EXCLUSIV. Şeful casei de Pensii, Daniel Baciu, anunţul momentului pentru pensionarii uitaţi la recalculare: „Drepturile se dau retroactiv, toate deciziile se trimit până la finalul lunii”

Daniel Baciu vine cu mai noi informatii despre pensii. Președintele Casei nationale de pensii dezvaluie cate decizii de recalculare urmeaza sa ajunga la romani, ce se intampla cu dosarele de pensionare depuse la final de vara si inceput de toamna dar si in ce stadiu se afla mica recalculare.
Filip Stan
12 oct. 2024, 19:45
EXCLUSIV. Şeful casei de Pensii, Daniel Baciu, anunţul momentului pentru pensionarii uitaţi la recalculare:

ROMANIA TV: Domnule președinte Daniel Baciu trebuie sa va intreb despre deciziile de recalculare care nu au ajuns?

– Da, am numarul pe fiecare judet, avem sub 100 de mii. Le-am transmis ca pana la finalul acestei luni toate deciziile sa fie transmise. Pensionarii sa vada exact cat au pensia recalculata. Suntem in grafic, trebuie ca pana la final de luna toti pensionarii sa primeasca aceste decizii cu drepturile aferente lunii septembrie. E vorba de acele decizii mai grele care necesita atentie, dosare complexe, cu mai multe recalculari, dosare cu grupe.

Undeva sub 100 mii decizii avem pana acum si pana la final de luna transmitem cu tot cu drepturile restante cu data de 1 septembrie. In paralel avem o forma a aplicatiei informatice, pentru pensionarii care au optat pentru pensie de la 1 septembrie. intrarile noi, avem o forma, este in testare, testam cazurile cele mai grele. La final de luna sa finalizam absolut toate testarile. Ulterior sa emitem deciziile pentru pensionarii noi.

ROMANIA TV: Din octombrie pensionarii au avut parte de o noua crestere, odata cu crestere paragului de impozitare?

Daniel BACIU: Da, de la 2000 la 3000 de lei. peste 2 milioane de pensioanri si cresterea este de 100 de lei. Aceste drepturi au fost achitate. Este o veste buna, cei care sunt in aceasta categorie, vor primi niste bani suplimentari. Am facut toate operatiunile necesare. In momentul de fata suntem in plin proces achitare pensii octombrie. Pe 15 finalizam.

ROMANIA TV: Un proiect de la senat, care îi ajuta pe pensionari, aceia care au primit mai multi bani si se descopera ca nu meritau banii dar nu din vina pensionarului?

Vești bune pentru mii de pensionari cărora le-au fost calculate greșit pensiile

Daniel BACIU: Da, e vorba de acea scutire la plata a acelor sume care provin din cauze obiective. Decizii de pensionare gresite din erori, este o a masura binevenita pt ca pensionarul nu are vina. Sa fie scutim, sumele sa nu se recupereze. E o lege binevenita. Am inteles ca a trecut de senat. Camera Deputaţilor e decizional si o asteptam cu nerabdare sa o operationalizam. Daca sunt aceste cazuri, speram sa fie tot mai putine. Am o situatie a deciziilor de revizuit, 0,3% din toate deciziile. Urmeaza sa fie revizuite din cauzele acestor neconcordante. Avem termen pana la finalul acestei luni sa revizuim totul. Am transmis ca pana la final de luna sa fie rezolvat. Oamenii sa isi primeasca veniturile meritate pe noua lege.

EXCLUSIV Daniel Baciu anunță când primesc românii primele pensii majorate. Data la care poștașii ajung la seniori cu mai mulți bani: „Nicio pensie nu va scădea”

ROMANIA TV: Mica recalculare, care este stadiul?
Daniel BACIU: Si aici suntem in procesul de primire a adeverintelor. O mare parte din pensionari au deja aceste adeverinte. Aceste adeverinte cu caracter nepermanent, atunci nu le-am luat in calcul acum da. Noi am creat acest drept. Daca s-a contribuit la buget trebuie luate in calcul. Vom avea inca o recalculare, cea mica, sub 1 milion. Avem termen 6 luni de zile sa facem aceasta recalculare cu aceste adeverinte. Trebuie sa recalculam din oficiu, avem acesta obligatie legala. Noi am identificat cele ce sunt deja la dosar, pe fiecare pensionar in parte. Cei care doresc sa compleze cu alte adeverinte sunt bineveniti la casele teritoriale de pensii.

DailyBusiness
Unificarea României cu Republica Moldova: între vis și realitate politică
Spynews
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Bzi.ro
Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai, după despărțirea de Alexia Eram: ”Mă mut aici!”
Fanatik.ro
Animalul pe care românii știu cum să-l crească, dar de care nu se bucură mai deloc. E prea scump pentru buzunarele noastre și ajunge pe mesele bogaților. S-a dat liber la export anul acesta și fermierii sunt sfătuiți să vândă cu banii jos
Capital.ro
Buletinele trebuie înlocuite! Când expiră cărțile de identitate de identitate în România
Playtech.ro
Final de drum pentru România! Decizia care ne afectează pe toți
DailyBusiness
Beneficii pentru un milion de români! Se finalizează un acord între România și Spania!
Adevarul
Ce probleme de sănătate are Kamala Harris. Casa Albă dezvăluie rezultatele examinării medicale
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Cum a reacționat Anda după ce soțul ei, Liviu Vârciu, s-a sărutat cu o altă femeie. Cât de greu i-a fost să treacă peste acest moment
Spynews
Roxana Vașniuc, în doliu! Vedeta a pierdut o persoană extrem de dragă: "Ce gol imens mi-ai lăsat..." / FOTO
Evz.ro
Cât de bolnav este Ion Țiriac. S-a aflat totul
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Cancan.ro
Ea e presupusa amantă care-l vinde pe Tzancă Uraganu pe 50 €! Pe manelist nu vor să-l împartă doar Marymar și Lambada!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se montează obligatoriu pe mașini. Nu mai poți circula după 1 ianuarie. Îți ia pe sus mașina dacă te prinde
StirileBZI
A ieșit la pensie în luna mai, dar nu a luat bani nici după 6 luni! Ce s-a întâmplat
Prosport.ro
Cine transmite la TV Cipru – România
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Noi observații ale Marii Pete Roșii: Furtuna de pe Jupiter se mișcă neașteptat, susțin astronomii
MediaFlux
BANI ÎN PLUS de SĂRBĂTORI pentru ROMÂNI! SUMELE intră DIRECT PE CARD
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Dispare cea mai frumoasă parte a caroseriei automobilelor. Maşinile electrice nu mai au ceva asemănător