Rareş Bogdan a comentat, în exclusivitate la România TV, situaţia haotică de la Sectorul 1, precizând că George Tuţă are peste 500 de voturi în faţă.
Europarlamentarul Rareş Bogdan a calificat situaţia de la Biroul electoral al Sectorului 1 ca fiind „extrem de gravă” şi a spus că pare că cineva vrea să-i aducă pe oamenii aflaţi acolo „la exasperare”, adăugând că actualul edil trebuie să se împace cu ideea că a pierdut alegerile.
„Oamenii îmi spuneau, cu lacrimi în ochi: „Vrem să plecăm acasă. Suntem de 40 de ore, nu merită banii pe care îi primim. Sunt 8 secţii neînchise la ora actuală”, a declarat Bogdan presei.
Potrivit acestuia, voturile care sunt în favoarea lui George Tuţă, conform numărătorii paralele, sunt de 850, în timp ce pe secţiile închise deja diferenţa este de 964.
„Deci diferenţa este cât se poate de clară din punctul nostru de vedere. Situaţia arată extrem de grav. Pare că cineva doreşte să-i aducă pe aceşti oameni la exasperare, să-i trimită spre casă pentru ca voturile să rămână aici şi eventual să facă lucruri la care nici nu vrem să ne gândim. Doamna Armand trebuie să se împace cu ideea că a pierdut aceste alegeri. Nu suntem Saint Denis, Arondismentul 15 Paris, unde poliţia şi jandarmeria franceză nu mai are acces din cauza bandelor care terorizează Saint Denis şi este nevoie de intervenţia Armatei. La noi Poliţia funcţionează, autoritatea statului funcţionează. În plus, România este o ţară europeană, este o ţară respectată, este o ţară care trebuie să fie respectată, nu suntem o ţară care suntem colonia nimănui, suntem o ţară cu stat de drept funcţional, cu Jandarmerie funcţională, cu poliţie funcţională şi unde dacă în 18.984 de secţii din România a funcţionat statul, nu înţeleg de ce într-un singur loc din România statul român nu funcţionează sau cineva încearcă să împiedice autoritatea statului de a-şi exercita treaba„, a afirmat eurodeputatul, în exclusivitate la România TV.
În opinia sa, „Clotilde Armand trebuie pur şi simplu să lase deoparte acest comportament, care este complet aberant, şi care nu arată în niciun caz un comportament european, şi să-şi accepte înfrângerea, pentru că oamenii au votat într-un anumit fel, iar numărătoarea este cât se poate de clară”.
„Haideţi să se predea buletinele de vot şi să vedem câştigătorul, pentru că nu putem să stăm la nesfârşit şi să aşteptăm exact ca în urmă cu patru ani de zile ca la masa verde sau sub birou cineva se rătăcească nişte voturi sau să le dubleze ştampila pentru a fi anulate”, a adăugat liberalul.
”Doamna Clotilde uită că în România autoritatea statului este puternică. Doamna Clotlde Armand a învăţat că dacă strigă, plânge, ne spune cum este agresată, cum statul român nu îi respectă drepturile, va câştiga. De data aceasta, părerea mea este că ar trebui să se uite strict pe numărarea voturilor”, a spus Rareş Bogdan.
”Domnul Tuţă a câştigat alegerilor şi cred că doamna Armand ar trebui să se împace cu ideea. Nu doreşte să se împace cu ideea (..) îşi închipuie că noi vom fi impresionaţi şi vom trece la anularea unor buletine. Nu vom anula buletine, George Tuţă a câştigat alegerile şi doamna Armand trebuie să se împace cu această idee. Noi vrem să nu mai ameninţe, să nu mai facă presiune şi să nu mai facă plângeri penale împotriva preşedinţilor de secţii şi a reprezentanţilor din secţii, nişte oameni care au intrat ieri la ora 4 dimineaţa”, a arătat Rareş Bogdan.
El a precizat că ceea ce face primarul Clotilde Armand, blocarea depunerii proceselor verbale, este modelul practicat în urmîă cu 4 ani.
”Doamna Armand face o mare greşeală, îşi închipuie că România este Africa neagră. România nu este nici colonie, suntem stat mebru al UE cu drepturi”, a completat liberalul.
Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a solicitat Biroului Electoral să vină cu soluţii, în contextul în care zeci de reprezentanţi ai secţiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua ca să valideze procesele-verbale şi să depună sacii cu voturi, mai multe persoane au leşinat şi a fost chemat SMURD. Ea a propus ca „sacii şi procesele verbale într-o cameră sigilată din Piaţa Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secţiile de votare, iar sacii şi procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor”, însă nu i-a răspuns nimeni la aceste solicitări. Armand a adăugat că, până în acest moment, mai puţin de o treime din procesele-verbale din secţiile de votare din Sectorul 1 au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1.