EXCLUSIV | Marcel Ciolacu, despre deciziile marii raționalizări: ”Eu nu pot să le cer românilor să facă economie, să stingă becuri”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a fost, luni seară, invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, pentru a discuta despre deciziile marii raționalizări a energiei electrice dar și despre planul ascuns al Guvernului prin care România ar putea fi obligată să reducă consumul de energie cu 15%.
Alina Costache
12 sept. 2022, 22:04
EXCLUSIV | Marcel Ciolacu, despre deciziile marii raționalizări: ”Eu nu pot să le cer românilor să facă economie, să stingă becuri”

Marcel Ciolacu a afirmat că în ceea ce privește energia electrică, România consumă, în acest moment, atât cât produce și nu le poate ceară românilor să facă economie și să stingă becurile așa cum cere UE.

Citește și EXCLUSIV | Marcel Ciolacu a explicat de ce PSD a decis să-l susțină pe Virgil Popescu în funcția de ministru al Energiei / AUR și USR au cerut demiterea oficialului PNL

”În acest moment, la energie electrică, atât cât România produce, atât consumă. Oamenii nu ne-au trimis în aceste funcții, de demnitari ai statului, ca să aducem iarăși raționalizarea. Dacă cineva vrea să facă economie e o decizie personală, care ține de bugetul familiei. E o decizie corectă. Eu nu pot să le cer românilor să vină să facă economie, să stingă becuri. Există și alte state din UE care nu sunt la capacitatea României. Nu avem o independența energetică, dar nici eu nu am pus ultimele două guverne să închidem mine, să le vindem, o sarabanda de greșeli. Tot răul care se întâmplă în acest moment – fără să atac pe nimeni personal, coaliția, este de la o liberalizare a prețurilor din energie total haotică, fără niciun fundament. Un singur ‘beneficiu’ avem de la această liberalizare, s-au reinventat băieții deștepți din energie”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Toată inflația din Europa și nu numai are un numitor comun și anume prețul la energie, susține președintele PSD.

”Eu am spus și nu retrag, trebuia reglementat prețul pe o perioadă de 2 ani de zile. Avem o ordonanță care-i ajută pe cei vulnerabili, dar și mediul privat, se aplică la IMM-urii și la capitalul românesc, haideți să vedem efectele acestei ordonanțe”, a menționat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a subliniat faptul că România nu va rămâne fără energie electrică și că tot ceea ce s-a spus în acest sens sunt doar povești de adormit copiii.

”Poveștile că rămâne România fără energie sunt pentru adormit copiii. Nu va rămâne România fără energie. Eu nu pot să îi cer fiului meu așa ceva, mă uit la oameni, nu pot să merg pe stradă și să le cer oamenilor să le spun că ar fi bine să închidă becurile. E o aberație! Suntem aleși ca să găsim soluții”, a mai spus liderul PSD.

Citește și Victor Ponta: Dacă nu relansăm economia – oamenii vor avea o viaţă din ce în ce mai grea!

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Medicul care a stârnit mistere și controverse. De ce îl iubeau pacienții, iar colegii îl disprețuiau
Capital.ro
Decizie pentru toți proprietarii de terenuri. Se aplică în sute de localități din România
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Și-a făcut cont pe Tinder și a fugit în secret în Egipt. Familia din Brașov o caută cu disperare
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Devine obligatoriu în România. Trebuie să raporteze
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!