Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, joi seara, în exclusivitate la România TV, despre planul de 100 de miliarde al României, dar și despre faptul că România va intra sigur, anul acesta, în Schengen. „Am început cu reindustrializarea. Știm toate poveștile, cum s-au vândut fabricile din România. Au fost tăiate și vândute la fier vechi. Trebuie o colaborare între stat și privat.
Vom ajunge la 100 de miliarde de euro investiții. Investițiile sunt distribuite uniform pe teritoriul României În sănătate este prima oară când vedem spitalele crescând. Este cel mai îndrăzneț plan de dezvoltare a României. În infrastructură, sănătate și învățământ. Anul acesta va intra sigur România terestru în Schengen”, a spus Marcel Ciolacu.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că urmează să fie lansat un plan de reindustrializare a economiei. ”Acest plan vizează transformarea României într-un hub de tehnologie şi inovaţie în Europa de Sud-Est în următorii 10 ani”, a arătat el. Ciolacu a reafirmat angajamentul României faţă de proiectele verzi şi pentru decarbonarea economiei. ”Cu toate acestea, trebuie să fim conştienţi că tranziţia către o economie verde nu trebuie să devină o frână în calea dezvoltării economice a ţării noastre şi a industriei auto în mod special. Este esenţial să găsim un echilibru între protecţia mediului şi creşterea economică”, a subliniat premierul.
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că România a ajuns la o înţelegere cu Comisia Europeană cu privire la Planul Fiscal.
„Este esenţial că experţii Comisiei au fost de acord că România are nevoie de o perioadă de 7 ani, în care să facă investiţii masive în economie”, afirmă el.
„Am ajuns la o înţelegere cu Comisia Europeană cu privire la Planul Fiscal. Este esenţial că experţii Comisiei au fost de acord că România are nevoie de o perioadă de 7 ani, în care să facă investiţii masive în economie! Doar astfel vom ajunge la media UE în privinţa dezvoltării, a veniturilor cetăţenilor şi a nivelului de trai în general”, spune Marcel Ciolacu.
Există, adaugă premierul, şi „un acord asupra ideii că dacă deficitul este mai mic decât investiţiile, atunci suntem pe o traiectorie sănătoasă”.
„Evident că, în paralel, statul trebuie să facă un efort de a reduce cheltuielile, astfel ca echilibrul economic să se consolideze în următorii ani. Prin urmare, investiţiile vor creşte în următorii ani. Şi vom continua să investim masiv în economie şi în infrastructură”, încheie Ciolacu.