EXCLUSIV Mihai Tudose, despre criza din energie: „Nu putem vorbi despre o piaţă liberă, este un haos total. Statul trebuie să intervină!”

Fostul premier Mihai Tudose a intervenit telefonic în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, pentru a discuta despre criza din domeniul energetic.
Filip Stan
07 mart. 2022, 22:31
EXCLUSIV Mihai Tudose, despre criza din energie:

Mihai Tudose este de părere că războiul dintre Rusia şi Ucraina va escalada şi mai mult criza preţurilor la energie şi spune că statul ar trebui să intervină urgent pe piaţă.

„Orice dezechilibru pe o piata care si asa statea intr-un echilibru fragil, are ca efect scumpirea haotica. Vorbeam de 300 metrul cub si acum vorbim de 3.500. Ingrasamintele chimice, materie prima, gaze, daca astea se scupesc de 10 ori, se va scumpi tot, plecand de la gaze, petrol, curent electric. Noi suntem o tara care isi poate asigura singura resursele naturale in proportie de 100%. Mai mult, 85% din aceste intreprinderi care produc sunt controlate de stat.

Putem vorbi despre orice azi, numai despre o piata libera nu, este un haos total iar statul trebuie sa intervina.

Noi am inchis cea mai mare mina din Romania si nu se mai poate redeschide. Stiti ce inseamna o termocentrala inchisa, a plecat toata lumea de acolo. Cineva ar fi trebuit sa ia decizia sa o faca din nou functionala. Am spus cu totii ce trebuie facut, dar mai avem putin si devenim ridicoli. Nu vreau eu sa-l demit pe ministrul Popescu, sa stea acolo sa faca ce stie el, dar nu ii iese nimic.

Citeşte şi: Angajaţii Senatului care desfăşoară activităţi de voluntariat în beneficiul refugiaţilor din Ucraina vor putea beneficia de 5 zile libere. Alina Gorghiu: „Va contibui semnificativ la creşterea imaginii Senatului”

La carburant trebuie o discutie cu producatorii, ca nu merge nici aici, ca s-a scumpit barilul, dar tu scoti de aici, din pamantul nostru. Mijloace sunt, dar trebuie sa vrea cineva. Si prin alte tari este sarit pe la 2 euro pretul. Uitati-va la impactul pe agricultura. Incepem peste 4-5 luni sa ne intrebam de ce nu avem grau in Romania.

Nu prea am mai auzit nimic nici despre ordonanta de reglementare a pretului la gaze.

Eu stiu ca exista un plan de masuri, stiu ca si azi s-a luat minister cu minister, cel ăputin pe partea PSD. Eu o tin pe a mea ca daca aveam un minister al Energiei puteam gasi solutii, dar nu avem.”

„A iesit omul asta si daca a zis ca nu mai ploua, noi trebuie sa credem ca e uscat. Nu cred ca sunt credibile aceste mesaje, mai ales venind din partea aceea, dinspre banci”, a adăugat Mihai Tudose.

Citeşte şi: EXCLUSIV Alexandru Rafila, despre administrarea iodurii de potasiu în cazul unui incident nuclear: „Nu trebuie luat preventiv, pe perioadă îndelungată, pentru că provoacă dezechilibre serioase ale glandei tiroide”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cartierul rău famat din București care a fost șters de pe fața pământului de comuniști. Multă lume trece acum prin acea zonă fără să aibă habar ce se petrecea acolo pe vremuri
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cocktailuri cu un conținut scăzut de carbohidrați. Sunt perfecte pentru zilele caniculare, fără a-ți sabota dieta
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Accident grav în județul Constanța: Pasager încarcerat după coliziunea cu un TIR în Dorobanțu
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!