EXCLUSIV. SONDAJ SOCIOPOL: Marcel Ciolacu obține cele mai multe voturi la prezidențiale. George Simion intră și el în turul 2

Candidatul PSD pentru Cotroceni, Marcel Ciolacu, este creditat cu cele mai multe voturi la alegerile prezidențiale, 26 la sută, și ar urma să intre în turul 2 alături de liderul AUR, George Simion, care ar obține 20 la sută din voturi, potrivit unui sondaj SOCIOPOL, prezentat în exclusivitate la România TV.
Irina Dumitrescu
20 oct. 2024, 21:28
EXCLUSIV. SONDAJ SOCIOPOL: Marcel Ciolacu obține cele mai multe voturi la prezidențiale. George Simion intră și el în turul 2

Potrivit cercetării SOCIOPOL, Marcel Ciolacu (26 la sută din intențiile de vot) și George Simion (20 la sută) sunt candidații care ar urma să intre în turul 2 al prezidențialelor.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, ar obține 17 la sută din voturi, iar pe locul 4 se află șefa USR, Elena Lasconi, cu 13 la sută.

Mircea Geoană este doar pe locul 5, cu 10 la sută din voturi.

Directorul SOCIOPOL, sociologul Mirel Palada, a comentat, la Romania TV, rezultatele sondajului. În opinia lui Palada, nu este nicio surpriză că premierul continuă să conducă în preferințele electoratului. Directorul SOCIOPOL a subliniat că poziția liderului PSD în sondaje confirmă ”evoluția consolidată” a acestuia și că ”este din ce în ce mai clar că Marcel Ciolacu intră în turul doi și este principalul favorit să câștige alegerile prezidențiale”.

Mirel Palada a explicat și de ce George Simion ar urma să intre și el în turul 2. În cazul lui Simion, ”prevalează componenta personală, componenta de comunicare”, a spus Palada.

Citește și Surpriza lui Marcel Ciolacu în cursa prezidențială: plan major pentru a susține românii din diaspora, definiți drept motor al dezvoltării țării

În privința Elenei Lasconi, directorul SOCIOPOL a subliniat că aceasta a avut ”o evoluție constantă sub 15 la sută, cu șanse mici, aproape inexistente să intre în turul 2”.

Despre Mircea Geoană, directorul SOCIOPOL spune că se află ”într-o scădere spectaculoasă”, cauza principală fiind că ”nu are un partid puternic în spate”. Iar în turul 1, a subliniat Palada,  votul este ”eminamente politic”. Directorul SOCIOPOL este de părere că procentul lui Geoană ar putea chiar să mai scadă, la ”o singură cifră”.

Următorul în sondaj, Cristian Diaconescu, ar obține 9 la sută din voturi, procent explicat de Mirel Palada prin ”principiul vaselor comunicante”. ”Ce pierde Geoană ia Diaconescu”, a spus directorul SOCIOPOL.

Ultimii în sondajul SOCIOPOL sunt Kelemen Hunor (2 la sută) și Ludovic Orban (1 la sută), ale căror procente sunt considerate de Mirel Palada ca fiind ”reziduale”.

Participarea la vot în țară este estimată la 52%. Ținând cont și de diaspora, estimăm o participare finală la vot în turul unu ușor peste 55%, spune Mirel Palada.

Sondajul SOCIOPOL a fost realizat în perioada 14 – 18 octombrie, prin interviuri telefonice. Cercetarea are o marjă de eroare de +/- 3,2 la sută.

Citește și Marcel Ciolacu, despre declinul demografic al României: „Este cea mai mare provocare cu care se confrunta tara noastra. Fie le vom ușura românilor din Diaspora întoarcerea în țară, fie îi vom ajuta concret acolo unde s-au stabilit”

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Gara din România, demolată pentru a face loc uneia moderne, la standarde europene. Clădirea nouă nu e pe placul tuturor, deși cea veche ajunsese o ruină
Capital.ro
Cresc pensiile garantat pe 1 ianuarie. Se știe procentul. Ministrul Muncii, anunț făcut la TV
Playtech.ro
Mmmbună, o mai ții minte pe Gina Felea? Cum arată vedeta la 40 de ani! Nu o recunoști
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Ambasadorul Rusiei la Londra acuză Marea Britanie că duce un război de la distanță în Ucraina: „Ucide soldați și civili ruși”
wowbiz.ro
Iancu Sterp și Denisa Coțolan au devenit soț și soție! Primele imagini de la cununia civilă
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Examen cu Băsescu la Cotroceni. Imaginile de care a râs toată Europa. Video
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Panică pe Aeroportul Otopeni! Un avion care transporta 228 de pasageri a aterizat de urgență
Cancan.ro
Marele absent de la nunta lui Iancu Sterp. De ce a lipsit Culiță Sterp de la nunta fratelui său
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Ordin UE pentru toate ţările. România n-are niciun cuvânt de spus: E o provocare
StirileBZI
Salariul minim brut va fi majorat de la 1 ianuarie 2025! Patronatele se opun, sindicatele cer mai mult
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Zeci de mii de persoane protestează la Tbilisi pentru aderarea Georgiei la UE
MediaFlux
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Legende din piaţa financiară: Culoarea cravatei şefului Federal Reserve şi dobânzile dolarului