Rareş Bogdan, în direct la emisiunea „ultima oră” de la România TV, moderată de Lili Ruse, a vorbit de voucherele de energie pentru persoanele vulnerabile, din fonduri europene, dar a ţinut să salute în direct succesul României obţinut la votul pentru intrarea în spaţiul Schengen. „Au fost patru voturi împotriva din partea Olandei, din 25. Este rezoluţia cu cele mai puţine voturi contra României, este o premieră. Sunt şanse să avem în JAI-ul decisiv care are loc la Praga un vot pozitiv. Cele mai multe voturi au fost din PPE, al doilea din PES. este un semnal politic extrem de important, România nu mai poate fi blocată, ar fi o umilinţă supremă şi o jignire la adresa românilor”, în exclusivitate la România TV.
Vouchere de energie pentru consumatorii vulnerabili, cine sunt românii cărora le plăteşte statul facturile. Propunere de ultimă oră în Guvern
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă că 85 la sută dintre membrii Parlamentului European s-au pronunţat pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, prin votul de marţi. ”Voturile olandezilor arată astfel: 15 pentru, 4 împotrivă, 6 abţineri. Un mesaj clar pentru premierul Mark Rutte”, adaugă el.
Rareş Bogdan a arătat, marţi, într-o postare pe Facebook, că 85% din totalul eurodeputaţilor s-au pronunţat in favoarea aderării României la Schengen.
”547 de voturi pentru, 49 împotrivă, 43 de abţineri. Drum deschis României in Shengen! Vot covârşitor pentru accesul României în Spaţiul Schengen! Au votat împotrivă cei din extrema dreaptă. Voturile olandezilor arată astfel: 15 pentru, 4 împotrivă, 6 abţineri. Un mesaj clar pentru premierul Mark Rutte”, a subliniat el.
Comisia Europeană propune noi măsuri pentru a soluţiona problema exploziei preţului gazelor naturale
Parlamentul European a votat, marţi, rezoluţia prin care se cere aderarea României la Spaţiul Schengen. Rezoluţia a fost adoptată cu 547 de voturi pentru, 49 împotrivă şi 43 abţineri.
Premierul Regatului Ţărilor de Jos Mark Rutte a afirmat, săptămâna trecută, în timpul unei vizite pe care a făcut-o la Cincu, judeţul Braşov, că ”Olanda nu este, în principiu, împotriva aderării României la Schengen”. El a admis că România a făcut ”foarte mulţi paşi în direcţia bună în ultimii ani” în privinţa aderării la Schengen. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a adăugat că este optimist cu privire la acest lucru, însă nu doreşte să facă ”o afirmaţie exagerat de optimistă asupra duratei”.
Parlamentul European a votat marţi rezoluţia prin care se cere aderarea României la spaţiul Schengen. Rezoluţia a fost adoptată cu 547 de voturi pentru, 49 împotrivă şi 43 abţineri.
Textul rezoluţiei menţionează clar că ţara noastră îndeplineşte criteriile tehnice de aderare la zona Schengen de peste 11 ani, spune Siegfried Mureşan. Spaţiul Schengen şi întreaga Uniune Europeană sunt mai sigure cu ţara noastră în interiorul spaţiului de liberă circulaţie decât în afara lui. România a demonstrat anul acesta că poate securiza frontiera de est a Uniunii Europene în cele mai dificile condiţii: a primit peste 1 milion de refugiaţi din Ucraina cărora le-a oferit hrană, adăpost şi îngrijire medicală. În plus, ţara noastră a asigurat tranzitul fără riscuri pe teritoriul său pentru refugiaţii ucraineni şi treceri sigure ale frontierei către alte state UE şi Schengen, cum ar fi Ungaria, precizează eurodeputatul PNL.