EXCLUSIV Marius Budăi anunţă când se vor mai majora pensiile: „Trebuie să renegociem unele jaloane din PNRR, astfel încât românii să nu fie săraci”

Ministrul Muncii Marius a intervenit luni la România TV pentru a-i linişti pe români în privinţa pensiilor întârziate din cauza sărbătorilor de iarnă şi a asigurat că până la 15 ianuarie toţi pensionarii îşi vor primi drepturile băneşti.
Filip Stan
10 ian. 2022, 20:24
EXCLUSIV Marius Budăi anunţă când se vor mai majora pensiile:

Marius Budăi a asigurat că pensiile vor veni cu măririle din pachetul social aprobat şi implementat de Guvernul de coaliţie, la propunerea PSD, şi a dezvăluit şi planurile Ministerului Muncii pentru creşteri ulterioare ale pensiilor.

„Trebuie sa spunem ca datorita unui efort comun al Casei de Pensii si Postei Romane suntem in grafic pentru a reintra in normal cu plata pensiilor, astfel ca pe 15 ianuarie vom livra si ultimele pensii majorate, conform pachetului social.

Cei care iau pensia pe card, acolo nu sunt amanari si nici devansari, intre 12-14 ale lunii banii sunt pe card. De mentionat ca in cuantumul majorat, la 1587 de lei punctul de pensie si cu 25% pensia minimă.

Am spus atunci cand PSD si Marcel Ciolacu negociau pentru coalitie, 1600 de lei nu este aleatoriu, este pensia medie din decembrie 2021 si am spus ca trebuie sa gasim solutii pentru a sprijini pe cei cu pensii mici. Acestea sunt masurile legale si necesare pentru a-i sprijini pe cei mai vulnerabili dintre romani.

Pastram graficul de digitalizare a tuturor dosarelor si de preluare a datelor, cream o baza informatizata, pe care o vom putea folosi pentru ca recalcularea sa nu mai dureze atat de mult. Imediat ce vom avea o forma finala a legii vom trece la recalculare.

Marius Budăi: „Ne dorim ca anumite aspecte din PNRR să le rediscutăm cu Comisia Europeană”

Noi nu ne dorim sa modificam PNRR, ci sa renegociem unele jaloane si sa demonstram UE ca ne dorim implementarea la termen, dar nu ne dorim ca cetatenii romani sa fie saraci. Vom respecta jaloanele, dar trebuie sa si luptam ca cetatenii romani sa nu fe saraci. Cel putin 2 milioane de romani au inca pana in 1600 de lei pensia, chiar daca in guvernarea PSD s-au facut pasi uriasi, am majorat pensiile cu 60%.

Noi am asumat acest pachet social si o perioada de 120 de zile in care sa venim cu un calendar pentru majorarea ulterioara a pensiilor. Am discutat, Marcel Ciolacu a discutat in coalitie, si vom anunta ca suntem in masura sa negociem prevederile din PNRR pe tema pensiilor. Acest PNRR este asumat de Guvern, noi suntem oameni seriosi, nu vrem sa punem niciun impediment, dar ne dorim ca anumite aspecte sa le rediscutam cu Comisia Europeana, mai ales acele reforme ce pun in pericol bunastarea romanilor.”, a spus Marius Budăi la România TV.

Citeşte şi: Nicuşor Dan a prezentat un grafic în ziua în care sute de blocuri din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură în plină iarnă. „Ne ajută pe toți să înțelegem care e sursa problemelor”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Investigație: Dior și Armani sub administrare judiciară pentru exploatarea muncitorilor
MediaFlux
CONCEDIU PARENTAL pentru BUNICI! S-A DAT LEGE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?