EXCLUSIV Ministrul Muncii anunță cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2025: „Noua lege prevede ca anual, în ianuarie, pensiile românilor să se majoreze prin mecanism predictibil și sustenabil”

Pensiile vor crește cu cel puțin 10,4% începând cu data de 1 ianuarie 2025, a dat asigurări ministrul Muncii. Acest procent ar putea, însă, să mai crească, în funcție de rata inflației și de creșterea salariului mediu brut, calculate la finalul anului.
Alina Costache
20 oct. 2024, 22:14
EXCLUSIV Ministrul Muncii anunță cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2025:

Ministrul Muncii spune că, potrivit noii legi a pensiilor, pensiile se vor majora anual în luna ianuarie. În ianuarie 2025, procentul de majorare va fi de peste 10,4%.

Acest procent se aplică și indemnizațiilor minime sociale, de 1.281 de lei, a dat asigurări Simona Bucura Oprescu, într-un interviu acordat România TV.

Cu cât se vor indexa pensiile de la 1 ianuarie 2025

Lucrurile sunt clare. Noua lege prevede ca anual, in ianuarie, pensiile romanilor se majoreaza prin mecanism predictibil si sustenabil. Acum nu mai e o decizie politica si guvernamentala cum se intampla pana acum. Au fost ani cand valoarea punctului de pensie nu a crescut sau a crescut in septembrie.

Acum, datorita noii legi, pensiile vor fi majorate anual, astfel: rata inflației + 50% din creșterea reală a salariului mediu brut.

Citeste si Simona Bucura Oprescu le răspunde liberalilor pe tema pensiilor militarilor: „De ce nu au venit cu proiectul anul trecut, când a fost aprobată reforma pensiilor de serviciu”

Pentru 2025, cunoastem o parte din date. E o crestere a pensiilor de peste 10,4%. Doresc sa le tansmit pensionarilor care sunt in indemnizatia minima sociala, care au cuantum net pensia minima de 1.281 lei ca, in 2025, pensia lor va creste indiferent de valoarea indicata de decizia de recalculare. Cei care sunt in pensia minima garantata trebuie sa stie acest lucru. Incepand cu 1 ianuarie, VPR va creste pentru toti pensionarii din Romania.

Numărul total de puncte ale celor care sunt deja pensionari ramane neschimbat. Vpr va creste ca urmare a majorării din ianuarie pentru toti pensionarii.

Ce se întâmplă cu pensionarii care nu și-au primit încă pensiile majorate. Ministrul Muncii: În cel mai scurt timp, deciziile vor ajunge la dansii

Cea mai mare parte a pensionarilor au primit deja deciziile de recalculare. Celor mai mulți pensionari, asta le-a adus o crestere importanta venituri. S-a facut dreptate ca sa nu mai avem romani care au iesit la pensie in ani diferiti cu pensii diferite.

Asta a fost cel mai important obiectiv al reformei. Sunt romani care, din motive obiective, au depus solicitarea pentru pensie limita de varsta in iulie, august. Sau au facut obiectul unor situatii de revizuire, solicitari pentru recalculare ca urmare a completarii stagiilor contributive, dosare vechi cu complexitate mare sau dosare care au facut obiectul unor litigii in instanta.

Citeste si Cresc pensiile, salariile şi alocaţiile de la 1 ianuarie 2025: salariul minim ajunge 4050 de lei, pensiile se indexează în medie cu 340 de lei

Pensionarii care nu au primit inca deciziile de recalculare dar au ramas cu cuantum in plata e important sa stie ca in cel mai scurt timp deciziile vor ajunge la dansii. Colegii deja au expediat cea mai mare parte a acestora.

Nu pierd niciun drept care li se cuvinte, sunt acordate si platite incepand cu 1 septembrie pentru toata perioada de la 1 septembrie pana cand vor primi decizia de recalculare, cand vor primi plata drepturilor.

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Gara din România, demolată pentru a face loc uneia moderne, la standarde europene. Clădirea nouă nu e pe placul tuturor, deși cea veche ajunsese o ruină
Capital.ro
Ordin UE. Se schimbă cărțile de identitate și pașapoartele. România e obligată
Playtech.ro
Mmmbună, o mai ții minte pe Gina Felea? Cum arată vedeta la 40 de ani! Nu o recunoști
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Ambasadorul Rusiei la Londra acuză Marea Britanie că duce un război de la distanță în Ucraina: „Ucide soldați și civili ruși”
wowbiz.ro
Iancu Sterp și Denisa Coțolan au devenit soț și soție! Primele imagini de la cununia civilă
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Trucurile Reginei au salvat-o pe Prințesa Kate de multe ori. Secretele Modei Regale. Episodul II
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Panică pe Aeroportul Otopeni! Un avion care transporta 228 de pasageri a aterizat de urgență
Cancan.ro
Marele absent de la nunta lui Iancu Sterp. De ce a lipsit Culiță Sterp de la nunta fratelui său
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Cresc pensiile garantat pe 1 ianuarie. Se știe procentul. Ministrul Muncii, anunț făcut la TV
StirileBZI
Salariul minim brut va fi majorat de la 1 ianuarie 2025! Patronatele se opun, sindicatele cer mai mult
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Incident tragic în Mureș: Un bărbat a fost înjunghiat mortal în Iernut
MediaFlux
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Legende din piaţa financiară: Culoarea cravatei şefului Federal Reserve şi dobânzile dolarului