Mafia imobiliară din București a făcut scandal monstru când a fost călcată de procurori. Inculpații din dosar, legături cu vrăjitoarele Brățara și Maria Câmpina, iar printre cei păgubiti se află si fostul presedinte al LPF, Mitică Dragomir. Acesta a intrat în direct la Punctul Culminant, pentru a lămuri scandalul: „Bai frate, am intrat in panica, eu n-am cunoscut in viata mea vrajitoare d-astea, mie doar nevasta-mea mi-a facut farmece. Ma doare la palarie de ce a aparut in presa, eu am respectat toate legile. Notarul a aprobat cumpararea, totul a fost in regula. Eu am cumparat pamantul cu credit bancar, controlul bancii e cel mai dur posibil. Daca astia au falsificat de au pacalit notari, avocati, e grav de tot in Romania. Eu am cumparat pamantul, am construit blocul, am vandut apartamentele, am platit impozitele, ca sa aud acum ca m-a pacalit o vrajitoare. Nu m-a pacalit nimeni.
Am cumparat de la un cuplu, amandoi foarte bine imbracati, nu i-am intrebat cu ce se ocupa sau altceva. Eu sunt cumparator de buna credinta, pai atunci de ce mai exista cadastru, intabulare, toate astea? Este bine sa se faca ancheta, cine a facut escrocherii sa se duca la puscarie. Ce prejudiciu? Biroul notarial si serviciul cadastral sunt vinovate, daca e. Pai banca mi-a dat banii pe credit pe ce? Pai daca era vreo fisura, imi dadea banca credit? Nu ma doare capul, sunt cumparator de buna credinta, am platit pamantul la pret mare, am platit taxe. Am dat in jur de doua milioane de euro pe pamant. Inseamna ca filiera lor e atat de mare incat a doborat toate aceste institutii„, a declarat Mitică Dragomir în exclusivitate la România TV, la emisiunea moderată de Victor Ciutacu.
Guvernul pregăteşte taxa „pe vilă”, pe produsele bio şi TVA 19% pentru mâncarea animalelor
Oamenii legii au făcut, miercuri, zeci de descinderi la membrii unei grupări infracționale implicați în tranzacții imobiliare cu acte false.
Anchetatorii au documentat situația a 28 de terenuri ale Primăriei Generale, care ar fi fost vândute de mai multe ori, pe baza unor documente falsificate. Între cumpărători se numără fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir.
Zeci de percheziţii au loc miercuri în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar vizând tranzacţii succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile şi terenuri aflate în patrimoniul unei instituţii publice, prin utilizarea unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile falsificate. Acuzaţiile în acest dosar sunt de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii, iar persoanele cercetate ar fi obţinut astfel venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.
”Astăzi, 12 iulie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cei ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 35 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii”, anunţă IGPR.
Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, începând cu anul 2018, în municipiul Bucureşti, mai multe persoane ar fi făcut tranzacţii succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile – terenuri aflate în patrimoniul unei instituţii publice (respectiv al unui consiliu), prin utilizarea unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile falsificate, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că „proprietarii” iniţiali ar fi dobândit imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani.
Imobilele astfel intabulate ar fi fost vândute către persoane interpuse şi, ulterior, în unele cazuri, revândute către persoanele care se ocupau de falsificarea actelor, iar, în alte cazuri, către cumpărători de buna credinţă, care ar fi achitat sume consistente de bani, chiar dacă terenurile tranzacţionate se cuvin de drept Statului Român.
Prin activitatea infracţională desfăşurată, persoanele cercetate ar fi obţinut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.
La sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române vor fi duse 24 de persoane, 18 persoane bănuite, în vederea realizării activităţilor specifice de urmărire penală si pentru dispunerea de măsuri corespunzătoare.
În cadrul activităţilor desfăşurate, se urmăreşte şi descoperirea de bunuri, în vederea luării măsurilor asigurătorii de recuperare a prejudiciului.
.