EXCLUSIV Leon Dănăilă: „Rugăciunea este foarte importantă, au existat vindecări datorită rugăciunii. Dacă te rogi pentru avere şi bogăţii, nu obţii nimic”

Interviu exclusiv cu marele profesor neurochirurg Leon Dănăilă. Medicul a vorbit pentru RomaniaTV despre longevitatea creierului si despre ce trebuie sa facem pentru a trai mai mult. De asemenea, a dezvaluit secretele unei vieti sanatoase
Alina Costache
08 dec. 2023, 19:55
EXCLUSIV Leon Dănăilă:

În 55 de ani de carieră, neurochirurgul Leon Dănăilă a operat peste 27 de mii de creiere. Operează cu mâna lui Dumnezeu. Are aceeași rutină de zeci de ani, iar dimineața la 6 îl găsim direct la spital, cu aceeaşi energie.

Toti ma intreaba ce mananc, dar activitatea nu se refera numai la hrana nu se reflecta doar in regimul alimentar, sunt mai multi piloni ai vietii care contribuie la o viata activa si la o imbatranire sanatoasa dar si activa”, a spus leon Dănăilă în exclusivitate la România TV.

„Succesele au un rol foarte important, pentru ca daca ti un regim alimentar si faci exercitii fizice, dar, daca nu ai succese in activitate si nu se reflecta in activitatea respectiva, nu e tocmai corespunzator si nu poate sa aiba o stare de optimism. Este foarte important pentru individ pentru ca mareste imunitatea si functiile intregului organism, satisfactiile si succesele impreuna au un rol foarte important in aceasta viata si fac parte din pilonii unei sanatati corespunzatoare varstei indelungate”, a spus Leon Dănăilă.

Academicianul Leon Dănăilă, medic neurochirurg, cercetător şi inventator, a dezvăluit care este secretul longevităţii sale. Deşi are peste 90 de ani, reputatul medic încă mai profesează şi continuă să fie activ cu sfaturi medicale pe reţelele de socializare.

Leon Dănăilă: „Alcoolul este drogul cel mai răspândit, este la liber”

„Exista două entitati la nivelul organismului, o stare cerebrala si corpul, dar ele sunt interconectate si o imbolnavire a corpului duce si la o insatisfactie a functiei creierului si, invers, o activitate cu insatisfactie a functiei creierului duce la imbolnavire a corpului, e o legatura intre ele”, spune mediul Leon Dănăilă, adăugând: De asemenea, mediul fizic si mediul social pot sa aiba o influenta negativa sau pozitiva, trebuie sa tinem cont de tot”.

„Alimentatia este sanatoasa, sportul la fel, adica miscarea, succesele si satisfactiile, starea morala a individului si sacralitatea sunt importante, aceasta spiritualitate trebuie sa se arate prin starea teologica, starea metafizica. are foarte mare importsanta si rugaciunea isi poate spune cuvantul, au existat multe vindecari datorita rugaciunilor. Cel mai adesea cand individul respectiv are nevoie de ceva, atunci se roaga la Dumnezeu sa ii dea ceva dar in afara de bogatie, daca te rogi pentru avere si bogatie sa stiti ca nu realizati nimic si nu o sa va satisfaca, daca te rogi pentru sanatatea ta si pentru boala atunci sigur ca poti sa ai succes”

„Alcoolul este un drog care se utilizeaza cel mai frecvent in societate, este la liber. A fost vremea cand era combatut, dar s-au lasat si e la liber si poate consuma oricine. E drogul cel mai raspandit si afecteaza organismul mai ales daca este consumat pana la varsta de adolescenta. Creierul e afectat de alcool, drogurile duc la deteriorarea creierului individului si sunt tineri care consuma, pot duce la savarsirera unor acte care nu sunt permise in societate si pot deteriora activitatea individului respectiv”, a mai spus Leon Dănăilă în exclusivitate la România TV.

Prof. Leon Dănăilă, despre dieta ideală: „Dacă mâncați numai legume și fructe, n-o să trăiți prea mult”

Leon Dănăilă a precizat că foarte important este ca omul să aibă şi un sentiment de mulţumire, pentru a evita depresia, care ar putea slăbi sistemul imunitar. Reputatul neurochirurg a adăugat că somnul este foarte important pentru a avea un creier sănătos.  În cadrul discuției, renumitul profesor a vorbit despre dieta ideală pe care ar trebui să o aibă orice om, precizând că importantă este și mișcarea, dar și satisfacțiile psihice. De asemenea, el a vorbit și despre o posibilă cauză ce duce la apariția bolilor oncologice.

„Eu am publicat, eu am studiat. Să știți că tot ce spun nu este așa întâmplător, nu e din amintirile mele. Am studiat multe cercetări făcute de oameni din Apus asupra felului cum trebuie să comporte individul respectiv pentru a-și duce o viață sănătoasă, dar și productivă.

Dieta reputatului neurochirurg Leon Dănăilă. Câţi paşi face pe zi, de ce spune trei rugăciune către Dumnezeu şi ce alimente consumă
Mulți mă întreabă «Dumneata ce mănânci de-ai ajuns așa?». Să știți că nu este suficientă mâncarea. Sunt niște regimuri alimentare care sunt foarte benefice: regimul mediteranean, regimul Okinawa, regimul japonez, regimul împotriva hipertensiunii arteriale, regimul portfoliu în caz de diabet. Sunt niște regimuri bine fixate. Regimul occidental este cel mai prost și este cel mai răspândit, adică cu fast-food-urile astea pe care le găsești la orice pas”, a explicat medicul neruochirurg, la ALTCEVA.

„Dar mâncarea din fast-food nu este benefică pentru organism și pentru creier. A fost un concurs acum un an de zile și pe primul loc a ieșit regimul mediteranean. Și viața lor este localizată în jurul Mediteranei, au posibilitatea să mănânce fructe de mare, legume, fructe. Au două sezoane. Și regimul din Okinawa, la fel. Pot să mănânce legume tot în decursul anului”, a explicat medicul.

Leon Dănăilă spune că peștele este important în alimentație, dar contează mult cantitatea consumată la o masă.

„Din cauza faptului că foarte mult mercur s-a răspândit în apele din oceane și în apele curgătoare și poate să ducă la apariția hidrargirismului, boala provocată de acest mercur. În general, carnea de pește este foarte recomandată, a fructelor de mare, a legumelor. Să știți că dacă mâncați numai legume și fructe, nu rezolvați problema și n-o să puteți să trăi prea mult. Trebuie și puțină carne. În carne se găsește vitamina B-12 care este foarte benefică pentru creier, dar nu trebuie de făcut exces.

Academicianul Leon Dănăilă, medic neurochirurg, cercetător şi inventator, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA din această săptămână.

Trebuie să adaptezi comportamentul la necesitățile organismului”, a adăugat sursa citată.

„Un om adult trebuie să facă cel puțin 4.000 de pași pe zi. Individul respectiv poate să bea și puțină cafea și ciocolată, care au un rol foarte benefic, dar nu în cantități mari, ci în cantități moderate. Cantitatea mare nu este bună în niciun regim. Este permis până la 40 de grame de alcool în 24 de ore sau poate mai puțin, dar de obicei vinul, 150 de mililitri de vin, în 24h este permis. Eu vă spun că sunt cercetări făcute de oameni de știință.

Rețeta fabuloasă prin care Dorel Vişan se menţine în formă şi la 86 de ani. „Mănânc zilnic un castravete verde pe burta goală!”

Un om nu trebuie „ținut la colț” și să mănânce legume și fructe, afirmă reputatul profesor.

„Încercați o zi, două să vedeți că nu puteți rezista. Nu, nu se poate. Omul este omnivor. Omul trebuie să mănânce de toate, trebuie să guste de toate. Îi de o stare benefică. Pe urmă organismul respectiv, omul trebuie să aibă satisfacții. Dacă nu ai o satisfacție psihică, nu reușești în activitate, nu reușești să te adaptezi și să obții rezultate foarte bune, fiindcă starea aceasta depresivă și starea de supărare continuă duce la apariția tulburărilor de imunitate și chiar până la apariția cancerului”, a conchis sursa menționată anterior.

A studiat medicina la New York

Medicul Leon Dănăilă s-a născut la 1 iulie 1933, la Darabani, în judeţul Botoşani. În anul 1966 a devenit medic specialist neurochirurg, iar în 1972 – doctor în medicină cu o lucrare referitoare la neurinomul spinal.

A studiat neurochirurgia timp de un an la New York, în cadrul unei burse Fullbright.

În 1981 a înfiinţat prima secţie de neurochirurgie vasculară şi microneurochirurgie vasculară din ţară şi în acelaşi an a devenit şeful Clinicii II Neurochirurgie vasculară din cadrul institutului.

În anul 1981, neurochirurgul a redus mortalitatea în cazurile de neurinoame de acustic, de la 51% la 4%. În plus, Leon Dănăilă a fost inclus în topul celor 500 de genii ale secolului 20. Pe lângă aceste lucruri, el deține un record mondial impresionant, peste 27.000 de intervenții chirurgicale pe creier.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Megaproiectul feroviar, în valoare de peste 8 miliarde de dolari, care va lega 2 țări. Calea ferată se întinde pe aproape 400 de kilometri
Capital.ro
Marele cutremur care va lovi România. Zonele din București care vor fi cel mai grav afectate
Playtech.ro
De câte ori se pot acorda voucherele pentru alimente. Calculul exact pentru românii cu venituri mici
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
⁠Cristian Boureanu, în boxeri, în zăpadă. Imaginile anului
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Cum arată mormântul lui Andrei Perneș la o zi de la înmormântare. Dovezile clare că este iubit la nebunie
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Mohamed Amra, infractor extrem de periculos, capturat la București și predat Franței
MediaFlux
Zelenski a CEDAT! Anunțul a uimit întreaga lume
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!