EXCLUSIV – Piedone, mesaj tranșant pentru Ciolacu: Nu mă retrag. Nu am nimic de pierdut, ori la bal, ori la spital. Ce spune despre Gabriela Firea, candidatul ”aruncat la gunoi, apoi reșapat”

Candidatul Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) Cristian Popescu Piedone i-a transmis liderului PSD Marcel Ciolacu că nu intenționează să-și retragă candidatura depusă pentru Primăria Capitalei după ce PSD și PNL au rupt alianța pentru București și au decis să meargă separat cu doi candidați, Gabriela Firea din partea PSD și Sebastian Burduja de la PNL.
Alina Andrei
27 apr. 2024, 22:05
EXCLUSIV - Piedone, mesaj tranșant pentru Ciolacu: Nu mă retrag. Nu am nimic de pierdut, ori la bal, ori la spital. Ce spune despre Gabriela Firea, candidatul ”aruncat la gunoi, apoi reșapat”

Cristian Popescu Piedone a declarat, într-o intervenție telefonică la România TV, că nu își retrage candidatura pentru fotoliul de primar al Bucureștiului, fiind convins că între el și actualul primar Nicușor Dan se va da marea bătălie la alegerile din 9 iunie.

Piedone a criticat decizia PSD și PNL de a se încăpățâna să vină cu un candidat propriu și nu l-au susținut pe el, astfel încăt ”Nicușor Dan să devină istorie de la depunerea candidaturii”. Totodată, Piedone a afirmat că PSD și-a bulversat electoratul prin aruncarea în cursa pentru Primăria Capitalei a Gabrielei Firea, pe care inițial au ”aruncat-o la coșul de gunoi”.

”I-au amețit atât de tare încât sunt ca două muște pe care le pui într-un borcan, le amesteci și nu mai pot să zboare. Se bat cap în cap. Așa și cu depunerea de candidaturi. Azi s-au respins candidaturile la consiliul general ale PNL pentru că cei doi președinți ai coaliției nu au semnat listele. (…) În coaliție este o gringoladă (sic!), Băluță trebuie strângă din nou semnăturile. La București s-a rupt alinața, vă dați seama în cabina de vot. (…)

Această coaliție care dacă ar fi avut un interes așa cum spun ei să stabilizeze România au aruncat în aer administrația locală și se vede clar că există un interes. Nu poți să vii cu un candidat pe care prima dată l-ai aruncat la coșul de gunoi, să-l reșapezi și să-l arunci din nou în cursă după ce electoratul este bulversat. Și dacă aveau un interes comun, acele trei sondaje, eu, Gabi Firea și Burduja, le-am pripus de la început să facem alianță, dacă aveau înțelepciunea ieșeau cu un candidat unic și Nicușor Dan era istorie de la depunerea candidaturii”, a spus Piedone.

”Așa cum se pare că se vor sparge voturile, bătălia se va da între mine și Nicușor Dan. Firea nu poate să fie cum zice Marcel Ciolacu că este pe locul 2. Firea este undeva cu indulgență pe locul 3, iar Burduja va rămâne pe 4. Cam asta este clasamentul. Electoratul nu mai poate fi atât de ușor păcălit. Nu o spun eu, spun oamenii în stradă că ”astia vor să-l scoată tot pe Nicușor”, inclusiv simpatizanți ai celor două partide. Nu cred în scenarii, dar nu cred nici în coincidențe. Prea se leagă una după alta. Dacă ei ditamai strategii, cancelariile și-au înnodat șireturile  și se dau cap în cap prin cancelariile alea, cheltuiesc și o grămadă de bani și să plece spre toamnă cu o înfrângere, nu știu dacă vor mai avea timp să se recupereze. sau poate asta este și intenția, să se rupă în toamnă că nu s-au înțeles care o să fie viitorul președinte al României”, a mai spus Piedone.

Cristian Popescu Piedone a avut și un mesaj pentru președintele PSD Marcel Ciolacu.

”Am văzut mesajul lui Marcel Ciolacu. De câteva zile îmi transmite mesaje și mai spune că este și un prieten al meu de 30 de ani. Păi eu știu când ai o problemă și un prieten, oui mâna pe telefon. Nu transmiți porumbei călători, nu-ți faci reclamă. Prieteni suntem, dar poate acum în Olimpul în care se crede el acolo la Palatul Victoria nu mai poate să dea un telefon să-mi spună. Chiar dacă mi-ar fi dat, el știe deja răspunsul, cunoscându-mă, nu mă retrag. Nu am cum să mă retrag, dacă era un băiat atât de inteligent, cum pare, avea victoria deja acasă, susținându-mă pe mine. Probabil, nu știu, mă depășește, nu vreau să acuz, aveam primarul general. Așa, din păcate, o să aibă doar cetățenii și PUSL. În consiliul general mă gândesc cu cine voi face alianță, nu e obligatoriu, mă uit clar. La toată lumea mă uit și putem face alianță împotriva reziștilor”, a mai spus candidatul PUSL.

Citește și: Marcel Ciolacu, mesaj pentru Piedone: „Am încheiat orice dialog și orice ofertă. Îi urez sănătate”

”Ce emoții are domnul Burduja dacă pierde? Nicio emoție, este ministru în continuare. Ce emoții are doamna Firea dacă piede? Iese europarlamentar. Ce emoții am eu? Mi-am jucat cariera. Mai închid și mă duc la pensie, le nepoți. Eu nu candidez pe un alt fotoliu cald să joc la două capete. Merg pe o singură mână, ori la bal, ori la spital”, a conchis Piedone.

Reacția lui Cristian Popescu Piedone vine după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că îl cunoaşte pe Cristian Popescu Piedone din anii ’90 deoarece candidatul PUSL la Primăria Capitalei era prieten cu fratele său mai mare. Ciolacu a precizat că nu era corect din partea sa să îl sune pe Piedone şi să îi ceară să se retragă din cursa electorală, dar că i-a transmis un mesaj pentru a fi găsită o formulă pentru a construi pentru Bucureşti.

“Îl cunosc cred că de prin anul 92 – 96, 94. El a fost şi este cred, că nu s-au mai văzut de foarte mulţi ani, cu fratele meu mai mare. Noi suntem trei fraţi, cu Mihai. Erau prieteni în acea perioadă. Aşa l-am cunoscut eu pe Cristian Popescu Piedone în această conjunctură, de la fratele meu. Eu în timpul studenţiei am lucrat la o companie româno-israeliană unde era şi fratele meu acţionar, avea vreo 10%, şi în acel context l-am cunoscut pe domnul Popescu. Asta se întâmplă la Bucureşti. Îi cunosc familia, îi cunosc băiatul, este parlamentar, ales la Suceava, un copil foarte bun. Părerea mea că avea drumul lui politic bine conturat şi creştea. Sunt două lucruri diferite, administraţia şi parlamentul. O cunosc pe soţia domnului Piedone şi am zis, domnule, ca să se ştie de la mine că ne cunoaştem, să nu apară breaking news-uri că Ciolacu… “, a afirmat liderul PSD.

Ciolacu a fost întrebat dacă, în virtutea prieteniei pe care o are cu Cristian Popescu Piedone, nu poate să îl sune şi să îl roage să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei.

“Nu ar fi fost corect din partea mea să-l sun pe domnul Piedone, să-l întreb. În momentul acela, în primul rând, n-ar fi fost corect faţă de Gabriela Firea să fac lucrurile acestea. Nu ar fi fost corect faţă de un coleg, faţă de partidul pe care îl reprezint. Sunt nişte reguli şi nişte…Lăsaţi-mă să funcţionez aşa cum simt eu. Şi de aceea am trimis un mesaj. Dom’le, hai să găsim o formulă să construim pentru Bucureşti. S-au pus 25 de bărcuţe şi zece locuri de joacă şi multe minciuni spuse”, a transmis liderul PSD.

Ciolacu a mai spus că a analizat şansele candidaţilor pentru Primăria Capitalei şi că în acest moment Nicuşor Dan se află pe primul loc, Gabriela Firea, candidatul susţinut de social-democraţi, se află pe locul 2, iar Cristian Popescu Piedone este pe locul 3. Ciolacu a explicat că matematic vorbind Piedone nu mai are nicio şansă de a câştiga această competiţie.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Apartamentele pe care să nu le cumperi niciodată, chiar dacă au prețuri tentante. Le găsești în marile orașe precum București sau Cluj, dar nimeni nu îți va spune acest detaliu
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Marcel Ciolacu dă vestea! Românii vor putea merge în SUA fără vize mai repede decât era de așteptat
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
BREAKING | Alex Bodi și iubita lui, REȚINUȚI de Poliția de Frontieră, înainte de a urca în avionul de Mykonos!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul ireal pe care îl cere proprietarul unei garsoniere de 11 mp, din Cluj-Napoca: „Deschizi ușa și sari direct în pat”. Anunțul a ajuns viral pe rețelele sociale
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Medic din Brașov, prins în flagrant luând mită, arestat pentru 30 de zile
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!