EXCLUSIV. Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, interviu la România TV: „Deciziile Curţii sunt obligatorii” LIVE VIDEO

Ameninţări, intimidare şi presiune asupra judecătorilor de la Curtea Constituţională a României. Acuzaţii de interceptare a judecătorilor în dosare ţinute secrete de către procurori. Ce se întâmplă cu preşedintele Klaus Iohannis dacă nu va respecta decizia de revocare a Laurei Codruţa Kovesi? Totul aflaţi acum dintr-un interviu în exclusivitate oferit de către judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu.
Ionela Marcu
04 iul. 2018, 16:48
EXCLUSIV. Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, interviu la România TV:

Petre Lăzăroiu, judecător CCR, care a acuzat presiuni din partea Cotroceniului prin consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu spunea că i-a transmis acesteia că judecătorii CCR sunt puşi să apere Constituţia, nu să facă jocuri politice, iar legat de opţiunile sale politice, l-a votat pe Iohannis.

„Eu am ramas cu ideea ca mi s-a arătat cartonaşul şi am primit ca atare, asta este. Nu mai vreau să comentez restul”, spune judeătorul Petre Lăzăroiu la o lună de la acel incident. Urmăriţi un interviu în exclusivitate pe România TV.

Întrebat despre motivarea deciziei CCR cu privire la conflictul instituţional legat de şefa DNA, judecătorul Petre Lăzăroiu a declarat. „Nu vreau să fiu răutacios. Eu o înţeleg foarte bine. Poate mulţi nu o înţeleg, nu mă refer la preşedinte, are consilieri. Nu e problema noastra şi a nu se înţelege că noi avem confilct cu Iohannis, Doamne fereşte, exclus! Supoziţiile pot fi diverse. Din punct de vedere strict constituţional, Curtea a trecut de această fază, şi-a epuizat treaba, de aici încolo sunt alte instituţii care intră în joc, nu mai este problema Curţii acum. Am mai spus, noi nu am dat un termen pentru ca 147 este foarte clar, se publică si de la data publicării e obligatoriu”.

 

 

Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, a dezvăluit, în exclusivitate la România TV cum a aflat că are telefonul interceptat.  „S-a întâmplat în primăvara anului 2011. Un prieten ne-a cerut să ne întâlnim și mi-a spus vezi că ești ascultat. Ai grijă ce vorbești la telefon. Vezi că ești interceptat că vrei să-l ajuți pe Borbely într-o speță și ai cunoștințe la Înalta Curte’. Eu n-am avut cunoștințe la Înalta Curte și nici nu fac astfel de intervenții. Cum să nu-ți fie teamă, când se emite un mandat? Asta înseamnă că s-a deschis un dosar penal și ești susceptibil să fii inculpat,” a spus Petre Lăzăroiu.

El spune că așa cum prevede legea, ar fi trebuit ca odată cu finalizarea mandatului de interceptare să fie anunțat. „În mod normal, după ce ești ascultat pe orice fel de mandat, nu neapărat pe siguranță națională, el nu poate să dureze mai mult de 6 luni și dacă nu ești trimis în judecată pentru faptele pentru care ai fost ascultat, trebuie să comunice subiectului că a fost interceptat și că nu mai sunt probleme. Întâmplător am aflat că sunt ascultat și nici până în ziua de azi, deși au trecut 7 ani, nu mi-au spus vreodată că am fost ascultat. Noi am avut aici excepție, exact pe această chestiune, când a fost ascultat un membru al CSM-ului, căruia la fel, nu i s-a comunicat. Dacă ai ascultat pe cineva și ai clasat cauza, trebuie să-l anunți. Așa este legea pe care n-am făcut-o eu. Nu știu cât ține de siguranța națională faptul că acum 7 ani am fost interceptat și nu mi-au comunicat acest lucru. Deja faptele sunt epuizate. Poate informația pe care mi-a dat-o acel prieten al meu nu a fost exactă,” a mai spus Petre Lăzăroiu.

Art. 147 – Deciziile Curţii Constituţionale 

(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
(2) În cazurile de neconstituţionalitate care privesc legile, înainte de promulgarea acestora, Parlamentul este obligat să reexamineze dispoziţiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curţii Constituţionale.
(3) În cazul în care constituţionalitatea tratatului sau acordului internaţional a fost constatată potrivit articolului 146 litera b), acesta nu poate face obiectul unei excepţii de neconstituţionalitate. Tratatul sau acordul internaţional constatat ca fiind neconstituţional nu poate fi ratificat.
(4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'