EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Dacă domnul Ciucă va deveni preşedintele PNL, postul de prim-ministru în 2023 va reveni la PSD”

Marcel Ciolacu a anunţat că dacă Nicolae Ciucă va deveni preşedintele PNL, în luna mai a anului 2023 postul de prim-ministru va reveni partidului social-democrat.
Loredana Brumă
06 apr. 2022, 22:00
EXCLUSIV Marcel Ciolacu:

Marcel Ciolacu a anunţat că dacă Nicolae Ciucă va deveni preşedintele PNL, postul de prim-ministru în 2023 va reveni la PSD. Liderul social-democraţilor a făcut dezvăluiri incendiare la România Tv.

Marcel Ciolacu: Dacă domnul Ciucă va deveni preşedintele PNL, postul de prim-ministru în 2023 va reveni la PSD

„In acest moment, cu certitudine, daca domnul Ciuca va deveni preşedintele PNL, postul de prim-ministru in luna mai 2023 va reveni partidului social-demoncrat. Este si normal să fie asa. Acum nu mai exista nicio crăpatură ca acest lucru nu se va mai face.

În acest moment există decizia partidului ca eu să fiu premierul la rotativa”, a declarat liderul PSD la România Tv.

Citeşte şi Kelemen Hunor, după demisia lui Cîţu de la şefia PNL: „Sper ca această coaliţie să reziste până în 2024. Nu avem alternativă şi nici nu ar trebui să căutăm”

Premierul Nicolae Ciucă își depune miercuri moțiunea pentru a candida la sefia PNL. Acesta a primit o derogare specială pentru că nu are vechimea statutară de cinci ani pentru a candida. Astfel de derogări au primit în trecut Florin Cîțu și Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă s-a înscris în PNL în octombrie 2020. Sâmbăta trecută, Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al PNL. Prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur a devenit preşedinte interimar.

Reamintim că mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă  va fi până pe 25 mai 2023, nu până pe 1 iulie 2023, cum era prevăzut iniţial. Următorul premier ar urma să aibă mandat până la alegerile generale din 2024, adică în luna decembrie.

Conform acordului convenit de membri coaliţiei de guvernare, la schimbarea premierului se vor înlocui şi următorii reprezentanţi în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei Prim-ministrului.

Surpriza pregătită de PSD pentru alegerile din 2024. Dezvăluirea făcută de Marcel Ciolacu

Ciolacu a mai dezvăluit în exclusivitate la emisiunea lui Victor Ciutacu faptul că PSD pregăteşte o surpriză de proporţii la alegerile prezidentiale din 2024. Liderul social-democraţilor a declarat că la competiția internă pentru desemnarea candidatului pentru funcția supremă în România va participa și o personalitate care nu are carnet de membru de partid.

„Am anunţat în interiorul PSD că s-a terminat cutuma ca presedintele partidului sa fie si candidatul pentru functia de preşedinte al ţării. Vor fi alegeri interne în fiecare judet şi fiecare primar, viceprimar se va exprima prin vot în privinta candidatului PSD pentru funcţia de preşedinte al României.

Vom introduce și o personalitate din afara partidului pentru a participa la cursa internă pentru desemnarea candidatului PSD la prezidențiale. De 20 de ani PSD nu a câștigat această funcție, înseamnă că ceva nu a funcționat. Unul dintre lucruri a fost că președintele partidului a fost, automat, și candidatul la prezidențiale. Eu nu am aceste gânduri, în momentul de față.”, a mai declarat Ciolacu la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citeşte şi Mai mulţi bani pentru programul „Anghel Saligny”. Guvernul sprijină comunităţile care au nevoie de investiţii

 

 

 

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Planta care te scapă de țânțari și pe care e bine să o ai în curte sau la geam. Îi ține la distanță, iar mirosul ei e unul aparte
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Carmen de la Sălciua face bani cu nemiluita. Cât cere pentru o cântare
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare pentru Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Doliu în lumea medicală din România! A murit un celebru medic român. Zbor lin, zână bună!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: caniculă și ploi sporadice
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!