EXCLUSIV Ministrul Muncii, Marius Budăi, cele mai noi informaţii despre majorarea pensiilor: „Mai importantă decât anunţarea şi luarea deciziei este implementarea ei”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat cele mai recente informaţii pe care le are despre reforma pensiilor.
Oana Anghel
02 iul. 2023, 20:27
EXCLUSIV Ministrul Muncii, Marius Budăi, cele mai noi informaţii despre majorarea pensiilor:

Marius Budăi susţine că nu vrea să le dea speranţe false vârstnicilor vorbind despre următoarea majorare a pensiilor atât timp cât nu are date concrete.

În perioada 10-14 iulie, e programată o misiune a Comisiei Europene în România după vizita pe care am avut-o la Bruxelles atunci când am discutat despre reforma pensiilor speciale, despre reforma pensiilor din sistemul public şi reforma salarizării.

Am mai avut de atunci discuţii cu Comisia Europeană, suntem aproape zilnic în dicuţii tripartite cu Comisia Europeană şi Banca Mondială. Pe 11 iulie am solicitat să am eu întâlnirea pentru că pe 12 plec la Consiliul de miniştri, apoi vom avea câteva concluzii„, a anunţat ministrul Muncii în emisiunea România te vede, moderată de Ioan Korpos.

Prioritatea Ministerului Muncii: rezolvarea inechităţilor

Marius Budăi spune că va face anunţul referitor la majorarea pensiilor în momentul în care decizia va fi luată.

Citeste si Marius Budăi a făcut anunțul: Majorări salariale importante pentru bugetari de la 1 august 2023

Totodată, ministrul Muncii le-a atras atenţia angajaţilor români să nu mai accepte ca angajatorul să le treacă pe contractul de muncă o sumă mai mică decât cea pe care le-o plăteşte în mână, întrucât această practică va afecta foarte mult cuantumul pensiei.

Am spus tot timpul că mai important, în primă fază, e rezolvarea inechităţilor. Nu voi da speranţe pe care ulterior să nu le putem îndeplini, nu le face bine seniorilor să le dăm speranţe false. De asta am preferat să facem, să avem deciziile luate şi abia atuci să anunţăm şi imediat să trecem şi la implementare. Practic, mai mult decat anuntarea si luarea deciziei, cea mai importantă e implementarea deciziei.

Trag un semnal de alarmă celor care sunt în câmpul muncii. Dacă acceptăm să lucrăm pe doi lei pe hârtie şi pe cinci lei în mână, contribuţia se plăteşte la cei doi lei, nu la cinci şi când ajungem la pensie vom avea pensie foarte mica din cauza lipsei de contributie.

Probema apare acolo unde oamenii au contribuit aproximativ la fel, au lucrat in conditii aproximativ la fel – şi spun aproximativ pentru că eu, in toata experienta mea, nu am gasit două dosare la fel – sunt cuantumuri ale pensiei diferite. Asta înseamnă de fapt inechităţile în sistem„, a explicat ministrul Muncii.

Citeste si EXCLUSIV | Andreea Crețulescu descinde la Ministerul Muncii. Marius Budăi despre tăierea pensiilor speciale. Cum vor arăta veniturile de la bătrânețe ale militarilor și magistraților după această zi istorică

Când se va concretiza recalcularea pensiilor. Marius Budăi: „Până spre final de an vom avea legea publicată în Monitorul Oficial”

Despre recalcularea pensiilor, ministrul Budăi a precizat că abia spre finalul anului legea va fi adoptată şi publicată în Monitorul Oficial.

Aici sunt două etape: digitalizarea dosarelor, suntem la peste 80% din numărul de dosare. Până spre final de an vom avea si legea adoptată şi publicată în Monitorul Oficial şi apoi vom şti exact timingul de recalculare pentru că trebuie să avem formula finala votata in Parlament, publicata in Monitorul Oficial.

Nu voi promova nici legea pensiilor, nici a salarizarii fara discutii serioase cu sindicatele si cu cei interesati„, a conchis ministrul Budăi.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Capital.ro
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen de 60 de zile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Eliberarea pașaportului are noi reguli. Marea schimbare anunțată de MAI
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Se confiscă și se vinde
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?