EXCLUSIV Marius Budăi intervine în scandalul azilelor groazei: „Să pice cei care sunt vinovaţi, important este să găsim soluţii”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat consultări cu reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale reprezentative din domeniul asistenţei sociale, pe subiectul condiţiilor oferite în centrele de îngrijire a vârstnicilor şi persoanelor cu handicap.
Filip Stan
10 iul. 2023, 21:38
EXCLUSIV Marius Budăi intervine în scandalul azilelor groazei:

Eu spun că trebuie să pice cei care sunt vinovaţi. Noi trebuie să terminăm controalele, DIICOT trebuie să termine ancheta şi să spună ce s-a întâmplat. Avem doar o zi de control, este o problemă serioasă, nu trebuie să ne pripim cu concluziile„, a declarat Marius Budăi, în exclusivitate la Punctul culminant, de la România TV.

Întrebat ce se întâmplă cu seniorii din centrele de bătrâni care se închid din cauza neregulilor, ministrul Muncii susţine că sunt soluţii unde să fie cazaţi, dar totul depinde de amploarea valului care urmează, Marius Budăi precizând că a avut o discuţie aplicată cu ONG-urile care au şi astfel de spaţii de cazare.

EXCLUSIV Reţeaua de tortură a bunicilor României, noi stenograme explozive: „Sus să se urce ăştia să mai dea şi ei cu parfum p-acolo, să fie giugiuc”

Întrebat dacă i s-a cerut demisia, Marius Budăi rămâne pe poziții în scandalul ‘azilelor groazei’: „Este mai puţin important. Eu cred că nu contează demisia mea. Contează foarte mult ce facem de aici înainte”, spune Marius Budăi, după o întâlnire cu reprezentanți ai ONG din domeniul asistenței sociale. El a afirmat luni că procesele verbale de control au fost puse la dispoziția DIICOT din luna februarie.

„Concluziile au fost extrem de importante. Un prim pas spre a continua dialogul și a începe să luăm măsuri împreună ca să putem ajunge la dezideratul pe care ni-l dorim, Ministerul Muncii și societatea civilă, ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Am stabilit să facem împreună și să pun la dispoziția societății civile o procedură deschisă de selecție a tuturor celor care vor să participe la monitorizarea calității serviciilor oferite în asistență socială, dar și la monitorizarea drepturilor persoanelor cărora li se oferă servicii sociale. De asemenea, am închis o discuție pe o modificarea la legea asistenței sociale, astfel încât la începutul sesiunii parlamentare să fie depusă în parlament”, afirmă Marius Budăi.

Dan Negru, necruţător în scandalul azilelor groazei: „Noi suntem singurii care punem riduri pe sufletele bătrânilor”

Marius Budăi precizează că va fi modificată și legea persoanelor cu dizabilități
„Toate procesele verbale de control de anul trecut sunt puse la dispoziția celor de la DIICOT din februarie. (…) Eu cred că nu contează demisia mea. Contează foarte mult ce facem de aici înainte. Cred că societatea civilă trebuie să facă ce trebuie să facă societatea civilă, iar politică să facă altcineva”, adaugă Budăi.

Centrul de Resurse Juridice (CRJ), una dintre organizaţiile reprezentative pentru acest domeniu, a refuzat, conform listei transmise de minister, să participe la consultările cu Marius Budăi, dar ministrul a anunţat la Punctul Culminant că a avut o discuţie separată cu reprezentanţii acestui ONG.

Mai multe descinderi au avut loc marți la trei cămine de bătrâni din Ilfov, unde au fost găsiți aproximativ 100 de vârstnici umiliți, flămânzi, neîngrijiți și lăsați în mizerie. Anchetatorii spun că este vorba despre un grup infracțional organizat care a obținut un profit de peste 5 milioane de lei cu aceste azile.

Spynews
Nuntă după nuntă pentru Adrian Minune! După Adriana Simionescu, încă o cununie religioasă are loc în familia lăutarului iubit de toată lumea
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
De ce e bine să încălzești cana înainte să pui cafeaua în ea. Trucul pe care oricine trebuie să îl cunoască
Capital.ro
Cutremur total în Europa. Ungurii au dat cărțile pe față: Va crește radical
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Spynews
Bianca Drăgușanu, întâlnire de taină cu Gabi Bădălău! Au fost tare apropiați / Video
Evz.ro
Un concurent de la Insula Iubirii, declarat mort. Și abia a început emisiunea...
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă în București și în celelalte orașe
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Apar noi burse pentru elevii olimpici: Care sunt criteriile de acordare a burselor de merit și ce valoare au
Capital.ro
Mașini interzise peste tot în România. Decizia a intrat deja în vigoare azi, la ora 11:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Atenţionare meteo de cod galben de vijelii şi averse torenţiale, în contextul caniculei generalizate
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?