EXCLUSIV | Rareş Bogdan, atac furibund după circul din Parlament de la citirea moţiunii. „Barna şi Cioloş sunt vinovaţi. Legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor”

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, le-a transmis, în direct la România TV, liderilor USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, să se delimiteze de alianţa cu AUR, pe care l-a catalogat drept "un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor din 1934 - 1938". Mai mult, europarlamentarul liberal a condamnat în termeni duri scandalul izbucnit joi la momentul citirii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, comparându-l cu arderea Reichstag-ul, sediul Parlamentului german, în 1933, de către organizaţia nazistă a lui Adolf Hitler.
Razvan Mihalascu
10 sept. 2021, 12:02
EXCLUSIV | Rareş Bogdan, atac furibund după circul din Parlament de la citirea moţiunii.

Rares Bogdan a amintit că scandalul din Parlament a izbucnit, joi, deoarece şedinţa plenului comun a fost condusă de Florin Roman, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, întrucât Ludovic Orban şi-a delegat atribuţiile.

Citeşte şi: Scandal cu prelungiri în Parlament. Florin Roman: „Voi depune plângere pentru huliganism”. George Simion: „Ocupa ilegal acel scaun”

Decizia prin care Ludovic Orban şi-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor, publicată joi în Monitorul Oficial

În direct la România TV, europarlamentarul liberal a explicat că ” Roman era acoperit total de lege” deoarece, potrivit regulamentului comun publicat în Monitorul Oficial, „şedinţele comune se conduc prin rotaţie” iar ultimele două fuseseră conduse de Anca Dragu, preşedintele Senatului.

„Ceea ce am văzut în Parlament este extrem de grav pentru democraţia românească. Le solicit public prin intermediul dumnevoastră, televiziune de maximă audienţă, lui Dacian Cioloş şi lui Dan Barna şi lui Ionuţ Moşteanu imediat să condamne gesturile din Parlament şi să se delimiteze cu alianţa cu AUR, chiar şi o alianţă conjuncturală.

Huliganismul nu are ce căuta în Parlament, chiar dacă prin absurd ar fi existat o interpretare că Florin Roman ar fi greşit în Parlament, oriunde şi în cel britanic şi în cel german, francez şi în Congresul american, trebuie să existe dialog!”, a declarat Rareş Bogdan, la România TV.

Citeşte şi: Florin Cîțu cere amendarea parlamentarilor AUR. Premierul a făcut apel la membrii USR PLUS să se dezică de liderii partidului după scenele cu Florin Roman

Rareş Bogdan, despre scandalul din Parlament de la citirea moţiunii. „A semănat cu cămăşile brune ale lui Hitler cu sau cămăşile negre ale lui Mussolini”

De asemenea, Rareş Bogdan a afirmat că joi, la momentul izbucnirii scandalului din Parlament, se afla la Berlin „la o întâlnire a Popularilor Europeni cu Angela Merkel,şi Sebastian Kurz”. Europarlamentarul a comparat incidentele din plenul comun cu un moment care a marcat istoria în 1933: arderea Reichstag-ului, sediul Parlamentului din Berlin, de către cămăşile brune, organizaţia paramilitară nazistă care a jucat un rol important în ascensiunea la putere a lui Adolf Hitler.

„Mi-am amintit de anul în care 1933 Reichstag-ul german a fost incendiat de cămăşile brune ale lui Hitler! Ceea ce am văzut eu a semănat cu cămăşile brune ale lui Hitler cu sau cămăşile negre ale lui Musolini.

George Simion, dacă doreşte să conducă un partid parlamentar care să respecte ordinea democratică, trebuie să sancţioneze parlamentarii care au recurs la gesturi de violenţă.

Este inadmisibil! A fost huliganism, nu parlamentarism ce am văzut ieri! Nu poţi să te îndrepţi împotriva unui parlamentar, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, prin violenţă. Violenţa nu are ce căuta în spaţiul public, cu precădere într-un for parlamentar”, a mai precizat Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu, după scandalul din Parlament: „Cum ar fi România guvernată de AUR şi USR-PLUS?”

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL i-a acuzat în mod direct pe liderii USR PLUS că, prin asocierea cu AUR, „legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor”.

„Dacian Cioloş, Dan Barna şi Ionuţ Moşteanu, care era în sală, sunt vinovaţi că în momentul ăsta legitimează un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor din 1934 – 1938”, a subliniat Rareş Bogdan.

Deputat USR PLUS: „Nervii sunt întinşi la maximum. E foarte important să dăm dovadă de maturitate”

În replică, Adrian Wiener, deputat USR PLUS, a amintit că a fost depusă o plângere penală împotriva unuia dintre parlamentarii AUR.

„Noi am condamnat întotdeauna comportamentul huliganic. Avem şi o plângere împotriva unuia dintre parlamentarii AUR.

Ne-am delimitat total şi întotdeauna de acest tip de comportament huliganic. A fost o altercaţie verbală, însă nu s-a ajuns la violenţă fizică. Oricum, e de condamnat la ceea ce s-a putut ajunge în Parlamentul României.

Suntem într-o criză politică în care nervii sunt întinşi la maximum. Într-adevăr, e foarte important să dăm dovadă de maturitate, să înţelegem că există aceste linii roşii pe care nu le putem trece. Nu justifică nimic violenţa”, a spus Adrian Wiener, în direct la România TV.

În plus, Wiener i-a transmis prim-vicepreşedintelui PNL că USR PLUS nu are „nicio alianţă cu AUR” şi i-a acuzat pe liberali că fac în permanenţă această asociere.

„În niciun caz, domnule Rareş Bogdan, nu avem nicio alianţă cu AUR! În permanenţă ne asociaţi cu AUR”, a conchis Wiener.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul italian al apărării acuză pe secretarul general al NATO de trădare
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!