EXCLUSIV | Ludovic Orban, prima reacţie după ce Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte PNL. „Iohannis şi-a pus în practică planul. E un preşedinte şi pentru liniştea PSD”

Fostul premier Ludovic Orban, liderul partidului Forţa Dreptei, a fost invitat, duminică, la România TV, pentru a comenta alegerea lui Nicolae Ciucă ca preşedinte al PNL.
Filip Stan
10 apr. 2022, 20:17
EXCLUSIV | Ludovic Orban, prima reacţie după ce Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte PNL.

Ludovic Orban a criticat în termeni duri alegerea lui Nicolae Ciucă la conducerea PNL, spunând că acum e „un partid care nu mai are democraţie internă”.

„Problema nu e că m-au dat jos pe mine, problema e că astăzi ceea ce poată numele de PNL nu mai are nicio legătură cu liberalismul.

Azi, PNL e UM PNL, unitate militară PNL. E un partid care nu mai are democraţie internă, nu mai are nicio legătură cu valorile liberale. E condus de la Cotroceni prin intermediul unor marionete.

Azi nu a fost congres, să fim serios. Au fost nişte figuranţi în sală, au aplaudat cum au aplaudat şi au fost obligaţi să voteze un singur candidat. Până şi la Congresul al XIV-lea era un domn Pârvulescu care a avut curajul să ia cuvântul şi să critice. Astăzi nu s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Ludovic Orban, la România TV.

Ludovic Orban: Iohannis a fost cel care l-a propus pe Ciucă. Nu a apărut peste noapte Ciucă şef la PNL”

„Iohannis şi-a pus în practică planul. Sunt convins că ăsta a fost planul lui.

Când am dat dat jos Guvernul PSD, pe zona de Apărare şi Externe era firesc discut cu preşedintele. Iohannis a fost cel care l-a propus pe Ciucă. A fost numit şef al Statului Major în 2015. Desemnarea lui a fost conform dorinţei lui Iohannis.

Iohannis a purtat şi o luptă cu PSD. Ministerul Apărării din 2019 nu a vrut să-i prelungească mandatul lui Ciucă.

Nu a apărut peste noapte Ciucă şef la PNL. Cineva a planificat aceast lucru ca să pună mâna complet pe PNL, să controleze complet partidul”, a mai spus fostul premier.

Ludovic Orban, culisele intrării lui Ciucă în PNL: „După ce a vorbit cu Iohannis, a acceptat să candideze”

„În materie de candidatură, Iohannis este cel care mi-a cerut să-l pun pe listă pe Ciucă. Ciucă nici voia! Când i-am spus lui Ciucă să candideze la Parlament, n-a acceptat.

I-am spus că nu e ideea mea. Mi-a cerut Iohannis! După ce a vorbit cu Iohannis, a acceptat să candideze. Nici nu îi trecea prin cap să se înscrie în PNL să fie obligat să candideze.

S-a înscris în PNL în octombrie 2020”, a mai spus Ludovic Orban, fost preşedinte PNL.

Ludovic Orban: „Ciucă se simte foarte bine cu PSD. E de fapt un preşedinte nu numai pentru liniştea lui Iohannis”

„Când mi-am dat demisia după alegerile parlamentare, Iohannis l-a desemnat pe Ciucă premier interimar. După alegeri, în cursul negocierilor, aproape o săptămână a circulat zvonul de la Cotroceni că Ciucă urmează să fie premierul coaliţiei.
Sigur că nu s-a putut că n-aş fi acceptat niciodată să susţin ca premier din partea PNL pe Ciucă.

Ciucă a fost printre primii care l-au susţinut pe Cîţu şi probabil în momentul în care Cîţu a fost împins să rupă coaliţia de guvernare prin demiterea lui Stelian Ion, evident atunci a pierdut mandatul de prim-ministru!

Toată lumea intuia (că Ciucă va fi premier). Numai Cîţu mai credea că va mai fi premier după 1 septembrie când l-a demis pe Stelian Ion. Toată lumea ştia că Ciucă este preferatul lui Iohannis şi asta s-a întâmplat.

L-a pus Iohannis pe Ciucă premier şi după aceea preşedinte într-o coaliţie cu PSD.

Ciucă se simte foarte bine cu PSD. E de fapt un preşedinte nu numai pentru liniştea lui Iohannis. E un preşedinte şi pentru liniştea PSD”, a mai spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, primele declaraţii în calitate de preşedinte al PNL. Cine va fi candidatul partidului la viitoarele alegeri prezidenţiale

Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că nu înţelege de ce PNL mai organizează congres pentru alegerea unui nou preşedinte şi de ce acesta nu este numit prin decret prezidenţial.

„Eu nu înţeleg de ce ţin congres cei din PNL, Ciucă trebuia pus preşedinte prin decret prezidenţial. Iohannis trebuia să dea decret, prin care să îl pună preşedintele PNL pentru următorii trei ani pe Ciucă. (…)

Ciucă nu are nicio treabă cu liberalismul. Nu poţi să pui ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal un om care a trăit toată viaţa lui în logica ”să trăiţi”, a executat ordinele superiorului şi le-a dat ordine celor inferiori în ierarhie. Liberalismul înseamnă cu totul şi cu totul altceva, este anti-cazon, ca să spun aşa.

Înseamnă libertate în primul rând, individualitate. Azi nu mai suflă nimeni în PNL.

PNL astăzi este controlat de neliberali, este controlat de oameni care ascultă de comenzile sistemului, nu de oameni care ţin cont de voinţa cetăţenilor şi de regulile democratice”, a susţinut  Ludovic Orban.

Citeşte şi: Rareş Bogdan susţine că PNL a crescut puternic în sondaje în ultimele două săptămâni. Cifre total neaşteptate prezentate de liderul liberal, la Congres

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Serialele ‘Shogun’ și ‘The Bear’ conduc în topul nominalizărilor pentru premiile Emmy
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'