuie sa iasa in strada. Trebuie oprita starea de alerta. Gata, s-a terminat cu nebunia, ce mai au de vandut? Vaccinurile le-am comandat, spaga la antivirale s-a rezolvat, ce mai vor?

Noi vrem un protest pasnic, asa cum au fost mereu cand a organizat AUR. Vrem sa ne auda cererile. In primul rand, sa il dea jos pe Virgil Popescu, au termen pana duminica.

Trebuie dat jos Virgil Popescu, viitorul ministru sa rezolve. Domnul Coldea se ocupa de plangeri penale. Se ocupa de vreo saptamana de asta, impreuna cu niste jurnalisti de investigatie. E foarte interesant. Nu stiu daca mai e cadru activ sau nu in SRI, iar maine un coleg de-al meu va face o solicitare ca domnul Helvig sa ne zica daca mai e sau nu.

Dansul se ocupa de finantarea AUR. Nu e nicio problema, nu suntem finantati nici de rusi, noi nu am vrea sa fim nici de romani. Noi nu am scos acei bani dati de stat, vrem doar sa facem un spital din ei si nu suntem lasati.

Eu am zis frati romani, veniti, sa vina toata lumea sa-si spuna nemultumirea. Avem semne ca vin camioane din Maramures, de la Suceava, sa vedem cum le mai blocheaza. Noi daca atacam, ei contraaataca. La noi nu se da 100 de lei de om si 50 de lei de caine, la noi isi plateste fiecare, vine lumea din convingere.

Citeşte şi: Mircea Geoană avertizează asupra posibilităţii unui nou Război Rece: „Dacă Federaţia Rusă crede că îşi poate face sferă de influenţă ameninţând, suntem convinşi că vor obţine exact opusul”

Sa vina fiecare roman si sa stea cu factura in aer in fata Guvernului, ca ei nu cred. Apoi mergem spre Cotroceni, pentru ca tocmai am trecut de 1 milion de semnaturi pentru suspendarea presedintelui. Domnul Iohannis trebuie sa inteleaga ca nu poate avea breloc toate partidele, ca el cu securistii lui poate au ceva, au filmari cu politicieni, dar cu noi nu au ce sa aiba.

Klaus IOhannis este abandonat din ce in ce mai mult de sistem, doar de domnul Coldea mai este tinut in brate.

PSD o sa se convinga din sondaje ca trebuie sa-l demita pe Klaus Iohannis. Sunt oameni buni si in PSD, si in PNL, chiar daca l-au votat pe Citu, cine stie cu ce or fi fost santajati.”, a declarat George Simion.

Copreşedintele AUR a comentat şi situaţia delicata de la granita Ucrainei, unde Rusia maseaza trupe in continuare.

„Ii rog pe ucraineni, care in acest moment sunt calcati de verisorii lor rusi, sa-i respecte pe romanii din Ucraina, care sunt 500.000, suntem a treia etnie in Ucraina. Iar domnul Actor Zelenski nici nu i-a mentionat. Noi credem ca granitele oricarui stat sunt inviolabile si ce face acum Putin este innacceptabil, dar este innacceptabil si ce a facut Ucraina in toata aceasta perioada.

In mmentul asta Romania nu e cu nmeni, pentru ca ne-au scos din orice negocieri, Klaus Iohannis nu exista. Nu ne mai intreaba nimeni, suntem irelevanti. Prima data trebuie rugati politicos, dar a doua oara dai cu pumnul in masa. Dar el nu a dat sapte ani. La Cernauti nu a fost niciodata.”, a mai declarat Simion.

George Simion a prezentat, în premiera absoluta, masurile pe care AUR le-ar lua imediat dupa intrarea la guvernare

„Reusim sa-l demitem pe Iohannis. Asta trebuie facut pe termen scurt, imediat. La nivel de energie, urgent, piata reglementata pe o perioada de 5 ani, apoi putem prelungi, plus investitii. Revenirea la carbune, ca avem pentru peste 200 de ani. E foarte interesant cum acuza astia. L-am avut invitat pe Eugen Teodorovici si il acuzau ca a facut OUG 114.

Apoi 12 luni fara controale, lasi antreprenorii romani sa-si vada de treaba. In momentul asta nimeni nu controleaza antreprenorii straini, ci doar pe cei romani. Lasati in pace mediul privat.

Trebuie sa dam drumul la bani sa circule. 50% mariri de pensii si salarii, iar banii ii luam din controlul resurselor naturale, crestem redeventele. Exista intre finantisti vorba „state fair share”, care inseamna supraimpozitare pe resurse.

Taiem consiliile de administratie. Transelectrica, stiti cine e pe 7 mii de euro in consiliul de administratie? Sotia lui Eugen Tomac. Sa fie platiti la sedinta, dar nu cu 7.000 de euro, ci cu 200-300 de euro. Avantajul AUR e ca nu avem „oameni”. Noi avem 8.000 de membri, eu le spun la toti ca la AUR vii sa dai, nu sa iei, ca nu suntem sursa nimanui de angajare la stat. Astia sunt baietii lui Nasui si Voiculescu.

Taiem toate sporurile si orice pensie care este mai mare decat salariul presedintelui.

Trebuie renegociat PNRR, e absolut necesar, dar noi am fost singurii care nu l-am votat, PSD l-a votat.”, a mai spus copreşedintele AUR.

George Simion a dezvăluit şi cine îl consiliază, dar şi ce figuri publice ar vrea să atragă în AUR.

„Eu ma consiliez singur. AU venit o gramada de firme de consultanta si am refuzat, pentru ca nu vreau sa dau bani. L-as asculta pe Gigi Becali. I-as lua in partid pe domnul Ion Aurel Pop, pe Petrisor Peiu, Dan Lungaciu. Domnul Teodorovici are alte planuri politice, nu intra in AUR in momentul asta. L-as lua pe domnul Fiţiu, un specialist pe agricultura.”, a declarat George Simion.

„O sa propun sa avem o competitie interna in AUR si sa voteze romanii care dintre noi sa fie candidat la presedintie, pentru ca vreau sa maximizez sansele. As vrea sa facem ca in America, acolo sunt doua forte politice. Asa as vrea sa fie si in Romania. De fapt, deja este, sunt PSD si AUR”, a mai spus copresedintele AUR.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie a sfinţit un sediu al AUR, la mai puţin de două săptămâni de când BOR s-a delimitat de partidul lui George Simion

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!