EXCLUSIV Pensii 2024. Simona Bucura-Oprescu, despre majorări: „Munceşti mai mult, primeşti mai mult!”. Cum poţi să ieşi cu 5 ani mai devreme la pensie

Simona Bucura Oprescu a oferit, la România TV, noi explicații despre recalcularea pensiilor. Potrivit ministrului, este exclusă eșalonarea plății pensiilor rezultate după recalculare. Totodată, aceasta a subliniat că punerea în plată a noilor pensii se va realiza de la 1 septembrie 2024.
Filip Stan
06 ian. 2024, 19:18
EXCLUSIV Pensii 2024. Simona Bucura-Oprescu, despre majorări:
Simona Bucura Oprescu anunţă majorări semnificative pentru pensiile românilor în 2024. "Vom avea creşteri poate şi cu 80%"

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a dezvăluit ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor din septembrie 2024. Potrivit explicațiilor oferite de Simona Bucura-Oprescu, toate pensiile vor fi recalculate.

Este important ca romanii sa ştie ca, daca muncesti mai mult, primesti mai mult, daca ai venituri contributive mai mari, castigi o pensie mai mare. La peste 25 de ani stagiu cotizare, vei avea pensie mare, daca veniturile declarate sunt mai mari, vei avea o pensie mai mare, este foarte important ca pensionarii si salariatii sa stie asta, noua lege a pensiilor este si despre mine, copiii nostri, noua lege a pensiilor vine cu puncte suplimentare pentru cine munceste mai mult, puncte asimilate pentru studii si incurajeaza natalitatea, concediul de maternitate sau paternitatea, care este stagiu contributiv„, a spus ministrul Simona Bucura-Oprescu în exclusivitate la România TV.

Ministrul Muncii, explicații despre recalcularea pensiilor şi vârsta de pensionare

Noua lege a pensiilor vine cu reducere varsta pensionare pentru femei. Pentru fiecare copil nascut si crescut, eu ca mama beneficiez de reducere la varsta de pensionare cu 6 luni, doi copii cu un an si asa mai departe pana la 7 copii. In ce priveste pensia anticipata, este important ca romanii sa stie ca, pentru un stagiu contributiv de 40 de ani, se pot pensiona cu 5 ani mai devreme. Daca esti barbat si iesi la 65 de ani, te poti pensiona la 60 de ani daca ai stagiu de 40 de ani„, a mai spus ministrul Simona Bucura-Oprescu.

INTERVIU EXCLUSIV. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, despre dubla majorare a pensiilor din anul 2024. Calendarul aprobat

Aceasta a subliniat și că banii pentru pensii în 2024 sunt prevăzuți în bugetul votat în Parlament. „Toate pensiile românilor vor fi recalculate, iar din septembrie vor beneficia de această recalculare toți românii. Pensiile recalculate vor fi puse în plată integral de la 1 septembrie 2024. Este important ca pensionarii să știe că există bani în buget pentru acest lucru, banii pentru pensii în 2024 sunt prevăzuți în bugetul votat ieri”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Ministrul a spus și că nu vor mai exista doi pensionari care au muncit și contribuit la fel dar care primesc pensii diferite. „Nu vom mai avea doi pensionari care au muncit și contribuit la fel dar care primesc pensii diferite. Nu vom mai avea diferențe între pensiile primite de femei și bărbați”, a completat Simona Bucura-Oprescu.

Cod rutier 2024. Se schimbă legea, detaliul care te lasă fără permis din ianuarie
Amintim că în 2024 vor exista două majorării ale pensiilor. Prima va fi de la 1 ianuarie, când se vor actualiza pensiile cu rata inflației. A doua este din septembrie, când se va pune în plată recalcularea pensiilor.

Simona Bucura-Oprescu: Peste trei milioane de români se așteaptă să beneficieze de pensii mai mari în noul an

Anterior, aceasta a subliniat că peste trei milioane de români se așteaptă să beneficieze de pensii mai mari în noul an. Este important ca toți românii să fie conștienți că în 2024 vor experimenta creșteri ale pensiilor. Schimbare are loc datorită celor două procese, a subliniat ministrul.

Mulțumită majorărilor începând cu 1 ianuarie și creșterii valorii punctului de pensie, spune ministrul, fiecare român va beneficia de o pensie mai bună în 2024.

„Pot să vă spun că peste trei milioane de români, pe simulările noastre, vor avea pensii mai mari. (…) Este important să ştie toţi românii că în 2024 vor avea pensii mai mari datorită celor două procese. Oricum, fiecare român, datorită majorării de la 1 ianuarie, fiecare român, datorită faptului că valoarea punctului de pensie creşte, fiecare român în 2024 va avea o pensie mai bună”, a explicat Simona Bucura-Oprescu.

Ajutor înmormântare 2024. A crescut „ortul popii”, sume mult mai mari încasate în caz de deces. Ce ACTE sunt necesare
Conform simulărilor efectuate, va exista o creștere semnificativă în cazul unui pensionar cu indemnizație minimă socială. Astfel, dacă un pensionar primește, acum, 1.125 de lei, având o vechime în muncă de 35 de ani, se preconizează o creștere de 87% începând din anul viitor. Astfel, se va ajunge la peste 1900 de lei.

Un român care a muncit peste 25 de ani va beneficia de un punctaj suplimentar pentru fiecare an de muncă. Această bonificație variază între 0,5 puncte pe an pentru cei cu o vechime între 25 de ani și 30 de ani, 0,75 puncte pe an pentru cei cu o vechime între 30 de ani și 35 de ani, și un punct pe an după 35 de ani. Pe scurt, munca depusă va fi recompensată prin obținerea de puncte, a subliniat ministrul.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Satul din România care arată la fel ca un labirint. De ce au fost construite drumurile așa
Capital.ro
Se schimbă BANII CASH. Decizia luată de Banca Centrală. Băncile se vor alătura
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Conducerea Dacia, decizie fără precedent. Cum va fi afectat modelul Spring
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
S-a dat ordin în UE și toată România. Este obligatoriu din 3 iulie. Nu se mai poate vinde
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!