EXCLUSIV Părintele Calistrat, despre cuplurile în care diferența de vârstă este mare: „Vrei să îi speli izmenele ca să ai de un ruj? Nu simți nici fericire trupească și îți bați joc și de Taina Cununiei”

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni spune că o diferență de vârstă prea mare între două persoane care formează un cuplu este împotrivii firii. Duhovnicul amintește de legea canonică ce prevede ca într-un cuplu să nu existe o diferenţă de vârstă mai mare de 5 ani sau, în situaţii excepţionale, de 10 ani.
Alina Costache
11 mai 2024, 21:54
EXCLUSIV Părintele Calistrat, despre cuplurile în care diferența de vârstă este mare:

Părintele Calistrat este de părere că biserica nu ar trebui să încuviinţeze căsătoriile între două persoane între care există o diferenţă foarte mare de vârstă. Într-un interviu pentru România TV, preotul de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi spune că o căsătorie între o persoană tânără şi una mult mai în vârstă este o bătaie de joc la adresa Tainei Cununiei.

E imoral, e jenant ca într-o societate, tu, ca domnișoară, să mergi cu bunicul de mână. Legea canonică spune că diferența de vârstă poate fi de maximum 7 ani sau, în situații excepționale, de maximum 10 ani. Că ar fi o minte mai coaptă, e și o protecție.

Când e din interes, bani, că fata abia așteaptă să moară moșul, să îi ia banii… dar cei care au grija de bătrâni știu cum să facă contractele. Am cazuri cu tinere care s-au trezit, de fapt, cu testament fals, iar a doua zi după ce a murit moșul, au venit rudele moşului și au dat-o pe fată afară din casă.

Sunt cazuri în care nu iau nimic, rămân doar cu proteza din borcan, pe care o spală și o sărută, cu atât rămâne. Plus că nici nu ai simțit fericirea trupească. Dacă ai făcut un prunc cu un moș, iese cu anomalii. Și rămâi și văduva de tânăra, ți-ai bătut joc și de Taina Cununiei, și de viață, și de carieră, iar averea rămasă nu te încântă cu nimic.

Am avut om care a venit la 65 de ani să se căsătorească cu una de 30. Eu am zis nu, biserica nu ar trebui sa permita, sa nu încuviintam dezmăţul ăsta. Popii știu că nu te poți juca cu legile lui Dumnezeu, deși se vorbeşte despre popi rămaşi în urmă.

Citeste si Părintele Calistrat pune punctul pe i. Cât costă în realitate o nuntă și câți bani se lasă la biserică: „Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala?”

Bărbatul să iubească pe soția sa cum a iubit Iisus Hristos biserica. De ce ții tu o fată de 16 ani, un moș expirat, impotent? Nu vrei fantezii sexuale, de ce s-a dus la el? Vine câte una că și-a găsit un moș. Pai, vrei să îi speli izmenele ca să ai de un ruj?

Unii mai îmi spun că ‘Părinte, s-au schimbat multe în societate’, că sunt fixist, că am mentalităţi retrograde. Când vin la spovedit doi oameni, eu deja știu.

A venit o fată frumoasă, ea 42, el 22, i-am zis: ‘Copila mea, vezi ca băiatul ăsta fierbe, nu se stinge. Tu ai fiert deja, tu te stingi’. Ea zice: ‘Dar băiatul asta îmi sărută dimineaţa picioarele, mâinile, și mi-a zis că de nu-l iau se sinucide’. Și au făcut 5 copii. Într-o zi, el s-a dus la petrecere, a dat de una tânără și când a simtit lupul carnea tânără, a uitat de bătrână. I-a lăsat casa, masa, tot, dar si copiii. Plus pensie alimentară. Și i-a zis: ‘Îmi pare rău, mi-am găsit fericirea’. Și ea îmi zice: ‘Părinte, când mi-ați spus că el fierbe…’

Citeste si Părintele Calistrat îi învaţă pe credincioşi ce cuvinte trebuie să rostească atunci când au un necaz

O altă domnișoara frumoasă, artistă și-a găsit un flăcău frumos. Ea era profesoara, el elevul. Au făcut 2 fetite, apoi el a simțit să meargă spre yoga. Eu i-am zis că așa începe curvăsăria autorizată. Cum se duc ei cu Bivolaru ăsta al lor, cu spiralele, e curvăsărie ordonată, gestionată, concentrată, organizată. Yoga egal curvăsărie fără limite. I-a lăsat casa, diferența dintre ei era de 17 ani… el dus a fost cu yoga lui. Nu mai era atras de ea, a găsit carnea care frige. Dar când le spun eu, nu vor să audă deloc„, a povestit părintele Calistrat pentru România TV.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Vin acasă la pensionari din 15 august. Decizie pentru 4,7 milioane de bătrâni
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Vremea a făcut ravagii în România: Pompierii au interveni în 42 de localități. Mai mulți copaci au fost doborâți în București din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar a fost blocat
Capital.ro
Se dă iar ordin UE pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. România va fi obligată să aplice legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Avertizare cod galben de furtuni în mai multe județe până la ora 23:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?