EXCLUSIV Ministrul Muncii anunţă cele mai importante decizii pentru 2022. Ce se întâmplă cu pensiile în ianuarie

Ministrul Muncii a anunţat, miercuri seară, la România Tv, ce pensionari vor primi 2.200 de lei în ianuarie şi ce pensii scad anul viitor. Marius Budăi îi asigură pe români că îşi vor primi pensiile până în 15 ianuarie.
Loredana Brumă
29 dec. 2021, 20:04
EXCLUSIV Ministrul Muncii anunţă cele mai importante decizii pentru 2022. Ce se întâmplă cu pensiile în ianuarie

Ministrul Muncii anunţă cele mai importante decizii pentru 2022. Ministrul Muncii îi asigură pe pensionari că în luna ianuarie îşi vor primi pensiile la timp.

Ministrul Muncii anunţă cele mai importante decizii pentru 2022

„Se fac plătile. Am avut ieri o discutie cu directorul general adjunct de la Posta Româna. Am stabilit sa facem eforturi astfel incat in intervalul 6-15 ale lunii pensiile care se plătesc prin factorul poştal să ajungă la oameni. În cazul pensiilor care se încaseaza pe card nu exista nicio modificare, toate vor fi plătite până pe 15 ianuarie. Vom avea mobilizare şi pensiile vor fi plătite la timp.”, a declarat ministrul Muncii la România Tv.

Citeşte şi EXCLUSIV Şeful Casei de Pensii, anunţ despre majorări. Calculaţi ce bani în plus veţi primi din ianuarie

Compania Naţională Poşta Română a anunţat, marţi că, în luna ianuarie, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile, din cauză că banii pentru drepturile sociale vor fi viraţi în conturile companiei începând cu 4 ianuarie.

Marius Budăi a reacionat imediat şi a anunţat, marţi seară, că a discutat cu directorul adjunct al Poştei Române, astfel încât pensiile să fie plătite până în 15 ianuarie.

”Am discutat telefonic, în această seară, cu directorul general adjunct al Poştei Române, Ovidiu Călin, astfel încât să fie depuse toate eforturile pentru ca pensiile pe luna ianuarie a anului 2022 să fie plătite până în data de 15”, a transmis, marţi seară, ministrul Muncii.

Ministru Muncii a explicat la România Tv că toţi cei care în ianuarie, cu majorarea de 10 la sută, ar fi ajuns la un venit din pensie egal cu 1600 de lei, vor primi, de fapt, 2.200 de lei.

„Sprijinim partea de jos a pensiilor. 2,45 de milioane de persoane se incadreaza la acest ajutor financiar care se primeste o singura data in luna ianuarie şi care pleacă de la 1200 de lei, gradual, astfel încât am plecat cu pensia minimă 1000 de lei, sprijinul de 1200, valoare totală de 2.200. Toti cei până în 1600 lei vor avea în luna ianuarie acest ajutor”, a explicat Marius Budăi.

Citeşte şi Guvernul vrea recalcularea pensiilor speciale pe baza contributivităţii. Creşte cotizaţia la Pilonul II

Ministrul Muncii, lămuriri privind majorarea salariului minim pe economie după doi ani: Salariul minim trebuie eradicat

Guvernul a adoptat actul normativ care prevede că, din 1 ianuarie, angajatorii nu vor putea păstra pentru mai mult de doi ani un angajat plătit cu salariul minim. Marius Budăi a făcut câteva precizări legate de acest subiect.

„Trebuie să avem un parteneriat cu oamenii de afaceri, care trebuie să aibă un parteneriat onest cu angajaţii lor. Trebuie să-i sprijinim pe angajatori ca în această perioadă de doi ani de zile, angajatorul să-şi califice angajatul, astfel încât această plată cu salariul minim să fie eradicată. Nu poti să spui că ţii un zidar cu salariul minim pe hârtie. Nu se poate aşa ceva. Până la urmă toţi angajatorii reclamă faptul că nu au oameni calificaţi”, a explicat ministrul la România Tv.

Reamintim că ministrul Finanţelor Publice a anunţat că Guvernul a adoptat, marţi, actul normativ care prevede că începând cu 1 ianuarie angajatorii nu vor mai putea păstra pentru o perioadă mai mare de doi ani un angajat plătit cu salariul minim pe economie.  „24 de luni de la 1 ianuarie 2022, respectiv devine exigibilă la 1 ianuarie 2024”, a declarat Adrian Câciu.

Acesta a clarificat, răspunzând unei întrebări, că salariaţii care au avut şi până la 1 ianuarie 2022 salariul minim vor primi un venit mai mare decât valoarea acestuia la doi ani de la 1 ianuarie 2022.

„Măsura este una de tranziţie, încet-încet intrăm într-o normalitate cu ceea ce înseamnă fenomenul salariului minim. Am mai spus-o, salariul minim în România este un element strict de protecţie socială, aşa cum îl prevede Constituţia României, din nefericire, el a fost transformat într-un fenomen la nivel de piaţa muncii, un fenomen de salarizare efectivă şi încercăm să intrăm în normalitate ajutând, pe de altă parte şi antreprenorii pe această perioadă de tranziţie, astfel încât personalul să fie calificat”, a explicat Câciu.

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!