Gheorghe Dincă a dat primul interviu din închisoare, în exclusivitate pentru România TV. „Monstrul din Caracal” a povestit prin ce a trecut după ce a fost găsit ca fiind principalul vinovat pentru dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu. Pentru aceste fapte, Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare, sentința fiind definitivă.
„Eu n-am rețineri și știți ce, eu discut cap coadă și n-am nimic de ascuns. Sunt foarte bine și mulțumesc lui Dumnezeu că mă lasă să mă trezesc dimineața și e valabil pentru toată lumea, nu doar pentru mine. N-are importanță că am împlinit 70 de ani. Prin ce am trecut eu, nu vreau să treacă nimeni.
Sunt Dincă Gheorghe, sunt 27.05.1953 născut, mi se zice ca poreclă, în Caracal, a lu’ Popicu, am patru copii, am cinci nepoți. Nu știu decât patru nepoți, băieții îi știu, fata nu am apucat să o văd, o nepoată. Și datorită situației create, nu mi-au mai răspuns la telefon, pentru că au vrut să-i introducă în dosar nevinovați, cum și eu sunt nevinovat. Să dea Dumnezeu să nu apuc să mă mișc de aici dacă eu am săvârșit aceste impuse acuzații.
Prin ce am trecut eu nu vreau să treacă nimeni nici 1o minute. Eu nu am luat un deget, o palmă, un pumn, un baston de la nimeni. De la trupele SAS Slatina, numai bocanci și bombeuri, două ore și 45 de minute nu m-am sculat de jos, să prezinte filmarea. Mă filmau trei încontinuu, eram ca melcul așa făcut și îmi apăram decât fața.
Criminaliștii au fost în curte și au cercetat două luni, nu s-a găsit nimic, ce am făcut eu să dispară? Nu se poate ca într-un butoi să ardă și să nu fie afectat, să scoată între 1.500 și 1.800 de grade, oasele să se calcineze și să se distrugă ADN-ul. Eu nu am fost nici specialist, vă spun așa în mare. Am dat de niște nebuni, de nenorociți, îmi asum ce spun, au aruncat în fiecare zi câte o petardă. Într-o zi că le-am mâncat, într-o zi le-am dat la câini, într-o zi le-am traficat pentru organe, într-o zi le-am dus la baza NATO. Ascultați-mă, sunt nevinovat”, a mărturisit Gheorghe Dincă.
Întrebat de reporterul România TV unde se află, de fapt, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, Gheorghe Dincă a dat în continuare vina pe autorități: „Păi am scris pe hârtie, întrebați-o pe doamna Hăineală, pe doamna procuror Hăineală, că mi-a interzis, a zis nu mai scrie”.
După ce a primit sentința definitivă, Gheorghe Dincă și-a schimbat religia și s-a botezat în închisoare, spunând că vrea să se mântuiască, Dumnezeu find cel care l-a ținut în picioare, în ciuda ororilor prin care susține că a trecut.
Gheorghe Dincă, ‘monstrul din Caracal’, declarații din pușcărie: Să dea Dumnezeu să nu mai ies de aici dacă am făcut ce s-a spus – Ce spune despre fetele ucise
„Sunt și un pic nervos, dar îmi aduc aminte prin ce am trecut, Doamne ferește. Eu cred că doar Dumnezeu m-a reparat. Un polițist, comisar-șef, doctor, psiholog, mare șmecher la IGPR București m-a anchetat din 01.08 până în 09.01.2020 și a ieșit ca un prost, că e un prost, pe postul TV, pe data de 11.12.2019, și a declarat, m-a amenințat cu moartea să nu schimb declarația. Ce înțelegeți prin asta? El cu gura lui, nu l-a pus nimeni.
Eu nu sunt vreun șmecher, șofer la ocazie. ‘Ce faci?’, ‘Păi, cât?’, ‘Atât’. Eu n-am luat cu japca pe nimeni, n-am făcut nimic. Credeți-mă ce vă spun. N-am, că dacă știam veneam și cu Biblia, jur cu mâna pe Biblie, nu am făcut acele impuse. Sunt impuse. Prin ce am trecut să nu treacă nimeni și care nu crede să accepte scris să-l bat eu un sfert de oră cum m-au bătut trupele de mascați SAS. Au rupt oase în mine și au mințit ca niște escroci. I-au speriat pe toți, au vrut să bage familia și prieteni. Au pus 58 de martori în rechizitoriu. Am dat de niște nenorociți!”
Curtea de Apel Craiova a decis, la sfârșitul lunii mai, în cazul Caracal, condamnarea definitivă a inculpatului Gheorghe Dincă, la 30 de ani de închisoare, pentru omor calificat, trafic de persoane şi alte infracţiuni în cazul dispariţiei adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, iar a inculpatului Ştefan Risipiţeanu la 12 ani de închisoare, pentru viol.
Potrivit deciziei instanţei, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondate apelurile formulate de părţile civile Măceşanu Tudoriţa Mariana şi Măceşanu Ion, împotriva sentinţei penale nr. 134 din data de 23.09.2022, pronunţate de către Tribunalul Olt în dosarul nr. 54/104/2020, şi a admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Direcţia Teritorială Olt şi părţile civile Mocanu (fost Melencu) Monica Georgeta, Iordache Stelian, Ciobanu (fostă Iordache) Cătălina Constanţa, Negroiu Roxana Ionelia împotriva aceleiaşi sentinţe.