EXCLUSIV Și frumoasă și deșteaptă. Loredana Pălănceanu, profesoara care te învață matematică pe Tik Tok: „Chiar și părinții mă contactează pentru copiii lor”

Loredana Pălănceanu a devenit cunoscută în mediul online după ce a început să predea gratuit matematică pe Tik Tok, acolo unde mii de copii dau scroll în pauze sau chiar în timpul orelor. Tânăra ne-a spus cum i-a venit ideea, dar și cum a fost percepută de elevii săi.
Bianca Bocioacă
22 iun. 2023, 10:37
EXCLUSIV Și frumoasă și deșteaptă. Loredana Pălănceanu, profesoara care te învață matematică pe Tik Tok: „Chiar și părinții mă contactează pentru copiii lor”
Loredana Pălănceanu, tânăra care te învață matematică pe Tik Tok

Loredana Pălănceanu este o tânără ambițioasă în vârstă de 26 de ani care s-a apucat să predea matematică online, pe Tik Tok. Aceasta ne-a vorbit despre cum i-a venit ideea, dar și despre drumul pe care a trebuit să îl parcurgă pentru a ajunge până aici. Matematica a fost prima ei mare iubire și a știut dintotdeauna că menirea ei este să le ofere și altora din cunoștințele sale, simțindu-se extrem de bine în preajma copiilor.

BAREM MATEMATICĂ Evaluare naţională 2023. Cum se rezolvau subiectele la Capacitate 2023 pentru nota 10. Care a fost capcana!

„Am observat și la școală că foarte multi elevi stau in pauze pe aceasta platforma Tik-Tok,dar și acasă, și m-am gandit ca este o idee minunată să aduc un strop de educatie și totodata sa reusesc să-i conving într-un mod placut sa iubească matematica. De aceea încerc să am o atitudine cat mai caldă și să îmbin matematica cu muzică, zâmbet și voie bună. 

Mi-a plăcut matematica de când eram mică.Am fost prima generatie care a dat Evaluarea Natională și am luat singurul 10 la matematică din scoală, iar de atunci am stiut ca voi merge la un liceu cu profil real și nu o să renunț niciodată la pasiunea mea pentru matematică. Apoi am inceput studiile la ‘Universitatea Alexandru I. Cuza’ din Iași, unde am urmat Facultatea de Matematică și Masterul”, a declarat Loredana Pălănceanu, în exclusivitate pentru site-ul romaniatv.net.

Chiar dacă a reușit să devină cunoscută pe Tik Tok, tânăra profesoară nu ar renunța niciodată la elevii săi, așa că îmbină meseria de cadru didactic cu meditațiile gratuite pe internet. Stilul ei i-a captat atât pe copii, cât și pe părinți, care o caută pentru meditații. Satisfacția oferită de reușitele ei îi amintește pentru ce muncește zilnic.

„Predau in școli de 5 ani și nu aș renunta la copii niciodată deoarece iubesc ceea ce fac. Este adevărat că îmi doresc și o cariera în online, dar aceasta să fie bazată tot pe educatia copiilor. Elevii și foștii mei elevi sunt foarte încântați că mă pot urmări și pe Tik-Tok.

Primesc foarte multe aprecieri legate și de tinuta pe care o aleg la fiecare videoclip, aleg tinutele in culori calde pentru a creea bună dispozitie și a asocia matematica cu o materie placută , nu sumbră și rigidă.

Primesc zilnic zeci de mesaje de la copii din toata țara care mă roagă să-i ajut cu sfaturi despre cum să înteleagă mai bine matematica sau cu diverse exerciții care le dau batai de cap. Este o satisfacție când elevii imi spun că mă au ca model sau când mă întalnesc cu foști elevi pe stradă și îmi spun cu mândrie la ce licee studiază și ca i-am îndrumat cu plăcere spre tainele matematicii.

Deoarece ajut gratuit sute de elevi care imi scriu pe Instagram sau Tik-Tok, mulți copii care mă văd pe social media doresc safacă meditații cu mine, chiar și părintii mă contactează pentru copiii lor. Cu ajutorul popularitații de pe Tik-Tok colaborez cu mai multe edituri și urmeaza să lansez culegeri cu exerciții accesibile pentru toți copiii”, a mai spus Loredana Pălănceanu.

@matematica_loredana Tu inca greșesti la ele?🫣 @Loredana Pălănceanu #profademate #matematica_loredana #exercitii #bac2023 #evaluareanationala2023 #matematica #scoala #educatie #loredanapalanceanu #calcule ♬ New Rules (Remix) – Dua Lipa

Loredana a susținut și ea greva profesorilor și chiar a mers la unul dintre proteste. Salariul pe care îl primește este unul mult prea mic, având în vedere sacrficiile pe care a trebuit să le facă pentru a ajunge profesoară și recunoaște că, dacă nu ar fi fost pasionată de ceea ce face ar fi renunțat la învățământ.

„Este adevărat că salariile in învatământ sunt foarte mici. La 21 de ani când am intrat in învațământ aveam normă intreagă și diriginția și primeam un salariu de 2500 lei în mână.Nu vreau să compar sariul meu de profesor cu cel de paznic, sofer sau vânzător,etc .

Nu este ușoară nicio meserie, dar profesorul când ajunge acasă nu încheie munca, ci are de corectat teste, de făcut planificări, fișe de lucru și multe alte responsabilități legate de sutele de copii pe care îi are pe mână. De ce am învătat atât ca să ajung aici? Din acești bani trebuia să mă și întretin, să și mănanc, să cumpăr și materiale auxiliare și să fac și naveta 140 km dus-intors zilnic pentru a ajunge la Master. Dacă nu predam din pasiune, probabil nu aș fi rămas in învătământ.

Am luat și definitivatul, dar nu a crescut decât cu aproximativ 20 de lei salariul. În ultimul an salariul meu a ajuns la 3100 lei. La fel, predau din pasiune pentru că nu ai cum să supraviețuiesti decent cu acesti bani, trebuie să mai faci ceva pe lângă, așa că am decis să îmi construiesc propria afacere, un magazin online de accesorii. Am fost și eu la un protest al profesorilor și sunt sigură că se va ajunge la un numitor comun”, a mai spus ea, pentru România TV.

@matematica_loredana 🚨PARALELIPIPED DREPTUNGHIC 🔥 EVALUAREA NATIONALA🚨 #profademate #loredanapalanceanu #matematica #tiktokmatematica #evaluareanationala2023 #scoala #math #paralelipipedo ♬ Summer day

Se pare că odată cu examenele elevilor, și vizualizările clipurilor sale au crescut, tot mai mulți adolescenți fiind interesați de explicațiile exercițiilor care le dau bătăi de cap.

„Am sute de mii de vizualizări pe Tik-Tok și Instagram, iar cu cât se apropie mai tare bacalaureatul tot mai mulîi elevi îmi cer ajutorul și mă roagă să postez cât mai multe videoclipuri cu exerciții. Cu o zi înainte de Evaluarea Nationala am răspuns la zeci de mesaje de la copiii emotionați și mi-a făcut plăcere să le explic exercițiul care le dădea bătai de cap”.

Admitere liceu 2023. AlegLiceu.ro, aplicația care îi ajută pe elevi și părinți să găsească liceul potrivit

Pe Tik Tok i se spune și „Sexy profesoara”, lucru care nu o încântă neapărat, dar încearcă să își vadă de drumul ei, mai ales că are de gând să lanseze curând câteva culegeri cu exerciții, pentru a-i ajuta pe elevi la examene.

„Majoritatea persoanelor mă apreciază și sunt încântați de această ideea a mea de a preda gratuit matematică pe Tik-Tok, dar mai sunt și persoane care se leagă de aspectul fizic sau de alegerea exercițiilor. Eu încerc să rezolv exercițiile astfel încât să le înțeleagă toată lumea, nu pot face doar metode pentru olimpici. 

Legat de realizările mele, cel mai mare vis este să reușesc anul acesta să lansez câteva culegeri cu exerciții unde o să fie explicații și rezolvări pe întelesul tuturor copiilor pentru a-i ajuta la examenul de capacitate și bacalaureat și ca profilul meu de matematică de pe Tik-Tok și Instragram (@matematica_loredana) să ajungă cât mai cunoscut pentru a ajuta cât mai mulți elevi”, ne-a mai spus Loredana Pălănceanu.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Vara dă peste cap prețurile apartamentelor. Avem toate calculele
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E ultimul avertisment: Nu spun că vine apocalipsa, dar...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'