EXCLUSIV Martorul care a sunat la 112 face dezvăluiri în premieră despre moartea afaceristului Ioan Crişan: „După 20 de secunde a început sa ardă ușor, într-un minut deja era vâlvătaie”

Unul dintre martorii exploziei în care şi-a găsit sfârşitul afaceristul arădean Ioan Crişan povesteşte cum au stat lucrurile de fapt. Bărbatul locuieşte în blocul în faţa căruia maşina a explodat, deci a privit de pe balcon întreaga scenă. În plus, bărbatul a fost unul dintre cei care a apelat serviciul de urgenţă.
Oana Anghel
31 mai 2021, 22:23
EXCLUSIV Martorul care a sunat la 112 face dezvăluiri în premieră despre moartea afaceristului Ioan Crişan:

Moartea afaceristului Ioan Crişan ridică multe semne de întrebare. Se merge pe varianta unui asasinat, având în vedere că în maşina lui a fost plasată o bombă. Cu toate acestea, rămân încă o  mulţime de necunoscute pe care vor trebui să le descopere anchetatorii. Roluri importante în anchetă le au locatarii din blocul în faţa căruia se afla maşina afaceristului. Unul dintre locatari a făcut câteva dezvăluiri extrem de importante în exclusivitate pentru România TV

Acesta a povestiti că pompierii au sosit în aproximativ şase minute de la efectuarea apelului la 112 şi că Poliţia a venit la două minute după pompieri.

Moartea afaceristului Ioan Crişan, văzută de la balcon

Reporter: Ce oră era când ați sunat dumneavoastră la 112 și ce v-a trezit?

Martor: Deci, la ora 7 fix am fost trezit de zgomotul unei explozii puternice, în câteva secunde am fost la geam, am văzut o mașină fumegând în parcarea magazinului și în mai puțin de 10 secunde am sunat la 112, mi-a răspuns imediat, am afirmat că este o mașină explodată.

Reporter: Ați fost primul care a sunat la 112?

Martor: Nu, nu am fost primul, deja pompierii aveau pe cineva pe fir și mi-au confirmat că în momentul acela pleacă mașina înspre…

Citeste si Fata lui Ioan Crişan, afaceristul mort într-un atentat în Arad, rupe tăcerea: „Tata nu a primit niciodată ameninţări”

Reporter: Erau mulți care care au sunat?

Martor: Din ce am înțeles vreo 10 apeluri au fost în total la 112.

Reporter: 10 apeluri până la ora 7 când dumneavoastră intrați pe fir la 112?

Martor: Înaintea mea știu de un apel, în timp ce eu vorbeam era cineva în fir…

Reporter: Ce le-ați spus?

Martor: Le-am spus că a explodat o mașină în parcare la Profi și..na, cam atât că mi-au închis foarte repede și mi-au confirmat că pleacă mașina.

Reporter: Ce ați văzut acolo?

Martor: O mașină fumegând și după 20-30 secunde a început sa ardă ușor, cu flacără mai mică și într-un minut deja era vâlvătaie, ardea habitatul, tot habitatul, cu fum negru, puternic. Deci un foc foarte puternic, mici explozii, probabil de la diverse chestii din mașină. În 6 minute au ajuns pompierii, în 6 minute, exact 6 minute au trecut de la apel, de la ora 7, au venit și au început, și-au  desfășurat uneltele lor și au început să stingă mașina. A mai explodat o dată foarte tare în timp ce pompierii stingeau mașina, probabil rezervorul, cine știe.. după care lucrurile ce au urmat.. știe toată lumea, forțe de ordine, poliție..

Reporterul: Au venit repede polițiștii?

Martorul: În jur de 8 minute, 7-8 minute au fost acolo, au ajuns imediat la un minut-două după pompieri, deci pompierii au ajuns primii și focul a fost stins în 10 minute.

Reporterul: De la etajul dumneavoastră vedeați per-ansamblu, jos, unghiul ce se întâmpla și ce se derula. Primul impact, de îndată ce ați ajuns la balcon în primele secunde, ce ați văzut? Dincolo de vâlvătaie..

Martorul: Nimic, câțiva șoferi care au oprit, se agitau, puțini oameni la început, nu a fost multă lume, doar cum arde mașina pur și simplu și așteptam să vină pompierii să stingă cât mai repede focul pentru că ardea foarte tare.

Reporterul: Și filmați?

Martorul: Am făcut cateva fotografii, filmulețe scurte, eram și ușor panicat, nu am înțeles de ce a explodat mașina, nu am reușit să îmi dau seama la momentul ăla..

Citeste si Ioan Crişan a murit din cauza inhalării de gaz. Avem NECROPSIA după asasinatul din Arad

Reporterul: V-ați speriat?

Martorul: Păi ne-am trezit din somn, vă dați seama, a fost o bubuitură incredibilă, foarte tare, și suflul exploziei.. a spart geamuri, parbrize de mașini, lunetele, a făcut pagube acolo aproape. A fost puternică explozia, mai mult ce să vă zic..

Reporterul: De sus.. au venit și polițiștii, din balconul dumneavoastră? Atunci?

Martorul: Polițiștii au venit imediat după pompieri, după care au început să apară poliția locală, încă alte mașini de poliție, au început să apară forțe de ordine, au imprejmuit locul cu banderole de genul ălă..

Reporter: Au venit și la dumneavoastră?

Martor: Nu, au venit a doua zi doar să vadă, la momentul ăla nu. Doar jos a fost toată desfășurarea..

Reporter: Ați fost cooperant..

Martor: Da, bineinteles, da.. Am fost martor, am sunat la 112, am dat declarații la poliție, normal..

Reporter: Sunteți martor, tocmai d-aia..

Martor: Martor că am sunat la 112, martor direct de la etajul de unde am fost eu, de vizavi…

Reporter: Ați văzut ceva dubios jos? Pentru că se caută un individ, se caută mai mulți indivizi care au fost văzuți, care au apărut în imagini de mator, în imaginile pe care oamenii le-au filmat, în poze, unul cu o mască. Ați fost întrebat?

Martor: Am fost întrebat, la mine în poză apare o singură persoană care traversează strada, stând cu spatele către explozie..

Reporter: Cum adică stând cu spatele?

Martor: Adică traversa către partea mea, cu fața către mine și eu îl vedeam și el practic era cu spatele către explozie..

Reporter: Avea mască de protecție?

Martor: Avea mască de protecție, da…

Reporter: Și cum era îmbrăcat?

Martor: Simplu.. blugi, ceva, adică nu era.. un om simplu.

Reporter: Și v-au întrebat polițiștii dacă l-ați văzut?

Martor: Au întrebat. Le-am pus la dispoziție fotografiile, oricum de la distanța la care am fost eu cu mască pe față, șansele…

Reporter: În Arad se poartă mască în spațiile deschise?

Martor: Acum nu se mai poartă conform ordinelor autorităților, dar sunt persoane care poartă. Sunt persoane care poartă pe stradă mască, da, mai sunt.

Reporter: La 7 dimineața e liniște în zona dumneavoastră, acolo unde s-a întâmplat explozia?

Martor: În timpul săptămânii, nu. Sâmbăta, da.

Reporter: Sâmbăta cum era ora aia?

Martor: Nu era nimeni aproape pe stradă, treceau puține mașini, deci chiar era liniște.

Reporter: Toată lumea dormea? Se fac schimburile de tură?

Martor: Se fac schimburi de tură probabil, la ora aia, ora 7, eu știu..dar în general la ora aia sâmbătă, duminică, nefiind zi lucrătoare lumea nu începe activitatea, nu e nici traficul.. nu se merge către zona industrială, nu merge nimeni la serviciu. Destul de gol, nu era lume pe stradă, chiar erau puțini oameni.

Reporter: Puține mașini, puțini oameni..

Martor: Puține mașini, au oprit vreo două mașini care imediat au trecut pe acolo dar în rest puțini, nu e trafic la ora aia, e destul de liniștit..sâmbătă, duminică chiar e.. practic e zona unde se merge.. cea mai importantă zonă industrială a orașului și în timpul săptămânii este trafic mare. Trafic mare și când se merge și când se vine, dar acum fiind sâmbătă, nu.. chiar liniște.

Reporter: De asta și foarte puțini oameni..

Martor: Nu era aproape nimeni.

Reporter: Vă simțiți în siguranță după ce s-a întâmplat în fața blocului dumneavoastră?

Martor: Eu, personal, mă simt așa în siguranță, dar na.. rămâne sentimentul că nu plăcut să fii martor la..ce să zic, asasinat.

Reporter: Un asasinat cu bombă!

Martor: Da, nu e plăcut sa fii martor la așa și evident nu te simți bine, dar să sperăm că rămâne un caz izolat și nu..

Reporter: S-a mai întâmplat așa ceva?

Martor: Au mai fost ceva în urma cu 20 de ani, o mașină a explodat într-un alt cartier, nu se știe exact ce.. au murit 3 persoane atunci din câte știu eu. Acum gura lumii vorbește, da..

Reporter: La aceea cafenea unde a mers Ioan Crișan, exact la o cafenea, cum ne aflăm și noi acum, a băut o cafea și a plecat de acolo. La accea cafenea era activate, erau mulți, ieșind, intrând? În general la ora aia cafeneaua e deschisă la 7 dimineața?

Martor: Da, e deshisă, e o cafenea care e deschisă destul de devreme, dar acolo merg oameni din cartier, e terasă, beau o cafea, un suc cu copiii. Cafenea normală, nu-i.. E o cafenea de cartier, niciun fel de pretenție deosebită, pur și simplu unde merg și oameni cu copii, ne întâlnim prieteni, bem cafea, suc.

Reporter: Nu este o cafenea cu circuit închis?

Martor: Nu, este o cafenea cafenea, cu terasă, o cafenea normală de cartier, publică, terasa este în parcarea magazinului Profi..Cafenea normală, nu e nicio.. Nimic, circuit separat sau altfel, nu. Acolo beau cafea toți oamenii din cartier, cei care merg la cafenea, nu-i nimic.. Și am înțeles că acolo își beau cafeaua de obicei, până la urmă bei cafeaua unde ai prieteni, ai cunoștințe. Nu era nimic.. cafenea obișnuită.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Florinel Coman a plecat de la FCSB! Lovitură dată de Gigi Becali: „Am mai luat bani în plus”. Când are loc vizita medicală
Capital.ro
Obligatoriu peste tot în România. Decizia intră în vigoare de astăzi, 3 Iulie
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenție șoferi! Polițiștii nu vor mai putea „ierta” aceste greșeli din trafic
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Românii care nu depun declarația riscă enorm. Se dau amenzi uriașe
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
A murit marele actor al României. Drum lin, maestre! Va fi apreciat etern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
România felicitată de ambasadoarea SUA pentru contribuția în NATO
MediaFlux
S-a aflat CINE ÎL ÎNLOCUIEȘTE pe BIDEN!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?