Europarlamentarul Rareş Bogdan nu crede că sunt şanse ca Guvernul Cîţu să fie înlăturat prin moţiune de cenzură în condiţiile în care România se confruntă cu o criză energetică şi cea generată de valul patru al pandemiei.
„Nu cred (că va pica Guvernul, n.red). Dacă coaliţia haosului care s-a format în jurul AUR, PSD şi USR, o coaliţie toxică, complet nefirească, vor înţelege că, în momentul ăsta, pentru români nu este jocul politicianist. Trebuie să se gândească la criza energetică, la acest val patru pe care îl traversăm din plin, la rezolvarea problemelor din ATI.
Vedeţi că premierul a alocat 460 de milioane din Fondul de Rezervă pentru achiziţia de Remdesivir, de tratament cu anticorpi monoclonali, după modelul american, 60.000 de doze. A alocat bani pentru creşterea numărului de ATI.
Dacă vor înţelege că trebuie să implementăm banii din PNRR, pe care tocmai l-am semnat, atunci vor avea o doză de responsabilitate şi nu vor lăsa România în prag de iarnă fără Guvern”, a precizat Rareş Bogdan.
„Vom vedea cum acţionează domnii Cioloş, Barna şi Ciolacu şi domnul Simion, dacă şi-au dat mâna şi dacă este real că s-au întâlnit pentru a pune pe butuci Guvernul. Dacă asta vor, noi îi anunţăm că nu vom părăsi guvernarea. Ne simţim responsabili în faţa românilor.
Am venit cu măsuri pe care le continuăm: 25% reduceri la factură, ceea ce este extrem de important, mai exact 18 bani pe kilowatt la factura de energie electrică, la consumatorii casnici, respectiv 25% la facturile la gaze pentru locuinţele până în 120 de metri pătraţi.
Avem alocaţi 295 de milioane de euro pentru marii consumatori. Căutăm soluţiile pentru microîntreprinderi”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, în direct la România TV.
„Exclus ca Florin Cîţu să demisioneze. Aşteptăm în continuare responsabilitate din partea celor de la USR PLUS şi pentru a nu se alătura demersului AUR şi PSD, şi chiar din partea PSD. Mă gândesc că cei din PSD se gândesc în primul rând la români şi să lase în prag de iarnă România fără Guvern. Vă asigur că Florin Cîţu nu va demisiona.
De asemenea, nu trebuie uitat că în această perioadă Guvernul a făcut demersuri importante. Unul este că HORECA, să nu mai vedem restaurantele, hotelurile şi sălile de sport închise după modelul de acum un an şi jumătate. Să nu mai existe acel prag. E o măsură firească într-o eocnomie care nu mai rezista la încă o astfel de măsură.
Este importantă creşterea salariului minim cu 250 de lei. E un lucru important. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2022. Foarte importante sunt măsurile luate pe partea de investiţii”, a afirmat Rareş Bogdan.
„Preşedintele a spus clar şi răspicat că nu va numi un premier de la PSD, cât este preşedinte al României. Va numi premier pe acelaşi Florin Cîţu. Vă asigur că domnia sa este premierul României în continuare.
Această coaliţie formată ad-hoc care nu are interesul românilor ca prioritate, în USR PLUS s-a lipit urmăr la umăr cu AUR şi PSD este una care nu va ţine mai mult de ziua de luni”, a conchis prim-vicepreşedintele PNL.
Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că nu intenţionează să demisioneze de la şefia Guvernului. „Cum să-mi dau demisia? Se spun multe prostii în spaţiul public”, a spus şeful Executivului, care a participat la deschiderii traficului pe Pasajul Mogoșoaia, împreună cu ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu.
De cealaltă parte, preşedintele PSD a declarat, joi, în Parlament, că este exclus ca social-democraţii să mai voteze un Guvern minoritar, aşa cum au procedat în momentul în care au susţinut Executivul condus de Ludovic Orban.
În schimb, Dan Vîlceanu, secretar general al PNL şi ministru de Finanţe, a declarat că îi este greu să creadă faptul că USR PLUS ar vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.
Citeşte şi: Dan Vîlceanu nu crede că USR PLUS va vota la moţiunea de cenzură alături de PSD