EXCLUSIV Marcel Ciolacu, ANUNŢ BOMBĂ: „Domnul premier Ciucă a spus că va merge cu domnul Budăi la Comisia Europeană pentru renegocierea PNRR”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a fost, miercuri seară, invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, pentru a discuta despre soluţiile pe care coaliţia de guvernare le are pentru criza din energie, dar şi pentru creşterea accelerată a inflaţiei.
Filip Stan
09 feb. 2022, 21:00
EXCLUSIV Marcel Ciolacu, ANUNŢ BOMBĂ:

Marcel Ciolacu afirma, marţi, că este posibil ca actualele măsuri privind plafonarea şi compensarea facturilor să se prelungească cu încă două luni, dacă nu se ajunge la un acord.

”Noi avem pachetul nostru de soluţii, l-am înaintat premierului, prin ministrul de Finanţe, sunt convins că se va discuta, sper cât mai rapid. Noi vorbim ca ministrul Energiei să vină cu soluţii din aprilie, pentru că aceste două luni sunt acoperite. Este şi propunerea să prelungim aceste măsuri şi pentru următoarele două luni, ceea ce nu este rău, şi în acest timp să fie parcurşi paşii legali cu ANRE”, a spus liderul PSD Marcel Ciolacu.

„Am avut o intalnire in cabinetul premierului, cu ceilalti lideri ai coalitiei. O intalnire pentru a vedea unde am ajuns cu solutiile pentru criza energiei. Am vazut ca si prioritatea unu a lui Citu si a premeruşui este tot aceasta criza. Cred ca pana in sedinta de guvern se va veni cu o abordare pentru facturile din ianuarie.

Legea nu a fost nici bine aplicata, nici bine explicata, normele au venit putin intarziat, dar o sa se regleze in urmatoarele luni, sunt convins ca va veni domnul premier cu o solutie.

Pe lunile urmatoare avem solutia plafonarii si compensarii de la bugetul statului.v Domnul ministru Popescu trebuie sa explice. Stiti ca, politic, nu a fost cea mai buna decizie sa intram la guvernare, dar ne-am implicat pentru a rezolva problemele romanilor.

Discutiile de azi au fost aplicate, pachetul gandit de colegii mei, impreuna cu colegii de la partid di ministrul de Finante, a fost prezentat premierului. Grupul de lucru a lucrat patru ore doar azi, doar pe aceste solutii.”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu facturile: Electrica schimbă la 1,5 milioane de contoare de energie electrică.

Referitor la moţiunea simplă pe numele ministrului Energiei Virgil Popescu, Ciolacu a explicat că faptul că PSD nu a votat pentru demiterea ministrului nu înseamnă că acesta a primit un cec în alb din partea social-democraţilor

„PSD nu putea sustine o motiune ipocrita a celor de la USR. Cand erau la guvernare cu PNL, toti de la USR salutau aceasta liberalizare facuta fara cap si fara noima. Acum toti suntem pompieri pentru gasirea unor solutii un pic tarzii. PSD nu deconteaza ce au facut altii, ci isi vede de treaba si vine cu solutii. Am venit si pe IMM-uri, si pe agricultura.

Eu am fost prin tara pentru a vedea realitatea si sa stiti ca nu ne asteapta oamenii cu aplauze. Astazi domnul ministru Popescu nu a primit un cec in alb, ci PSD nu a putut sa fie parte la o ipocrizie a USR.”, a adăugat Ciolacu.

„Cred ca m-am exprimat eu gresit. La partide se mai face o agenda si unele idei sunt luate pe nemestecate. In primul rand trebuie sa avem discutii cu retelele de supermarketuri. Plafonare inseamna si compensare. Eu, statul, despagubesc producatorul cu suma pe care nu o incaseaza prin plafonare. Sunt vreo trei propuneri. Daca credem ca doar industria romaneasca trebuie sa traga ponoasele acestei crize, daca nu intelegem ca trebuie o abordare unitara, intervenim prin cadrul legislativ si am terminat. Nu impune nimeni un pret producatorilor, e o aberatie.

Solutia trebuie pregatita, daca e nevoie sa se intervina la alimentele de baza: paine, carne, faina, ulei etc. Noi avem vreo 70% consum de carne de pui. Nu vorbim de rationalizare, cartele, Ceausescu. Vorbim de o limitare.”, susţine preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu: La Camera Deputaţilor e frig în toată clădirea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că la Camera Deputaţilor este frig şi că este primul an când se întâmplă aşa ceva. El a precizat că la Buzău gigacaloria costă peste 400 de lei, iar la Bucureşti – 130, susţinând că în Capitală lucrurile nu se pot rezolva fără investiţii.

„Pot să vă invit la mine la birou să facem o emisiune, să vedeţi cam cum e….(…) La Camera Deputaţilor e frig în toată clădirea, este un aer condiţionat, clădirea e destul de mare. Vin 30% din ceea ce ar trebui să funcţioneze. E primul an când se întâmplă aşa ceva”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seara, la România Tv. 

El crede că la Bucureşti problemele legate de termoficare nu se pot rezolva fără investiţii.   „Ce soluţii să găsească Rafila, să discute cu Nicuşor care nu dă termia de la…. Şi se plânge că nu are bani de termie. Vă duc la municipiul Buzău, au reuşit oamenii, s-au gospodărit şi au reuşit. La Buzău e gigacaloria 400 şi nu ştiu cât de lei, la Bucureşti e 130 de lei. Să se hotărască ce vor, să vadă unde e dezechilibrul. În Bucureşti nu poţi fără investiţii. De ce nu le-au gândit, de ce nu au venit?”, a declarat Marcel  Ciolacu.

Marcel Ciolacu a abordat şi tema pensiilor şi, în acest context, renegocierea PNRR propusă de PSD pe domeniul pensiilor.

„Domnul Budai a facut ce face orice om de stanga, conform programului de guvernare si are toata sustinerea mea. Domnul premier a anuntat ca va merge cu domnul Budai la Comisia Europeana pentru renegocierea PNRR.

Ghinea a facut o anvelopa de 9,4%, pacalind lumea ca pensiile se inscriu in 8%. Cand a venit jalonul, domnul Budai a constatat ca nu erau cuprinse pensiile speciale. Daca le bagam pe toate, se ajunge acum la 9,4%, ceea ce ar insemna ca nu se mai mareste nicio pensie pana in 2070. Anvelopa medie europeana medie e de 10,2% la pensii. Nimeni nu vrea sa scoata vreo reforma din PNRR, astea sunt minciuni. Nici nu sunt mari reforme ale statului, le-au zis asa ca sa dea bine. Stiti ca sunt proiecte unde consultanta e 22 de milioane de euro, iar proiectul e 10 milioane. Oricum PNRR va fi rediscutat, pentru ca stim ca am pierdut 2 miliarde de euro. Vom veni cu o analiza a PNRR, sa inteleaga toata lumea.”, a declarat, în exclusivitate la Romania TV, Marcel Ciolacu.

„La un moment dat trebuie ajuns la un Cod Fiscal predictibil pentru toata lumea, in care sa intervii minim, doar sa reglezi. Vii cu solutii punctuale. Cum ar fi acum somajul, pe unele grupe de varsta. Tu, statul, trebuie sa intervii si sa echilibrezi lucrurile, unde nu functioneaza. Trebuie sa crestem speranta de viata a romanilor.”, a afirmat Ciolacu.

„O evaluare a unui ministru o face premierul. Domnul Ciuca nu are nicio problema, poate doar pe modul de comunicare al domnului Budai. Domnul Budai a facut ce trebuie, ce ar face orice social-democrat. Eu ii rog pe toti membrii acestei coalitii sa vada atitudinea PSD si sa ne concentram pe solutii pentru probleme. Pentru ca nu avem alegeri, ca sa facem campanie. Daca doresc alegeri, noi putem iesi de la guvernare si facem alegeri.”, a spus preşedintele PSD, ca o ameninţare pentru colegii de coaliţie liberali.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta: „Se vor închide toate instituţiile, că nu vor putea plăti factura la energie. Vom ajunge ca la Fritz, la Timişoara”

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Plaja perfectă, cu apusuri tulburătoare. Fenomen unic în lume
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Complot Iranian Vizat Asasinarea Lui Trump: Secret Service sub Critici După Atacul Recent
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'